Какъв е смисъла от ограничаване бройките на даден продукт, които клиент може да закупи?
Отивам в голям магазин, в който има олио на промоция. Ограничение - 3 бутилки на човек. Наредихме се 5 човека с по 6 бутилки. Касиера каза, че можем да си купим максимум по 3. Влязохме отново и купихме още на същата каза. След това потретихме и касиера ни каза, че се оливаме и не може така, но все пак ни пусна отново.
Какъв е смисъла и до колко е правилно да има ограничение?
Ограниченията при пазаруване - правилно ли е?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ограниченията при пазаруване - правилно ли е?
От Лол кост магазин ли е това пазаруване ?
Предполагам да
От Penny Marker ?
Имат ограничение защото цените на някои от продуктите им са на доста ниска цена и всички квартални бакалии зареждат от тях...
Пример : Брашно, олио, захар и някой от стоките на промоция
Предполагам да

От Penny Marker ?
Имат ограничение защото цените на някои от продуктите им са на доста ниска цена и всички квартални бакалии зареждат от тях...
Пример : Брашно, олио, захар и някой от стоките на промоция

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
В какъв смисъл да е правилно
Когато аз продавам нещо, аз решавам на кого да продам, колко и на каква цена
Олиото е на такава цена за да доведе максимален брой хора в магазина. Защото всички купуват олио, но 70%от клиентите освен олио ще си купят и още нещо
А от олиото най вероятно няма печалба

Олиото е на такава цена за да доведе максимален брой хора в магазина. Защото всички купуват олио, но 70%от клиентите освен олио ще си купят и още нещо

А от олиото най вероятно няма печалба

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
AmW написа:Имат ограничение защото цените на някои от продуктите им са на доста ниска цена и всички квартални бакалии зареждат от тях...
Това е истината. Идеята е да не се пазарува на едро. Затова си има все пак Метро.
Идеята е много хора да "намажат" от далаверата и със сигурност пак ще се върнат доволни в конкретния магазин
Пък и промото цената е за ограничено количество,те си определят цена\брой,що се оплаквате,може да вдигнат цената,тогава кой колкото иска ще си купува

Пък и промото цената е за ограничено количество,те си определят цена\брой,що се оплаквате,може да вдигнат цената,тогава кой колкото иска ще си купува

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Вие ако сте риби ще се хванете на празна кука
Това е направено точно с цел да си помислите че толкова се купува та чак ограничения налагат

- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Понеже работих в Кауфланд,а там има почти всяка седмица такива промоции
Та да ти отговоря на въпроса защо - Защото тези промоционални примерно да кажем бутилки олио идват от централен склад примерно 7 палета
като се ограничи вземането до 6 бутилки на човек така всеки ще може да си вземе а не ти да ми влезеш и пред мен да вземеш 15 стека по 12 бутилки вътре
А това че касиерката ти го е казала това не е права .. при всяко влизане в магазина ти се водиш нов клиент при което имаш право да си вземеш нови 6 бутилки
Та ограничението е за да може да се задържи интереса цял ден и естествено така ще влязат много повече клиенти 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ограничението е за да има за всички а не за някои да има а за други да д...т супата мое ли го изяде всичкото това олио каде си го взел вместо да оставиш за някой който няма възможност да си купи скъпо да спести някоя стотинка ти се излагаш като някой селянин в случая 15 шишета са ти били явно на кяр да речем по 1 лев за 15 лв се правиш на незнам кво е за това няма да се оправим сиг си бил и като са отворили лидл-а си се трепал за бананите 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тъпа работа е това с ограничението - в Кауфланд го спазват стриктно
в Билла колко може да купиш толкова ще купиш
обикновенно излизам с по 3 стека бира (3х24 = 72)
в кауфланд дават по 6 на човек
6 за кого по-напред
в Билла колко може да купиш толкова ще купиш
обикновенно излизам с по 3 стека бира (3х24 = 72)
в кауфланд дават по 6 на човек

- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
pepstroi написа:ограничението е за да има за всички а не за някои да има а за други да д...т супата мое ли го изяде всичкото това олио каде си го взел вместо да оставиш за някой който няма възможност да си купи скъпо да спести някоя стотинка ти се излагаш като някой селянин в случая 15 шишета са ти били явно на кяр да речем по 1 лев за 15 лв се правиш на незнам кво е за това няма да се оправим сиг си бил и като са отворили лидл-а си се трепал за бананите
Точно това имам предвит и аз

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Тези промоции са с цел привличане на клиенти. Ето - ти отиваш в този магазин заради промоцията. Целта е да купиш и друго, освен промотираната стока. Затова е и ограничено количеството - защото после ще има тема - защо има промоция, а няма стоката?
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Така е общо взето, както го обяснявате, а аз съм виждал двама китаици да изнасят 3, да 3 колички пълни до горе с олио на промоция
Ей заради такива е наложено ограничението, да може "примоцията" да стигне до всички 

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Да, правилно е.
Когато не става въпрос за "да има за всички" или стоки на промоция, пак е правилно. Политика на сегментиране на пазара и ценова дискриминация между групите потребители. Не съм чул да е забранено със закон, просто търговците търсят максимални дивиденти от предложенията си. Дали искат да дадат на всички, да не се зарежда на едро за кварталната бакалия, да привлекат продажби и на други артикули и т.н. си е решение на управляващите обекта.
Нямаше да е правилно ако е извън закона.
Дали е правилно от морална гледна точка - не мога да кажа.
Когато не става въпрос за "да има за всички" или стоки на промоция, пак е правилно. Политика на сегментиране на пазара и ценова дискриминация между групите потребители. Не съм чул да е забранено със закон, просто търговците търсят максимални дивиденти от предложенията си. Дали искат да дадат на всички, да не се зарежда на едро за кварталната бакалия, да привлекат продажби и на други артикули и т.н. си е решение на управляващите обекта.
Нямаше да е правилно ако е извън закона.

Дали е правилно от морална гледна точка - не мога да кажа.

Правилно е,те си решават какви стоки да продават,на какви цени и при какви условия,а всеки сам си избира дали ще ги купи от тях или от някъде другаде 

Не виждам проблем аз. По-интересно е, Бербатов, какво го правиш това олио в такива количества 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”