Внимание - таксуват входящите повиквания за Стани милионер!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
sekstazi
Автомобил:
Двигател:

Внимание - таксуват входящите повиквания за Стани милионер!

Мнениеот sekstazi » Пон 07 ное 2011 20:34

Сега го видях в един автомобилен форум ( да не правя реклама) колега добре е изгорял, а като гледам коментарите там май не е само той.
ВНИМАВАЙТЕ
Колеги,моля за внимание на поредните български измами.Днес ми се обаждат от номер +35989145 и млада жена ми казва че разговора е напълно безплатен за мен.Тоест това е телевизионната игра Стани милионер по НОВА телевизия.За порядъка от 5-6 мин се оказа че разговора ще ми струва 62лв.Като се има напредвид че е входящо обаждане, и зададените ми въпроси ми се сториха много лесни и затова и прекъснах разговора,но удоволствието ми струва 62лв.В последствие се оказа че майката на мой познат която също била подведена дължи 150 лв ,от същият телефонен номер.Утре ще пусна жалба към мобилният оператор ГЛОБУЛ макар че жалбата ще остане глас в пустинята.Най-интересното е че в рекламата по НОВА се казва за безплатен смс,което е пълна измама.Умолявам МОДовете да направят темата важна ,тъй като нямам желание някой колега да бъде прецакан по същият начин. И КОЛЕГИ МОЛЯ ВНИМАВАЙТЕ +35989145 запомнете номера и не си вдигайте телефона.Пуснах вече жалба и в Господари на ефира ,нека спрем поредните измами на българският народ.

вестник Труд написа:Комисията за защита на потребителите започва проверка на телефонната игра “Стани милионер”, съобщиха от ведомството на Веселин Златев във вторник.

Въпреки че хазартната игра стартира само преди седмица, оплакванията в комисията от клиенти на телекомите са повече от 20. Отделно и в кол центровете на мобилните оператори има много жалби.

За първи път чрез играта у нас се прилага моделът “позвънява ти друг, а ти плащаш”.

“Стани милионер” е организирана от “Ню геймс” ООД и при нея регистрацията е безплатна - става с обаждане или изпращане на SMS на кратки номера 145 или 1455. След това обаче клиентите получават SMS или обаждане от споменатите номера, в което се приканват да отговарят на въпроси с натискане на клавиш 1 или 2 на телефона си. Всяко кликване е равно на 2,40 лева, независимо дали отговорът е верен или грешен.

Моделът на “Стани милионер” е т. нар. ивент билинг - плаща се не самото обаждане, а залогът (ако бъде направен такъв).

В играта на “Ню геймс” преди поканата да отговаряш на въпроси ясно е посочена цената на всеки отговор - 2,40 лв. Проблемът обаче е, че по-възрастните хора трудно възприемат модела да плащаш при входящ разговор и не обръщат внимание на предупреждението. Затова и повечето жалби в Комисията за защита на потребителите са от пенсионери.

“Вече се срещнахме с представители на фирмата организатор. Ще имаме разговори и с мобилните оператори и ще излезем с решение в кратки срокове”, обявиха от КЗП.

Улеснявали се хората, които не ползват SMS-и

Играта е в противоречие на досегашната политика на "М-Тел", "Глобул" и "Виваком", които доскоро не позволяваха натоварване на телефонната сметка при входящо обаждане. Всеки оператор може да откаже достъп на хазартни фирми до номерата си, дори и те да имат лиценз от Комисията по хазарта. Сега, след като икономическата криза свали приходите им, явно GSM операторите са променили политиката си.
"Наистина доскоро се въздържахме от подобен тип игри и чакахме реакция от страна на клиентите. Много хора не могат да изпращат SMS-и и за тях залагането след телефонно обаждане е улеснение." Това обясни пред "Труд" Атанас Райков, който отговаря за услугите с добавена стойност във "Виваком". Според него всеки, който иска да опита късмета си в "Стани милионер", плаща по 2,40 лева при посочване на отговор. Говорихме с "Ню геймс" и поискахме условията да са ясно посочени, иначе и при нас има доста оплаквания от клиенти, обясни Райков. Въпреки че хазартната игра стартира само преди седмица, близо 6% от клиентите на "Виваком" вече я играят, уточниха от компанията.
За оплаквания признаха и от "Мобилтел". Оттам обаче уточниха, че не са организатор на залаганията и че предоставят само инфраструктурата си. Същото казаха и от "Глобул".

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Re: ВНИМАНИЕ КОЛЕГИ! ИЗМАМНИЦИ

Мнениеот stoi4o.d » Пон 07 ное 2011 20:55

scare WTF scare
Тия са за яко :beat_butt2 аз в никакви игри не играя,ама знам ли кой ще ми се обади,затова скрити номера и такива кратки не вдигам :evil:

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 07 ное 2011 21:10

И аз не съм пращал СМС но ми идват ... на половинката и звъннал някакъв хубавец от този номер , вдигнала и докато обяснят кое какво и тя затворила . Около минута разговор и то входящ - 2.40 лв поне :beat_butt2 :beat_butt2

ПП При мен номера излиза само 145 :gruebel :dummy:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 07 ное 2011 21:17

Е как така си плащаш входящите разготови?
Направо не мога да повярвам.

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Пон 07 ное 2011 21:20

Значи,един колега който скоро спечели пари от въпросното предаване ми сподели,че въпреки че обаждането е входящо те таксуват по 2,40 на всяко натискане на клавиш :shock

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 07 ное 2011 21:21

velinsl написа:Е как така си плащаш входящите разготови?
Направо не мога да повярвам.

Всъщност е малко по-различно:

http://www.kaminata.net/post575376.html
“Стани милионер” е организирана от “Ню геймс” ООД и при нея регистрацията е безплатна - става с обаждане или изпращане на SMS на кратки номера 145 или 1455. След това обаче клиентите получават SMS или обаждане от споменатите номера, в което се приканват да отговарят на въпроси с натискане на клавиш 1 или 2 на телефона си. Всяко кликване е равно на 2,40 лева, независимо дали отговорът е верен или грешен.

Моделът на “Стани милионер” е т. нар. ивент билинг - плаща се не самото обаждане, а залогът (ако бъде направен такъв).

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Пон 07 ное 2011 21:21

Нека да кажем е един глас.. Край на ИЗМАМАТА :012: :lol:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 07 ное 2011 21:29

maxpayne написа: След това обаче клиентите получават SMS или обаждане от споменатите номера, в което се приканват да отговарят на въпроси с натискане на клавиш 1 или 2 на телефона си. Всяко кликване е равно на 2,40 лева, независимо дали отговорът е верен или грешен.

И аз попаднах на подобно инфо http://deeronbradley.blogspot.com/2011/ ... 89145.html
да речем, че господина си е платил за лежането с пари от друга продукция :063:

Потребителски аватар
xploid91
Автомобил: Golf 4
Двигател: AGU 2002

Мнениеот xploid91 » Пон 07 ное 2011 21:39

И не само глобул, и M-tel имат същата програма. mhihi +175 беше номера май. После те заливат с СМС-и как можеш да спечелиш 1 милион лева, и тем подобни :a boi de

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Пон 07 ное 2011 21:51

и на мен ми звъняха но на 3-4 секунда се усетих и затворих :| след седмица някъде пак ми звъннаха и вече ми кипна звъннах на оператора и му казах да изключи всички обаждания и СМС-и от номер 145 :) вече седмица не са ме притеснявали :|

Последна промяна от basata-user на Чет 17 ное 2011 16:23, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Внимание, колеги! Измамници +35989145

Мнениеот Layer » Пон 07 ное 2011 22:13

На мен също ми звъняха наскоро,ама им затворих след като излушах начина на игра.
Вземат пари ако продължиш да им отговаряш на въпросите с кликане на клавиши,като ти го казват това нещо предварително в разговора.
оня заспал Х.й не са го измамили ,а той не е слушал какво му говорят.
Дето се вика: Сляп карти не играе.

VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Мнениеот VALENTINO87 » Пон 07 ное 2011 22:21

и на мен ми звъняха два пъти,но само се мълчи по 16 секунди и затварят

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saho_Golf » Вто 08 ное 2011 1:47

Колега ходете в комисията за защита на потребителите тва не трябва така да се оставя

Потребителски аватар
bulr1dr
Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
Двигател: от 1600 до 3200

Мнениеот bulr1dr » Вто 08 ное 2011 11:01

Здравейте колеги,
И аз изгорях от тая игра със скромните 28лв, но пуснах жалби до Мтел, до КЗП и до Комисията по хазарта. От КЗП ми отговориха, че се води разследване в момента(но едва ли ще успеят да направят нещо). От Мтел се опитаха да ме отсвирят, но настоявах до последно и хубавото от тях е, че ми махат месечната такса за другия месец (което ме устройва). От комисията по хазарта нямам никакъв отговор вече 15 дни, така че полза от тях не виждам.
Така че колеги, не се отказвайте и си търсете правата до последно. Утре някой ще ви плесне шамар на улицата и ще ви вземе 10лв и някои ще кажат - това е нормално, да не си носил пари в себе си!!!!

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 08 ное 2011 13:43

Тея хора са се побъркали, гледат да изцоцат отвсякъде каквото могат :banghead:
Днес баща ми ми показа няколко получени смс-а от изпращач "Фейсбук" и съобщението гласящо "еди кой си иска да ви намери и да се отвори адрес..." - просто ненормална история, при положение, че баща ми няма профил там - как са го вързали и намерили номера и пък да зарибяват гледат....няма управия ей!!! :beat_butt2

Върни се в “ОФФ-Топик - други”