Съвет за агенция или фирма за работа извън България

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Съвет за агенция или фирма за работа извън България

Мнениеот vladobo » Пет 06 яну 2012 18:42

И така колеги от няколко дни съм без работа заради "кризата" и разправий в фирмата в която работех. Търся си работа но е трудничко в стройтелството сега и се насочих да търся извън България. От 2 дни ровя по разни сайтчета и форуми , но попадам все на някакви агенций дето искат една торба пари преди да се заговори за тръгване , а докато дойде самия момент на тръгване- още толкова . Номера е че по форумите са изпонаписали доста хора който са подведени от такива измислени фирмички . Другия проблем е че е нормално като не работя да ги нямам тея пари. Уцелих една фирма която ги удържа от първа и втора заплата но пък там са един куп документи (свързано с време и пари който нямам) и задължително език . Е това с езика няма как да стане понеже системата прецака наборите ми. От 5ти до 8 клас учихме френски а от 9 до 12 английски. Познайте колко ги разбирам и двата. Ако някои знае някаква фирмичка или агенция за работа или бригада (строителство) или някаква сезонна работа за някъде ,моля драснете едно л.с. или тук в темата (та ако има и други кандидати да го видят) с име или телефон за да проверя. Моля само някакви сериозни отговори и нещо проверено (ако някои е заминал с някоя фирмичка и е доволен) да пише. За драскачите - моля не си чешете пръстите с малоумни коментари а влезте в феиса. Благодаря на колегите пуснали адекватни отовори който имат желание и могат да помогнат.

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Re: Съвет за агенция или фирма за работа извън България

Мнениеот aRoGaNsS » Пет 06 яну 2012 18:50

Най сигурния вариант е от борсата,сестра ми замина за Испания така,дори и испански не говореше :lol: ходи на интервюто в Сф,изкара си медицинско и превод на документите,квартирата и беше осигурена от работодателя. Но все пак,ще трябва да имаш някой лев(евро) Провери борсата :drunk

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пет 06 яну 2012 18:56

Мислех го вариянта , но ми е чудно там не го ли протакат много в времето? За колко горе -долу и уредиха нещата с документация и замина? А за парите е ясно че трябват " преживяващи", мисълта ми беше че нямам големите суми който изкат от агенцийте + тези за преживяване до първа заплата.

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Пет 06 яну 2012 19:07

Най много я забавиха изследванията(медицинското) понеже и взимаха и кръвни проби(в ресторант бачка и за това и искаха много прегледи) около месец и половина и отне всичко,подписа договора още на интервюто, нищо не губиш,желая ти успех!

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пет 06 яну 2012 19:09

Много блаагодаря, в понеделник ще ги посетя. Ако има и други идейки- целия съм в слух колеги.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 06 яну 2012 20:51

За бригада се иска да си студент,понеже има супер много желаещи,така,че това отпада eusa

А фирми за работа доста има,зависи каква работа търсиш,на полето,ресторант,в Европа,в САЩ?

За Европа-та в Англия от колеги знам,че много се работи и работата е по полето,но заедно с Германия,се вадят най-много пари и точно обратното в САЩ,може и на 2 работи да бачкаш и да се върнеш и без лев,познават доста такива,но всичките бяха на бригада,я от Ориндж,я от някоя друга фирма :beer

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пет 06 яну 2012 20:56

Попринцип търся стройтелство но съм бил в Италия и знам че няма чужденец отишъл там и веднага -майстор. Иначе ме устройва всичко - на поле, обща работа- след това се доказват способностите. И предимно за Европа за да е по лесно прибирането и по начесто- оставям детенце тук, за да търся парички (поне то да не е лишено от нормални неща).

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Съб 07 яну 2012 9:34

:shock Очаквах доста отговори . Явно е трудно с такива агенций или просто не им се споделя на запознати.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Съб 07 яну 2012 12:55

Мога да ти дам координати на фирма, но тя урежда работа само в селското стопанство. Ако имаш интерес на Л.С

Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Мнениеот benzino » Съб 07 яну 2012 15:06

Аз лично повече не бих пробвал с агенция или фирма... Преди няколко години заминах за Англия, чрез агенция и не останах доволен. Нито адреса беше същия, който предварително беше определен за квартира, нито квартирата като квартира. Вярно добре беше обзаведена, ама гараж :shock :horror: За най-кратко време се изнесах от там... В последствие разбрах, че договорът с агенцията, чрез която съм отишал се е прекратил още със стъпването ми на английското летище... Така, че моят съвет към автора на темата е да помисли в коя държава има близки или познати хора, при които би могъл да отседне за известно време, докато намери квартира и работа. Така смятам, че е доста по-евтино и безпроблемно :talk:

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Съб 07 яну 2012 15:47

Честно да ти кажа , два дни ровя по форуми за заминали хора и търсещи работа и повярвайте такива неща се пишат че някой даже ми се струват като от филм. Имам познати в Италия- никаква работа нямат в момента и едва живуркат . Имам познати в Англия- няма работа. А за няколкото агенцийки дето намерих- опашки и на по 2-3 кръга ги въртят. Цирка е пълен май навсякъде с тая измислена криза.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 07 яну 2012 16:01

Най-големия ти проблем е,че не разполагаш с кинти в момента,ако имаш пари,вярвай ми,никакви фирми не ти трябват! Лично аз живея в Англия и ти казвам,че работа има за целия китайски народ...Че и за корейците ще остане малко!Не съм се занимавал с агенции,дойдох при близък човек и си оправих документите,аз си намирам работа,регистрирал съм се където трябва и така...Занимавам се с класически и спортни автомобили.Но при мен ми помогна и перфектния английски и куп други неща...

Проучи за Исландия и Норвегия,език не знаеш така или иначе,за Исландия няма ограничения!!!

Между другото,ако беше пуснал темата преди два месеца,можех да ти намеря работа за изграждане на отоплителни инсталации тук,но вече мястото е заето...Много добре си се насочил,бъди упорит и ще успееш,в България няма никакво развитие,бъдеще,или пък каквато и да била сигурност !!! Ако си студент е лесно,сега ако ми е,не бих се прибрал от USA!

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 07 яну 2012 20:58

Тамън около нова година си говорих с мой познат заминал по схема строителство към Германия. Смятах, че времето на въртене на номера, български евтини мурафети и прочие е минало след навлизането на Интернет - е лъгал съм се. Не ми се изпада в подробности, но това, което чух от 1ва ръка, за мен не е Германия, а образно казано Голо Бърдо. Само че като гледам колко Еспаси 96 година и подобни 8 и 9-местни БГ регистрации пъплят по магистралата към Германия - явно има хора, които се мераклии да ги цакат (дано има и свястни фирми)

Конкретно към твойто питане - не мога да ти помогна, обаче ако 86 в скайпа ти е набора, бих ти препоръчал да се позаинтерсуваш как се става студент в Германия, макар и про-форма. Студентският статус носи немалко финансови облекчения. Естествено, ако искаш да си изряден пред властите откъм документи, осигуровки и т.н. Ако я караш чораджийската (разбирай на черно всичко) има естествено и по-оптимизирани варианти.

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Съб 07 яну 2012 21:12

82 е набора. За студент малко ми мина времето и желание а финансовата подкрепа от родители- май не помня кога вече я е имало (и какъв студент без чужд език в чужда държава). Основната ми мисъл беше за агенция която е читава и си удържа таксите от първите заплати. Чух за такива но малкото който намерих са с ограничен брой работни места и за тях се чака с месеци дори повече. Вече се чудя дали не трябваше да пусна темата - може ли да помогне някой който не е в Бг с намиране на работа и квартира. На черно или бяло- ми все ми е тая като за начало, а след това всичко се оправя с течение на времето. Работил съм и с документи в Италия и без- за мен нямаше разлика (добре че карабинките не ме пипнаха де).

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 08 яну 2012 9:28

Чудомир има предвид да си фиктивно/про форма студент. А и защо да ти е минало времето? Приятел замина на 30 за там и завърши енергетика и отгледа едно дете през това време.

Тоя пич с Испания - може и да е било преди 4-5 години по този начин,е вече НЕ е :P

Тва без език как ги виждаш нещата? :roll: със жестове ли ще си комуникирате?С Димни сигнали.

Без кинти не се емигрира! Това е инвестиция :D

Ти искаш- Без език,Без кинти(щото нямаш),без кой знае колко търсена професия и да стане за вчера.

НЕ вярвам да стане или ако стане ще работиш за някакъв смях там колкото да имаш за храната :не:

По този начин няма кой да ти помогне според мен,но пробвай.Никой няма да ти намери работа и квартира за здравей здрасти,а пак казвам ти нямаш и кинти :horror:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”