Голямата жега и малко друга работа ме заведе в едно от най-красивите места на България - гр.Елена, близо до Търново. Много от вас го знаят тва място, ама по друг повод

Та викам да започвам с историята:
Естествено на разпивка в кръчмата се запознах с един интересен субект. Нарича се Миглен, но е познат като Кристофър. Работи...Горски цар!
Не бе! Съвсем сериознно говоря! Работи горски цар в един лагер. През свободното си време обаче прави луди и красиви неща. Та за него ми е думата
Всичко започва от 160 кубика орехови трупи. Споменавам думата "трупи", тъй като тя е много важна за историята. ТРУПИ. ЦЕЛИ ТРУПИ!
Всичко започва от трупите, които за съжеление не можах да снимам щото не бяха в Елена.Та въпросните трупи, отлежавата 5 (ПЕТ !!!!) години за да стават за работа. След 5 години Крисофър хваща нещо като малко брадве и започва да бачка. Резултата е следния:

Това нещо е "заготовка" за стол. Всяка заготовка се прави близо 1 година!! Грубо, здраво и, забележете - МОНИЛИТНО. Всичко това е направено от една ТРУПА орех. За един стол грубо отиват към 2 кубика орехова трупа. За това казах че трупа е важна дума. Щото всяка трупа е 2х1х1 метра най-малко голяма!!!!
След още 1-2 години работа всяка "заготовка се вревръща в изящен, красив и монолитен ДЪРВЕН СТОЛ!!!

След още няколко месеца шлайфване, лакиране и боядисване получавате ТОВА:

Та историята ми е за едни орехи, дървени столове и мерак да вършиш нещо красиво.
Тук вече опираме до това, дали за всички нас дървото е само матерял за горене или матерял за създаване на нещо красиво. Защото, лично аз, ако съм орех, бих предпочел да се вревърна в стол а не в огън. Защото има някаква магия в това, което Кристофър прави! Нещо, което ние не можем да разберем, но поне имаме радостта да му се наслаждаване. И ако някой ден, всеки от нас направо нещо, което поне малко да се доближава до тази красота, съм сигурен, че ще станем по-добри. И по-спокойни. И по-красиви.
Защото да отдадеш на един стол 7-8 години от живота си е нещо странно. Да не кажа лудо. Защото просто ти харесва да го правиш. Можеш да го правиш. И искаш да го правиш!
Тва е.