Външна изолация....
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Външна изолация....
Колеги из Пловдив основно по панелките виждам някаква изолация. Интересува ме дали дава добри резултати. Цена. Време за изработка.....ама най-много ме интересува дали има смисъл да омажа панелката и аз с такова чудо....???
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
handycam написа:външната изолация има много добър ефект върху отоплението на апартамента, разликата е около 4 градуса на температурата в апартамента с изолация.цената в софия е около 35 лева на квадратен метър.
Ако още някой се изкаже толкова положително и потвърди цената на колегата направо поръчвам....ще ми се и някой, който е слагал да се изкаже....

П.С. Колега хендикам много 10кс за бързия отговор!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Пиши на Amorphis от форума той има група за поставяне на изолация ЕПС в Пловдив което е най доброта за съотношение цена/качество.Не се набутвай с фибран щото освен че е по-скъп прави само поразии.Цената е някаде 30-35.Имай предвид обаче че за добър ефект трябва да изолираш по 0.7-1 м. от комшиите
Като цяло изолацията се изплаща за година две и те саветвам да сложиш направо 7 см въпреки че по складовете ще ти кажат че тяхния ЕПС бил за 7 см въпреки че е само 5.

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Пиши на Amorphis от форума той има група за поставяне на изолация ЕПС в Пловдив което е най доброта за съотношение цена/качество.Не се набутвай с фибран щото освен че е по-скъп прави само поразии.Цената е някаде 30-35.Имай предвид обаче че за добър ефект трябва да изолираш по 0.7-1 м. от комшиитеКато цяло изолацията се изплаща за година две и те саветвам да сложиш направо 7 см въпреки че по складовете ще ти кажат че тяхния ЕПС бил за 7 см въпреки че е само 5.

Ще направя едно събрание със съседите и да видим какво ще стане...дано да навити мисля че ще има най-голям ефект!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Да тогава ефекта ще е най-голям щото иначе топлината ходи и по комшииските стай е не чак като навън ама все пак.Имай обаче предвид ,че ако си с стара дограма няма да видиш много файда.Добрата изолация е отвън от ЕПС-колкото се може по-дебел ама то повече от 7-8 няма
и със смяна на дограмата с такава със стъклопакет.Ако искаш да ти излезе по-евтино можеш да я оставиш само на сива шпакловка без мазилка ама ще е леко грозновато.
P.S.А и още нещо ако комшията над теб не се отоплява или го няма сложи и на тавана 5 см. вата с гипсокартон.

P.S.А и още нещо ако комшията над теб не се отоплява или го няма сложи и на тавана 5 см. вата с гипсокартон.
- TT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами колега той Rabbit_TDI е мн изчерпателен и не остава нещо което да се добави освен дали ще я слагаш с алпинисти или ако се съберете повече съседи или си на по нисък етаж да я слагат със скеле
P.S. Мога да ти препоръчам една пловдивска фирма която от мн години се занимава с изпълнението на изолации. Дават и гаранция мисля 5 години.
P.S. Мога да ти препоръчам една пловдивска фирма която от мн години се занимава с изпълнението на изолации. Дават и гаранция мисля 5 години.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”