Въпрос за записване във ВУЗ
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- golf2949
- Автомобил: Хюндай Туксон 4х4
- Двигател: 2000 CRDI 2005г
Въпрос за записване във ВУЗ
Колеги мисля да се пробвам в един университет, но искам с прием по документи. Когато бях ученик не съм държал матури, заради високи оценки. В дипломата ми в графа оценки от зрелостни изпити си имам съответните оценки. Та днеска звъня в университета и ми казаха, че трябва да държа изпит. Аз мисля, че след като са ме освободили и си имам оценките в дипломата не трябва да държа изпит. Няко запознат да каже кое как е.
Последна промяна от golf2949 на Вто 29 ное 2011 19:43, променено общо 1 път.
Re: Въпрос за записване въе ВУЗ
Колега всеки ВУЗ си приема както си иска,а при колежите е направо плащаш сем.такса и си вътре 
А сега запишеш ли нещо,може да прехвърляш 100 пъти,и в различни спец,от едни колеж в уни...врътки много

А сега запишеш ли нещо,може да прехвърляш 100 пъти,и в различни спец,от едни колеж в уни...врътки много

Колега, до колкото съм запознат при влизане в университет няма значение какъв, се държат изпити! Това влезна още преди години (Точно преди колко не помня, но има 4 години) И това не трябва да те учудва! Просто си научаваш за определеният предмет за който ще кандидатстваш и ако те приемат добре, ако ли не пробваш пак и се подготвяш по-добре!
Не е точно така колега,има и без КСИ,направо с диплома за средно
Точно пък от тази година в ПУ-то входът е свободен без КСИ,но таксата за семестър ти е двойна
Ако не искаш,държиш изпити и минаваш тънко,а пък в Европейския изпита е как се казваш,плащаш таксата и си студент!
Така е в цяла България

Точно пък от тази година в ПУ-то входът е свободен без КСИ,но таксата за семестър ти е двойна

Ако не искаш,държиш изпити и минаваш тънко,а пък в Европейския изпита е как се казваш,плащаш таксата и си студент!
Така е в цяла България

аз не съм чувал за уни без изпит, но то в днешно време (щом Ицето стана доктор хонорис кауза)... ама дори и да има такъв, какво точно ще очакваш от него не знам, дет се вика поне парите от семестриалните такси ще ти върне ли
Попринцип има прием по документи, но той е в сила само за някои много профилирани специалности, или за попълване на свободни места, но при положение, че си изкарал положителна оценка на изпита (всичко над 2).

Колега ето ти на ПУ-то брат
Такси за платено обучение http://uni-plovdiv.bg/uploads/site/priem_na_dokumenti/Taksa_plateno_obu4enie.pdf
Ето ти и ако си държал КСК
http://uni-plovdiv.bg/uploads/site/priem_na_dokumenti/Taksi_bakalavur2011.pdf
Сам виж разликата
Приема се и само с диплома за завършено средно,абе хора има си всяка година СПРАВОЧНИЦИ,вижте малко
Такси за платено обучение http://uni-plovdiv.bg/uploads/site/priem_na_dokumenti/Taksa_plateno_obu4enie.pdf
Ето ти и ако си държал КСК
http://uni-plovdiv.bg/uploads/site/priem_na_dokumenti/Taksi_bakalavur2011.pdf
Сам виж разликата

Приема се и само с диплома за завършено средно,абе хора има си всяка година СПРАВОЧНИЦИ,вижте малко

Пък Христо колкото е направил за спорта евала,заслужава си титлата за заслуги,задейства направата на нова спортна зала,що го плюете само,толкова пари дава за благотворителност на деца и храмове,пишат за него все едно е мафиот и си изкарва парите от дрога 

- golf2949
http://www.nvu.bg/index.php?active=ps&sub=ps_bal
Ето за това говоря. Пише удвоената оценка от конкурсния /зрелостния/ изпит по математика или история или география;
В дипломата ми имам въпросната оценка. Как ще разберат дали съм държал зрелостен изпит?
Ето за това говоря. Пише удвоената оценка от конкурсния /зрелостния/ изпит по математика или история или география;
В дипломата ми имам въпросната оценка. Как ще разберат дали съм държал зрелостен изпит?
golf2949 написа:http://www.nvu.bg/index.php?active=ps&sub=ps_bal
ако не си държал такъв изпит, няма как да я имаш. Оценката, която имаш най-вероятно е от следването. Оценките от матури/зрелостни (по мое време беше държавен изпит) се изписват като отделни. В момента мисля че матурите ги приравниха до някаква степен на кандидатстуденстките изпити от едно време. Ако не си държал задължителна матура (от нея няма освобождаване) отиваш задължително на конкурсен изпит. Съвсем без изпит не знам къде се минава. Може би срещу съответната сума и това е напълно възможно

- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Re: Въпрос за записване във ВУЗ
За матурите-пише си, че може с оценки от матура, ама държана след двехиляди и коя там година, когато почнаха новите матури !
- golf2949
Колеги, завърших 2002 година и по мое време, ако последните 3 години преди матурата имаш 5ци или 6ци по дадения предмет си освободен от матура. Затова не съм се явявал, но имам оценките в дипломата. Въпроса е, че прием по документи важи само, ако съм завършил след 2008 година и съм държал матура. Като гледам май ще се готвя за изпит 

колега когато нямаш оценки от матура влизаш задължително с приемен испит 

- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
apa6o написа:За матурите-пише си, че може с оценки от матура, ама държана след двехиляди и коя там година, когато почнаха новите матури !
Извинявам се , че пиша в темата на колегата , но бих искал да задам другия важен въпрос.
Средното го завърших 2008-ма , нашия набор хванахме първите нови матури , след това се записах да следвам в Русенския университет Ангел Кънчев с оценките от матурите , после прекратих , догодина мисля пак да се записвам , та мисълта ми е дали мога все още да си ползвам оценките от матурите и ако мога , но все пак реша да се явя на изпит печеля ли нещо , примерно по-лесно класиране в по-котираните специалности или е все тая.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Booster написа:apa6o написа:За матурите-пише си, че може с оценки от матура, ама държана след двехиляди и коя там година, когато почнаха новите матури !
Извинявам се , че пиша в темата на колегата , но бих искал да задам другия важен въпрос.
Средното го завърших 2008-ма , нашия набор хванахме първите нови матури , след това се записах да следвам в Русенския университет Ангел Кънчев с оценките от матурите , после прекратих , догодина мисля пак да се записвам , та мисълта ми е дали мога все още да си ползвам оценките от матурите и ако мога , но все пак реша да се явя на изпит печеля ли нещо , примерно по-лесно класиране в по-котираните специалности или е все тая.
Би трябвало да можещ отново с оценки от матурите. Но ако ги ползваш, се умножават по някакъв коефициент по-малък от едно, тоест те цакат малко, макар да не съм сигурен във всеки университет ли е така. Ако си изкарал повече от една година, тоест си минал първи курс имаш запазени права за три години, надявам се го знаеш. Според мен ако не ти е проблем се подготви за изпит, защото винаги се взема най-добрия бал от всички възможни.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”