Пак за ТВ, ама сега за ново

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Пак за ТВ, ама сега за ново

Мнениеот mladvampirTDI » Съб 11 ное 2006 20:14

След като ТВ-то ми мина през бокса, за бързото приключване на този процес съм МНОГО благодарен на колегата nii (колко бири има не е истина ;-)), пак не работи, посворва 30 мин и гасне, следва удър отстрани и още 15 мин работа и толкова. Ако се остави да поистине 2-3 часа, ситуацията се повтаря. И понеже ТВ-то е доста тежко, трябва да се ангажира човек за помощ, да се търси кола - служебно Берлинго и т.н., та решохме да се сдобием с ново ТВ, щото от това ни писна. Дайте съвет за ТВ, най-добре ТФТ за около 1500 - 1700 лв. дали си струват такива телевизори, + и -, абе вие си знаете.
Ех, Дина пак ще ти досаждам май ;-)

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 11 ное 2006 20:30

До колкото си спомням от рекламите.Филипс или Шарп ( не помня точно ) имаха 20 год. гаранция.

За марки Самсунг, Филипс - знам, че са добри.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 11 ное 2006 20:58

Родителите ми имат Тошиба и е доста добър. Помисли го като вариант - добри са като цена/качество. Освен това имат интересна система за преобразуване на 4:3 към 16:9 - в средата се вижда нормално, а по краищата се разтяга само, и така почти не си личи. Не знам при другите марки как е. Естествено си имат и други системи с орязване, но мен лично тази най-ми допада.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Съб 11 ное 2006 21:00

ееее значи сериозно ли не бачка като хората???
това ми мирише на дребен проблем изглежда някъде нещо не прави връзка (кофти спойка или нещо такова)
като угасне поне звук има ли? ако все пак решиш пак да го закараш ще ги накарам да му направят 24 часови проби преди да ти го върнат (те обиновено тестват една минута дали работи и ти го връщат)

а що се отнася до ТФТ - в света доколкот знам само 3 фирми правят големи матрици - филипс самсунг и шарп. от там нататък е въпрос на вкус кой да ти го е сглобил в китай.

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Съб 11 ное 2006 21:07

Моя лаптоп съм го закичил с тунер и скибам по него тв :shock . Големия телевизор го махнах в килера, макар и работещ - много място заемаше, макар да е 10 годишен здрав Шарп!

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Съб 11 ное 2006 21:11

nii написа:ееее значи сериозно ли не бачка като хората???
това ми мирише на дребен проблем изглежда някъде нещо не прави връзка (кофти спойка или нещо такова)
като угасне поне звук има ли? ако все пак решиш пак да го закараш ще ги накарам да му направят 24 часови проби преди да ти го върнат (те обиновено тестват една минута дали работи и ти го връщат)

а що се отнася до ТФТ - в света доколкот знам само 3 фирми правят големи матрици - филипс самсунг и шарп. от там нататък е въпрос на вкус кой да ти го е сглобил в китай.

Абе верно не работи, ама нейсе, все си мисля, че щото е от промоция. Най-вероятно ще го карам пак, ама кога, не знам, че много тежи пущината, а и не съм сигурен дали ще влезе в Яриса. Май вече свикнах без ТВ, а и колко лвл дигнах на Lineage2 не е истина ;-)

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 11 ное 2006 21:26

по добре си вземи плазма,на лцд от разли4ен ъгъл картината е разли4на,ама са малко по скъпи( пари се дават един път)

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Съб 11 ное 2006 21:48

плазмите все още дават много дефекти, не са се научили да ги правят като хората.
ЛЦД ТФТ е по-добре за момента

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 13 ное 2006 0:18

до преди година щях да се съглася ,но сега положението е разли4но;имам лцд от по4ти 2години(не съм имал проблеми)ама ве4е мисля да го сменям с плазма;но всеки сам си решава.все пак парите не са малко

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 13 ное 2006 18:55

TFT технологията в момента за телевизори не става. Ако искаш лачен телевизор, да ти прави кеф, като го гледаш, си вземи плазмен 42" на Philips или Sony, но не най-евтините модели.

Широкоекранните телевизори са голяма минавка, примерно 32" реално е 29" и единствено при филми от DVD ще можеш да ползваш останалите инчове. За това и ти пепоръчвам да взимаш 38" или нагоре.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 13 ное 2006 19:02

сър че те тия по над 38" струват повече от нашите коли бе....

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 13 ное 2006 19:06

е, 4-5 бона, няма да ги броим сега :idea:

п.п. а аз моята не я давам и за две по 42" :)

Обаче, ако съдя по себе си, 60% от времето в къщи е пред компа и ТВ-то, така че за мен лично е важно да са хубави и двете :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 13 ное 2006 19:08

musura написа:е, 4-5 бона, няма да ги броим сега :idea:

п.п. а аз моята не я давам и за две по 42" :)

Обаче, ако съдя по себе си, 60% от времето в къщи е пред компа и ТВ-то, така че за мен лично е важно да са хубави и двете :)

дам аз затова ги слях в едно :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 13 ное 2006 19:09

След някоя година телевизията ще стане дигитална и ще е във 16:9 формат ....за тогава ще трябва широкоекранен телевизор ..... иначе аз миналия месец си взех някакъв стохерцов слим фит защото тфт-тата даваха в пъти по кофти картина от него :( иначе исках нещо тфт защото е по лекичко и готино на вид... ама се отказах като погледнах картината отблизо :(

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 13 ное 2006 19:15

Tyan написа:...

:да:

TFT определено не става за телевизия и то нашата. Имайте предвид, че нормално LCD е с резолюция 1366 на 768 пиксела, а PAL сигнала е 320х200 пиксела - направете си сметка какво замазване пада, докато се разпъне картината 3 пъти :idea:

Иначе, ако ще се гледа цифрова телевизия във формат HDTV (1366х768 пиксела :wink: ) тогава нещата се променят много в полза на LCD, обаче в БГ засега някой пиратски филм от нет-а няма какво друго да се гледа. А да, и рекламите които вървят на цъкнатите телевизори в техномаркет и технополис са HDTV :wink: та там изглеждат нещата перфектни, но в къщи на кабела е много-много по-зле

Върни се в “ОФФ-Топик - други”