Съвет за агенция или фирма за работа извън България
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Съвет за агенция или фирма за работа извън България
И така колеги от няколко дни съм без работа заради "кризата" и разправий в фирмата в която работех. Търся си работа но е трудничко в стройтелството сега и се насочих да търся извън България. От 2 дни ровя по разни сайтчета и форуми , но попадам все на някакви агенций дето искат една торба пари преди да се заговори за тръгване , а докато дойде самия момент на тръгване- още толкова . Номера е че по форумите са изпонаписали доста хора който са подведени от такива измислени фирмички . Другия проблем е че е нормално като не работя да ги нямам тея пари. Уцелих една фирма която ги удържа от първа и втора заплата но пък там са един куп документи (свързано с време и пари който нямам) и задължително език . Е това с езика няма как да стане понеже системата прецака наборите ми. От 5ти до 8 клас учихме френски а от 9 до 12 английски. Познайте колко ги разбирам и двата. Ако някои знае някаква фирмичка или агенция за работа или бригада (строителство) или някаква сезонна работа за някъде ,моля драснете едно л.с. или тук в темата (та ако има и други кандидати да го видят) с име или телефон за да проверя. Моля само някакви сериозни отговори и нещо проверено (ако някои е заминал с някоя фирмичка и е доволен) да пише. За драскачите - моля не си чешете пръстите с малоумни коментари а влезте в феиса. Благодаря на колегите пуснали адекватни отовори който имат желание и могат да помогнат.
- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
Re: Съвет за агенция или фирма за работа извън България
Най сигурния вариант е от борсата,сестра ми замина за Испания така,дори и испански не говореше
ходи на интервюто в Сф,изкара си медицинско и превод на документите,квартирата и беше осигурена от работодателя. Но все пак,ще трябва да имаш някой лев(евро) Провери борсата 

- vladobo
- Двигател:
Мислех го вариянта , но ми е чудно там не го ли протакат много в времето? За колко горе -долу и уредиха нещата с документация и замина? А за парите е ясно че трябват " преживяващи", мисълта ми беше че нямам големите суми който изкат от агенцийте + тези за преживяване до първа заплата.
- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
Най много я забавиха изследванията(медицинското) понеже и взимаха и кръвни проби(в ресторант бачка и за това и искаха много прегледи) около месец и половина и отне всичко,подписа договора още на интервюто, нищо не губиш,желая ти успех!
- vladobo
- Двигател:
Много блаагодаря, в понеделник ще ги посетя. Ако има и други идейки- целия съм в слух колеги.
За бригада се иска да си студент,понеже има супер много желаещи,така,че това отпада
А фирми за работа доста има,зависи каква работа търсиш,на полето,ресторант,в Европа,в САЩ?
За Европа-та в Англия от колеги знам,че много се работи и работата е по полето,но заедно с Германия,се вадят най-много пари и точно обратното в САЩ,може и на 2 работи да бачкаш и да се върнеш и без лев,познават доста такива,но всичките бяха на бригада,я от Ориндж,я от някоя друга фирма

А фирми за работа доста има,зависи каква работа търсиш,на полето,ресторант,в Европа,в САЩ?
За Европа-та в Англия от колеги знам,че много се работи и работата е по полето,но заедно с Германия,се вадят най-много пари и точно обратното в САЩ,може и на 2 работи да бачкаш и да се върнеш и без лев,познават доста такива,но всичките бяха на бригада,я от Ориндж,я от някоя друга фирма

- vladobo
- Двигател:
Попринцип търся стройтелство но съм бил в Италия и знам че няма чужденец отишъл там и веднага -майстор. Иначе ме устройва всичко - на поле, обща работа- след това се доказват способностите. И предимно за Европа за да е по лесно прибирането и по начесто- оставям детенце тук, за да търся парички (поне то да не е лишено от нормални неща).
- vladobo
- Двигател:

- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Мога да ти дам координати на фирма, но тя урежда работа само в селското стопанство. Ако имаш интерес на Л.С
- benzino
- Автомобил: VW Polo 86c
- Двигател: mix
Аз лично повече не бих пробвал с агенция или фирма... Преди няколко години заминах за Англия, чрез агенция и не останах доволен. Нито адреса беше същия, който предварително беше определен за квартира, нито квартирата като квартира. Вярно добре беше обзаведена, ама гараж
За най-кратко време се изнесах от там... В последствие разбрах, че договорът с агенцията, чрез която съм отишал се е прекратил още със стъпването ми на английското летище... Така, че моят съвет към автора на темата е да помисли в коя държава има близки или познати хора, при които би могъл да отседне за известно време, докато намери квартира и работа. Така смятам, че е доста по-евтино и безпроблемно 

- vladobo
- Двигател:
Честно да ти кажа , два дни ровя по форуми за заминали хора и търсещи работа и повярвайте такива неща се пишат че някой даже ми се струват като от филм. Имам познати в Италия- никаква работа нямат в момента и едва живуркат . Имам познати в Англия- няма работа. А за няколкото агенцийки дето намерих- опашки и на по 2-3 кръга ги въртят. Цирка е пълен май навсякъде с тая измислена криза.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Най-големия ти проблем е,че не разполагаш с кинти в момента,ако имаш пари,вярвай ми,никакви фирми не ти трябват! Лично аз живея в Англия и ти казвам,че работа има за целия китайски народ...Че и за корейците ще остане малко!Не съм се занимавал с агенции,дойдох при близък човек и си оправих документите,аз си намирам работа,регистрирал съм се където трябва и така...Занимавам се с класически и спортни автомобили.Но при мен ми помогна и перфектния английски и куп други неща...
Проучи за Исландия и Норвегия,език не знаеш така или иначе,за Исландия няма ограничения!!!
Между другото,ако беше пуснал темата преди два месеца,можех да ти намеря работа за изграждане на отоплителни инсталации тук,но вече мястото е заето...Много добре си се насочил,бъди упорит и ще успееш,в България няма никакво развитие,бъдеще,или пък каквато и да била сигурност !!! Ако си студент е лесно,сега ако ми е,не бих се прибрал от USA!
Проучи за Исландия и Норвегия,език не знаеш така или иначе,за Исландия няма ограничения!!!
Между другото,ако беше пуснал темата преди два месеца,можех да ти намеря работа за изграждане на отоплителни инсталации тук,но вече мястото е заето...Много добре си се насочил,бъди упорит и ще успееш,в България няма никакво развитие,бъдеще,или пък каквато и да била сигурност !!! Ако си студент е лесно,сега ако ми е,не бих се прибрал от USA!
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Тамън около нова година си говорих с мой познат заминал по схема строителство към Германия. Смятах, че времето на въртене на номера, български евтини мурафети и прочие е минало след навлизането на Интернет - е лъгал съм се. Не ми се изпада в подробности, но това, което чух от 1ва ръка, за мен не е Германия, а образно казано Голо Бърдо. Само че като гледам колко Еспаси 96 година и подобни 8 и 9-местни БГ регистрации пъплят по магистралата към Германия - явно има хора, които се мераклии да ги цакат (дано има и свястни фирми)
Конкретно към твойто питане - не мога да ти помогна, обаче ако 86 в скайпа ти е набора, бих ти препоръчал да се позаинтерсуваш как се става студент в Германия, макар и про-форма. Студентският статус носи немалко финансови облекчения. Естествено, ако искаш да си изряден пред властите откъм документи, осигуровки и т.н. Ако я караш чораджийската (разбирай на черно всичко) има естествено и по-оптимизирани варианти.
Конкретно към твойто питане - не мога да ти помогна, обаче ако 86 в скайпа ти е набора, бих ти препоръчал да се позаинтерсуваш как се става студент в Германия, макар и про-форма. Студентският статус носи немалко финансови облекчения. Естествено, ако искаш да си изряден пред властите откъм документи, осигуровки и т.н. Ако я караш чораджийската (разбирай на черно всичко) има естествено и по-оптимизирани варианти.
- vladobo
- Двигател:
82 е набора. За студент малко ми мина времето и желание а финансовата подкрепа от родители- май не помня кога вече я е имало (и какъв студент без чужд език в чужда държава). Основната ми мисъл беше за агенция която е читава и си удържа таксите от първите заплати. Чух за такива но малкото който намерих са с ограничен брой работни места и за тях се чака с месеци дори повече. Вече се чудя дали не трябваше да пусна темата - може ли да помогне някой който не е в Бг с намиране на работа и квартира. На черно или бяло- ми все ми е тая като за начало, а след това всичко се оправя с течение на времето. Работил съм и с документи в Италия и без- за мен нямаше разлика (добре че карабинките не ме пипнаха де).
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Чудомир има предвид да си фиктивно/про форма студент. А и защо да ти е минало времето? Приятел замина на 30 за там и завърши енергетика и отгледа едно дете през това време.
Тоя пич с Испания - може и да е било преди 4-5 години по този начин,е вече НЕ е
Тва без език как ги виждаш нещата?
със жестове ли ще си комуникирате?С Димни сигнали.
Без кинти не се емигрира! Това е инвестиция
Ти искаш- Без език,Без кинти(щото нямаш),без кой знае колко търсена професия и да стане за вчера.
НЕ вярвам да стане или ако стане ще работиш за някакъв смях там колкото да имаш за храната
По този начин няма кой да ти помогне според мен,но пробвай.Никой няма да ти намери работа и квартира за здравей здрасти,а пак казвам ти нямаш и кинти
Тоя пич с Испания - може и да е било преди 4-5 години по този начин,е вече НЕ е

Тва без език как ги виждаш нещата?

Без кинти не се емигрира! Това е инвестиция

Ти искаш- Без език,Без кинти(щото нямаш),без кой знае колко търсена професия и да стане за вчера.
НЕ вярвам да стане или ако стане ще работиш за някакъв смях там колкото да имаш за храната

По този начин няма кой да ти помогне според мен,но пробвай.Никой няма да ти намери работа и квартира за здравей здрасти,а пак казвам ти нямаш и кинти

Върни се в “ОФФ-Топик - други”