Проблем с комшия който твърди че спирам на неговото място.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
plam3n4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с комшия който твърди че спирам на неговото място.

Мнениеот plam3n4o » Нед 20 ное 2011 17:35

Колеги, имам следния проблем. Имам двама комший който твърдят че им спирам на местата. Имам две коли (марките нямат значение), днес умишлено спрях и на двете места където спират горе споменатите комший и представете си след 15мин единия пристигна на вратата (и звъни на пожар). Наскоро преди 17дни ми се роди едно много хубаво момченце (което докато комшията звънеше на звънеца спеше), и си нямате напредстава как се ядосах. Моля за помощ и тя да е следната : знам че има точка от правилника която е описана подробно общинската собственост за паркомясто (или нещо от сорта), ако може да ми се напише какво да търся и да си изкарам на принтер.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: Проблем с комшия който твърди че спирам на неговото място.

Мнениеот bnick » Нед 20 ное 2011 17:37

Като ти покаже документ за платено паркомясто на общината, значи е прав. Дотогава...

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 20 ное 2011 17:38

Какви принтери бе брат, изкриви им кратуните толкова ли е трудно.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 20 ное 2011 17:40

plam3n4o написа:Колеги, имам следния проблем. Имам двама комший който твърдят че им спирам на местата. Имам две коли (марките нямат значение), днес умишлено спрях и на двете места където спират горе споменатите комший и представете си след 15мин единия пристигна на вратата (и звъни на пожар). Наскоро преди 17дни ми се роди едно много хубаво момченце (което докато комшията звънеше на звънеца спеше), и си нямате напредстава как се ядосах. Моля за помощ и тя да е следната : знам че има точка от правилника която е описана подробно общинската собственост за паркомясто (или нещо от сорта), ако може да ми се напише какво да търся и да си изкарам на принтер.

Не виждам комшията ти за какво претендира? Попитай го, какво значи "негово място". Документ за собственост или ползване има ли за това място?

Потребителски аватар
plam3n4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plam3n4o » Нед 20 ное 2011 17:44

Най-много ме е страх да не направи нещо на колите, но видя ли нещо нередно кривя ламарините на двете им коли и им пукам гумите !!

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 20 ное 2011 17:57

абе направо се чудя на съвети от рода на "изкриви му главата". И какво, ще му я накриви, после ще го влачат по съдилища, ще плати едни хубави парички за делото и на накривения, после ще има досие? По форума всички са нинджи, ама ълайф не е баш така.
А по темата, искаш му документ за това място, ако няма документ му казваш да го .... ако те е заплаши с каквото и да е, пусни жалба, ще го привикат и предупредят. В случай на щета веднага звъниш на полиция, те ще го позанимават малко. А може и да намекнеш, че и ти му знаеш колата. А ако имаш каско е идеално, пишеш какви са обстоятелствата при получване на щетите и описваш ситуацията със съседа и жалбата. Те си знаят после. Обаче не знам дали ще си получиш обезщетението бързо.
Обаче мисля, че няма от какво да се притесняваш, така или иначе на него му е ясно, че и той ще си намери поломена колата

Потребителски аватар
plam3n4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plam3n4o » Нед 20 ное 2011 18:11

pakumba написа:абе направо се чудя на съвети от рода на "изкриви му главата". И какво, ще му я накриви, после ще го влачат по съдилища, ще плати едни хубави парички за делото и на накривения, после ще има досие? По форума всички са нинджи, ама ълайф не е баш така.
А по темата, искаш му документ за това място, ако няма документ му казваш да го .... ако те е заплаши с каквото и да е, пусни жалба, ще го привикат и предупредят. В случай на щета веднага звъниш на полиция, те ще го позанимават малко. А може и да намекнеш, че и ти му знаеш колата. А ако имаш каско е идеално, пишеш какви са обстоятелствата при получване на щетите и описваш ситуацията със съседа и жалбата. Те си знаят после. Обаче не знам дали ще си получиш обезщетението бързо.
Обаче мисля, че няма от какво да се притесняваш, така или иначе на него му е ясно, че и той ще си намери поломена колата

Много си прав за всичко колега,мерси за съветите. Ако евентуално има някакви странни развития по въпроса ще пиша и опиша всичко. Поздрави и лека вечер !

Потребителски аватар
sando_jilata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sando_jilata » Нед 20 ное 2011 18:24

Колега и аз имамх същият проблем,че му спирам на местото та... първо си говорехме и то много пъти,после започна да ме заплашва,като и аз не се давам лесно,после ме удари и това му беше грешката....бихме се :mrgreen: .Мина се малко време и ми удари колата и после пак бой и решението е едно АЗ СИ ПРЕМЕСТИХ КОЛАТА,НО след време викнах приятели на по чашка и на следващата сутрин си намери колата на трупчета без огледала със счупени дръжки а колата е пасат Б3.Пробвах с полиция ,но се намираме във Враца я тя тук не помага само гледа.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 20 ное 2011 18:30

Кажи им да ти кажат къде е твоето място за да не спираш на техните

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 20 ное 2011 18:33

sando_jilata написа:Колега и аз имамх същият проблем,че му спирам на местото та... първо си говорехме и то много пъти,после започна да ме заплашва,като и аз не се давам лесно,после ме удари и това му беше грешката....бихме се :mrgreen: .Мина се малко време и ми удари колата и после пак бой и решението е едно АЗ СИ ПРЕМЕСТИХ КОЛАТА,НО след време викнах приятели на по чашка и на следващата сутрин си намери колата на трупчета без огледала със счупени дръжки а колата е пасат Б3.Пробвах с полиция ,но се намираме във Враца я тя тук не помага само гледа.

само едно ще те питам, по този въпрос уведомена ли е полицията и какво направи/не направи? Или не е уведомена, ама и само гледала :D, ама честно? Да не си помисли някой, че съм кука или ги защитавам, просто ако искаме да вървим към по-добро, това е начина. Иначе ей така, скоро ти ще си намериш колата на трупчета и купона няма край

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Нед 20 ное 2011 18:37

Има няколко варианта.
1. Биеш ги. В този случай могат да те съдят.
2. Подаваш жалба за тормоз. Гледай им цирка.
3. Почваш да им правиш мизерии, след това, те на теб, и се стига до точка 1.

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Нед 20 ное 2011 18:46

Много интересно и нашумяло в последните години mhihi

И аз имах същия проблем но го реших така да се каже с "...майката!".
От отсрешния блок 2-3 ми заявиха да си спирам пред нашия блок,при положение,че те паркират пред нашия а зад техния :screwy .Както и да е по една майна и айде надраха ми няколко пъти прясно боядисаната кола(BMW 520 карах тогава)докато една вечер прибирайки се с жената и детето решиха да ми направят остра забележка докато си пиеха пред магазинчето на съседния вход.Ебати грешката нищо,че бяха пет човека на годините на баща ми,цирка беше много голем mhihi .И така след време започнах да спирам под балконите на нашия блок и в един момент двама от присъстващите на цирка решиха да ми спират под балкона така две вечери и на третата бяха паркирали толкова нагло,че не можеше да се мине по алеята за да си влезна във входа.Е дооообре,единия го подпрях от зад и го изтресках в стената на блока а другия понеже беше в такава позиция,че спечели с колчетата на оградата на градинката и за финал ги запуших за да знаят кой е.Как са излезнали нямам идея но пет години никой не спира там и дума не са ми казали.

Така,че препоръчвам тоягата че с такива ограничени хора не можеш да се разбереш по друг начин.
Аз лично немам толко нерви,че да се разправям законно защото в тая държава всички си знаят правата но не знаят да ги изпълняват.

Потребителски аватар
plam3n4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plam3n4o » Нед 20 ное 2011 18:48

До бой и полиция до сега не се е стигнало само до викане от моя страна към двамата съседа. Иначе те към мен се държаха културно даже единият ме пита е добре бе сега ще ме биеш ли ? Надявам се да са достатъчно възпитани и да спрат с това "премести си колата защото си ми спрял на мястото" Иначе с бой не става (все едно да посегна на дядо ми) нито е равностойно нито възпитано...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 20 ное 2011 18:49

Ти си наемател там, доколкото разбрах. Това не те прави по-малко "собственик" на общите части. Някак намери думи да им го кажеш... но културно, няма смисъл от чобАнски изпълнения и кавги :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 20 ное 2011 18:52

Ситуацията ти е доста деликатна. Най-добре опитай да се разбереш с добро. Ако не става си преценяй сам според това какво би имало ефект върху комшията. Варианта с жалба не е за пренебрегване, вероятността да се вразуми, ако го привикат е доста голяма. Грубите методи (бой или трошене на коли) ще доведат до ответна реакция и в крайна сметка и двамата може да се окажете със счупени коли и глави. Той заплашвал ли е нещо теб или колата ти.
Иначе не знам за какво място спорите, но ако е пред блока той трябва да е инвалид и да има специален знак, че мястото е за инвалиди и дори и тогава и други инвалиди имат право да спират там. Предпалагам, че мястото е "негово" само защото той така си е решил и си в правото си и ти да спираш там.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”