разлика в шумоизолацията при троен стъклопакет

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

разлика в шумоизолацията при троен стъклопакет

Мнениеот VWGT » Сря 08 ное 2006 11:43

знам че темата е офф от всякъде, но знам че имаше и колеги които професионално се занимават с PVC дограми, тъй като малко спешно ми трябва отговор, ще замоля темата да остане за един ден, ако някой може да помогне да помогне, после в коша :wink:

случая: поръчах дограма с троен стъклопакет, искам шумоизолация, първоначално поръчах с дебелина 36мм /4+5+6/, но сега ми казаха че ще могат да ми я монтират чак към февруари и то ако времето го позволява, предлагам ми, за да стане по-бързо да сложат пак троен стъклопакет но 32мм дебел /4+4+4/. Знам че това ще влоши шумоизолацията, въпроса е с колко /%, Db/, живея на булевард със задрсътвания и трамвай, шума така или иначе няма да изчезне съвсем, ама все пак ...

трябва да отговоря днес, за да пускат поръчката за държачите към Германия за доставка и се чудя ... мерси

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 08 ное 2006 13:22

Доброто на 4+5+6 е че обира различните честоти на звука и постига доста по добра изолация-ама това само на теория.Не знам на практика колко голяма е разликата,но на твое място щом живееш на булевард бих изчакал.Плюс всичко друго имам чувството ,че тарговеца има такава в момента и гледа да не залежава за това те отчайва от другата.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 08 ное 2006 13:55

Тия хора са луди! Кажи им да си гледат работата и иди при някой друг производител. Аз поръчах дограма с двоен стъклопакет 4 + 5 и за две седмици е готова, утре я монтират. Стъклопакета се прави тук в България, тъй че няма никакво значение дали е двоен или троен. Или изчакват повече поръчки, или не знам какво, ама тия срокове са умопомрачителни. Повече от 20 дни си е идиотски дълъг срок. Моите дограмаджии ми казаха, че не е проблема в направата, а в това че имат много поръчки и нямат дати за монтаж, а не че не могат да направят дограмата за толкова време. Ако решиш мога да те свържа с официалните вносители на Шуко за България - всичко е немско - профили, обков, чиста работа. Успех в начинанието :да:

П.П: Утре ще я монтират, та ако искаш ела да видиш за какво иде реч и сам прецени. :wink:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 08 ное 2006 15:15

и аз поръчах Шуко :) проблемът ми всъщност е само в стъклодържачите, за 32 мм стъклопакет и по-малък има и всичко става за дни, но нямат в момента за 36мм стъклопакет, та ще трябва да се поръчват и доставят допълнително, а през Декември има проблем с доставките + някво време "за всеки случай" и затова отидоха чак ехей... :)

както и да е разреших казуса, запазвам 4+5+6 за сметка на разстоянието м/у самите прозорци това на теория ще влоши минимално топлоизолцията, но предвид к-стъклото и южното изложение не е дерт. Темата е приключена и може да се трие, мерси за инфото все пак :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”