Колеги някой има ли си на идеа от какво се състои системата за видеонаблюдение? Искам да си поставя от прозореца една камерка и да си гледам колата на запис имам един шибан съсед и ми прави само мизерии пука ми гуми драска ми колата беше ми подбил калника с крак,абе простак с две думи. Искам да си сложа камерка и да до го дам директно в районното та да се мирне.
Мисълта ми е как да си я направа системата? Разполагам с Монитор ще си купя камерка,но какво е самото записващо устройство? Компютър ли е какво е?
Някой който е по запознат да опише от какво се състои цялата система.
Система за видеонаблюдение
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Система за видеонаблюдение
Компютър с ДВР платка или отделно ДВР устройство или директно ИП камера. Не очаквай чудеса обаче ако камерата е на повече от десетина метра от колата, особено нощно време. Има камери които записват хубаво нощно време, обаче струват майка си и баща си. Освен това и да занесеш записа едва ли някой ще му обърне внимание.
Камерата ще е на около 4-5 метра затова мисля,че ще има ефект.А другото което ми е интересно,компютъра който трябва да го свържа към видео наблюдението с какви параметри трябва да е?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разгледай това - http://www.geovision.bg/index1.html
Аз ползвам геовижън повече от 5г и съм много доволен.
Камерата по избор - имат богата гама.
Успех!
Аз ползвам геовижън повече от 5г и съм много доволен.
Камерата по избор - имат богата гама.
Успех!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
За голфа от снимката ли говорим?!?!
Купи си DVR устройство и няма да имаш нужда от компютър. Важното обаче е каква е камерата - повечето камери за "видеонаблюдение" са доволно скапани и ще видиш по-скоро силуети отколкото да познаеш хора. Линкът по-долу показва едни по-свестни камери - имат даже автономен запис на SD карта. Т.е. една такава камера ти върши работата без ПЦ или друго у-во. Лошото че струва >500лв, но ако купуваш камера + DVR пак няма да минеш с <400 и ще имаш ниско качество на картината.
http://videonabliudenie.eu/%D0%9C%D0%B5 ... %80%D0%B8/
PS: Ако занесеш в полицията запис може да се окаже, че си виновен за "незаконно видеонаблюдение" - проучи как стоят нещата да не се окажеш ти потърпевшия накрая.
http://videonabliudenie.eu/%D0%9C%D0%B5 ... %80%D0%B8/
PS: Ако занесеш в полицията запис може да се окаже, че си виновен за "незаконно видеонаблюдение" - проучи как стоят нещата да не се окажеш ти потърпевшия накрая.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Мети,ти нали си полицай уж?Всявай респект. 

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Айде и тук 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”