Кучета и хора които ги хранят около блока

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rosi17go
Автомобил:
Двигател:

Кучета и хора които ги хранят около блока

Мнениеот rosi17go » Вто 22 ное 2011 8:12

На 6 ет. в нашия блок има една жена която рови в контейнерите и храни бездомни кучета около блока. Сутрин като излизам има поне десет около входната врата на блока. Хигиената е лоша. Правя и забележки - нищо. Един съсед с опел омега комби от другия вход замеря кучетата и жената с камъни - без резултат. Някой има ли решение какво се прави в тази ситуация - започва да излиза от контрол ?!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Кучета и хора които ги хранят около блока

Мнениеот radotom » Вто 22 ное 2011 8:25

Милене, знаеш коооолко пъти е обсъждано! :No
И кооооолко още ще се обсъждааа....
Ето ти един пример:
viewtopic.php?f=60&t=225138&hilit=+%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0
Май единственото решение, което виждам за сега, е всички да ми дойдете на гости в Пловдив :lol: :lol:
Не знам какво е направил предния (или по-предния) кмет, но да видиш куче по улицата в Пловдив си е рядкост! Горе-долу като да познаеш 5 числа от 6/49 :lol:
Тези, които виждам са с 'етикет' на ухото.
И поздравления за кметството за свършената работа! :bowdown

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 22 ное 2011 8:28

Oбади се в общината и напиши жалба. От там идват хора и и правят предупреждение. Ако не спре да ги завъжда се обаждаш пак и те идват и и лепват глоба. Тоя филм съм го играл, само че бабичката хранеше едни котки по двора...като излезех и се спъвах в тях, толкова много бяха. :evil:
А може и на кучкарите да се обадиш....може и да се размърдат в което се съмнявам. :beat_butt2 ...но най добре е в общината :да:

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 22 ное 2011 8:56

Във всеки блок/вход си има по-един психопат който храни нещо,в нашия вход и по-точно офиса в който работя има един който храни гълаби.
Обаче ги храни с по-един хляб на ден,можете да си представите каква свинщина става под терасата,всичко е усрано от гълъби и поръсено с хляб отгоре :screwy facepalm scare
Забележките не помагат оно си знае неговата,явно му е скучно на човека и по-този начин си запълва времето,лошо няма обаче мизерията която прави е ужасна :horror:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 22 ное 2011 9:48

Ние също имахме на 100% същия проблем пред блока , май съм писал и във форума преди време ...
Знаете ли какво е нощно време да си приближиш колата и изотдолу да те ръмжи звяр :mrgreen: . Скачаха по колите , когато потеглиш . Ако скочиш уж да ги биеш - веднага хукват , като се качиш - захапват брони , калници . Колко пъти са събаряли колоездачи mhihi .
Една баба от съседния вход хранеше кучетата , но пред нашия вход , зад един трафопост до паркига им беше направила бърложка , по-скоро кочинка . Колко съм се разправял с нея - няма и няма , да съм ги хранел и аз и нямало да ме лаят facepalm . От около година кучетата се загубиха , може глутницата да гастролира на друго място , може общината да се е погрижила (да го видя , няма да повярвам ) .

Трябва да се говори с такива хора , които хранят кучетата по улицата . Да се говори , или да се "говори" :wink: ... но в крайна сметка да има резултат , защото животните се привързват към тези , които ги хранят и озлобяват към останалите , а ние за жалост не живеем в къщи с собствени дворчета , това е общо пространство , не може да прави всеки каквото си иска .

Евала на управата на гр. Ахтопол , това лято бяхме отново там . Единствения парк , в който съм виждал знаци "забранено за домашни любимци" е в този град !

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 22 ное 2011 10:14

Просто ,ефективно и изпитано средство против кучета:
piratki.jpg
piratki.jpg (29.52 KиБ) Видяна 1598 пъти

Шумничко за съжаление.Ако съседите не те набият след едноседмична интензивна терапия на глутницата резултатът е 95 процента гарантиран :да:
Кмета на Пловдив няма да ни го заемат за известно време ,а да плашиш с глоби човек ,който рови по кофите ми се чини леко безсмислено... :dontknow:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 22 ное 2011 11:57

Нахрани ги и ти с кокали накиснати в антифриз :idea: Има кучета има 50 000 000лв за крадене а ти на когото и да се обадиш няма да ти реши проблема

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Вто 22 ное 2011 12:27

KirilGeorgiev написа:Нахрани ги и ти с кокали накиснати в антифриз :idea: Има кучета има 50 000 000лв за крадене а ти на когото и да се обадиш няма да ти реши проблема

Да те нахрани тебе някой с един кокал в антифриз??? Еба*ти хора от къде я вадите тая омраза НЕЗНАМ... Ако кучетата не закачат никой ,не знам за какво да ги закачате ,а и явно жената е единствената със сърце ,която да мисли за нещо друго освен собствения си задник... Има си институции ,има си всичко... Ми дай ,че някой ми пречи да му накисна и аз яденето с отрова за мишки или антифриз... :evil:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 22 ное 2011 12:34

С отрова за мишки НЕ СТАВА Жената като толкова се е загрижила да си ги вземе дома Утре може някой загрижен като теб да намери бездомни магарета и да ги настани във входа на завет Това е град за хората не кучкарник Институциите понеже работят прекрасно затова има подобни теми всеки месец

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 22 ное 2011 12:38

Айдеее захвана се.Слагайте и катанеца че ще се изпокараме ПАК.
Доколкото разбрах колегата няма нищо против кучетата ,а срещу жената която ги храни.Такива мърлячи наистина са досадни.Хем реват че пари нямат хем кучета хранят и правят всичо на кочина и бълхи .
Gigabyte написа: Ако кучетата не закачат никой ,не знам за какво да ги
закачате ,а и явно жената е единствената със сърце ,която да мисли за
нещо друго освен собствения си задник... Има си институции ,има си
всичко... Ми дай ,че някой ми пречи да му накисна и аз яденето с отрова
за мишки или антифриз... :evil:

Ами ако закачат ако наръфат детето ти или жена ти ами заразите /ще чакам аз кучето да видя къф кеф ще му дойде - да хапе или не че тогава.../.... да чакаме институциите и като стане белята maikomila ко стана.
Трябва да спрат да с хранят ....била със голямо сърце ..дрън дрън ..с малко акъл е ако питаш мен.Като им се спре храната те ще се махнат.Ак ли не институциите ако и те не помогнат....колегите са дали решенията.

Обичам животните но ако някое ...каквото и да е нарани по един или друг начин мен или семейството ми ще умре бавно и мноооого мъчително - пък нека природозащитниците да дойдат да ме хванат за...

Последна промяна от mely на Вто 22 ное 2011 12:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Вто 22 ное 2011 12:41

Gigabyte написа:
KirilGeorgiev написа:Нахрани ги и ти с кокали накиснати в антифриз :idea: Има кучета има 50 000 000лв за крадене а ти на когото и да се обадиш няма да ти реши проблема

Да те нахрани тебе някой с един кокал в антифриз??? Еба*ти хора от къде я вадите тая омраза НЕЗНАМ... Ако кучетата не закачат никой ,не знам за какво да ги закачате ,а и явно жената е единствената със сърце ,която да мисли за нещо друго освен собствения си задник... Има си институции ,има си всичко... Ми дай ,че някой ми пречи да му накисна и аз яденето с отрова за мишки или антифриз... :evil:

Колега,нямам против животните,имам против откачалниците,които ги хранят и множат! :dummy:
Значи не може 2 години подред целия вход да пламва от бълхи и после да имаме сърца...Не може да отивам до магазина и някакъв помияр да ме лае!Не може да се слагат кашони в общите части от блока!Беше сложен такъв в избите,моментално го изхвърлих!
И не на последно място-редовно се качват по колите,особено зимата...А какво ще кажете другия път на тези ненормалници да им връча фактурата за осребряване при пребоядисването? death
Да,идваха от общината събраха ги,кастрираха ги и после ги върнаха...Казах им задръжте ги,но именно тези съседи се обединиха да бъдат върнати отново...,то не бяха записвани телефони,та чудосии :screwy Тези хора като ги вида и ги подминавам като фантоми death

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 22 ное 2011 12:45

храненето на животни на улицата е страшно вредно и безотговорно, не трябва да има никакво толериране на подобно поведение.
Но не животните са виновни, че някоя баба хем иска да се грижи за нещо, хем не иска да си го прибере вкъщи.

Честно казано, не знам как се процедира. Като за начало погрижете се кучетата да са кастрирани, така или иначе не живеят дълго на улицата.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 22 ное 2011 12:47

Абе хора, какво са виновни животните, че да се тровят, к'ви са тези предложения... :screwy
Ако така се решават проблемите, не знам как се оправят със проблемни съседи - к'во отстрлвате ли ги и тях??? :banghead:
Има си иснтитуции, организации и приюти, те трябва да бъдат уведомени за рационално решение на въпроса!

ПС. Напълно осъзнавам, че има деца, жени и хора, които могат да пострадат от кучетата и не би трябвало да има такива предпоставки, но проблема е налице и решение трябва да се намери, рационално и хуманно такова :idea:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 22 ное 2011 12:53

Бездомните кучета нямат място в един цивилизован град. Бързо изтребване. Веднъж завинаги. Точка.

Някой ако ги защитава, го каня пред нашия блок на подобна среща с тях. Много са мили. Хапят само по 5-6 пъти.

Последна промяна от chefito на Вто 22 ное 2011 13:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 22 ное 2011 13:00

Истината е че животните не са виновни в така създалата се ситуация,някой започва да ги храни дали от скука,дали от добро сърце или защото това му е единствената компания е без значение.Животните знаят че там получават храна и започват да си пазят територията от всички останали които навлизат в нея.
Интересни са ми и яростните защитници на животните които много парадират но на дали и 1% от тях са взели куче от пътя прибрали са го у тях и са започнали да се грижат за него.
Най лесно е да гледаш от страни и да обвиняваш всички останали какви са варвари,ето ти си фен на бездомните кучета О.К.слизаш пред входа харесваш си 1,2,3 на брой,качваш ги у вас изкъпваш,обезпаразитяваш,храниш,извеждаш на каишка,чистиш им лайна.а и си дал своя пример и принос към решаването на проблема с тях.
Другите яростни любители на животните правят същото и проблема е решен,да ама не,всички се правят на големи моралисти но само на думи,на такива им показвам средния пръст и ги пращам на майната им!
Аман от псевдо любители и защитници на това или онова :dummy:

Последна промяна от forski на Вто 22 ное 2011 13:04, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”