КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!

Мнениеот pkaramitev » Съб 18 фев 2012 22:24

Приятели,писна ми вече!На цялата немотия,алчността на петролните картели вече минава сякви граници!
Бензин 2.57
Нафта 2.71
газ 1.40
Цените бият абсолютно всякви рекорди!
Застраховки -до небето високи,и всяка година си намират оправдания да ги вдигат все повече :banghead:
дупките с лопата да ги ринеш......непочистени квартални улици от снега.......
Просто тези цени които видях тази вечер преляха чашата ,и аз лично обявявам примирие-да си вдигат цените на горивата,аз колата вече няма да я карам ежедневно-1,2 пъти в седмицата
Евала им правя на иначе наглите гърци,сами се докараха до това положение,обаче се счупиха от стачки!
А нас само ни газаят,и колкото повече ни газят,ние толкова повече лягаме в калта......

Приятели,бъдете Здрави ,щастливи,и обичани от най-близките си хора,другото не е толкова важно!

А на господата които определят всички тези сценарии и си въртят далаверките на най-високо ниво-пожелавам им не болест и смърт,а болест и много-ама много дълъг живот,не по-малко то 300-400 години на легло! :012:

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Re: КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!

Мнениеот GREEN_lADY » Съб 18 фев 2012 22:28

+1 :bowdown

Потребителски аватар
gogata1982
Автомобил: GOLF 3
Двигател: 1995 - 101
Контакти:

Мнениеот gogata1982 » Съб 18 фев 2012 22:36

+ 1
аз и без това колата я ползвам 2 пъти седмично за по 30-40 км ...на газ още се издържа ама другите ....:)

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 18 фев 2012 22:37

Да станат по 10лв литъра

simonb
Автомобил: Golf 4 1.6 SR
Двигател: 1998

Мнениеот simonb » Съб 18 фев 2012 22:42

Съгласен съм с теб, много правилно си го казал.,аз я карам през ден/два и то да отида до големите магазини с жената и детето, хем пазаруваме, хем детето се вози. С 20 лв. едвам минавам 75-80 км. :banghead:
Голф 4 1.6 бензин съм.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Съб 18 фев 2012 22:49

аз сериозно се замислих да си купувам велосипед mhihi

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Съб 18 фев 2012 22:53

Аз ще се принудя да си взема ново колело,а мойто дето е в гаража ще го стегна и ще го дам на брат ми,че тия тъпи к..лета дето ни управляват вече бият всякакви рекорди по наглост с това вдигане на цените на горивата.Едвам се сдържам да не почна да псувам тук,нашите тъпи управници,но колкото и да ме е яд ще се въздържа да псувам тук.С колата ходя само на бачкане и от време на време излизам извън града,но май само с колелото ще ходя на бачкане,а колата ще я карам само като почивам facepalm

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Съб 18 фев 2012 22:54

От както падна студа и акуто сдаде багажа съм на ГТ'то всеки ден.
Оглеждам се за слънчеви дни където, ще си взема рикши и ще седя всеки ден на спирките за да прибирам спортисти с мен да въртят педалите до работа.

Потребителски аватар
BLADE8209
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AMF + remap

Мнениеот BLADE8209 » Съб 18 фев 2012 23:07

Колеги чешаме си езиците, и 5лв да стигнат горивата пак ще се плачем и резултат никакав. Правихме стачки и какво пак нищо дори дигнаха цените. Трябва така да вдигнат цените че да тръгнат алтернативните технологи иначе друг начин няма, уж подобряват горенето, намаляват разхода на новите автомобили но същевремено се вдигат цените на горивата и така до кога? Докато цените не стигнат 10лв за литър, е тогава почвам да отглеждам рапица и да произвеждам дизел.

Потребителски аватар
BuRnInGSouL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BuRnInGSouL » Съб 18 фев 2012 23:12

Днес сипах 50 лева дизел - 18 литра scare scare СРАМОТА !

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 18 фев 2012 23:13

pkaramitev написа:Евала им правя на иначе наглите гърци,сами се докараха до това положение,обаче се счупиха от стачки!
А нас само ни газаят,и колкото повече ни газят,ние толкова повече лягаме в калта......

:012:

Имаш ли си и на идея за какво стачкуват гърците?Аз лично,ще си карам колата всеки ден,защото гори малко и ми отърва!BMW-то ми гореше много и го продадох.Това е положението.Ако искаш да стачкуваш,отиваш пред световните борси или пред Капитолия-та!Да не мислиш,че на германците или французите им се дава повече пари за гориво,отколкото са давали миналия месец?Преди години горивото беше центове или пфенинги.Та това е положението на планетата в която живееш :deal

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Съб 18 фев 2012 23:16

Далече съм от мисълта че като напиша във форум моето скромно чувство на безпомощност ще се реши глобалният проблем с цените на горивата.
За какво точно стачкуват Гърците не ме интересува,щото никога не съм ги харесвал акто народ-подли хитри използваче и мързели,ама това е за друга тема.
Колкото до БМВ,или каквато и да била друга марка,не става въпрос колко гори,а че има граница която се прекрачва.Ако германците,или нормалните европейски домакинства харчат по 5% от доходите си за гориво,и то бензин,тука не е нормално да даваш по 20-30% от и без това ниските доходи!Просто не е нормално!
Не приканвам никой към нищо,всеки да си живее както сметне за добре!
Просто реших да споделя с вас това което видях тази вечер на бензиностанцията,и как се чуствам в момента.
Но твърдо съм решил че това беше краят на ТЯХНАТА безпардонност!
От другият месец вместо да давам по 200.лв за гориво ,ще давам не повече от 0.лв с ДДС eusa
Полага ми се карта за градски транспорт служебно,която до сега продавах на приятели,но това беше краят! death

Последна промяна от pkaramitev на Съб 18 фев 2012 23:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Съб 18 фев 2012 23:18

BLADE8209 написа:..... е тогава почвам да отглеждам рапица и да произвеждам дизел.

Аз ако знаех технологията на производство нямаше да чакам да стане 10лв литъра ами си сея 10-20дка рапица за поне няколко тона(не знам колко суровина трябва за тон) и съм готов. а иначе цената на газта за месец и нещо ай 2 да ги сложим нарасна от 1,20 на 1,40 а на едро дали е скочила не знам.
Ама петрола бяха казали че е около 100долара за барел(вече може и да е повече), а цената на дребно е като за 150-170. Броя на пешеходците по улиците ще се увеличи драстично mhihi .

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Съб 18 фев 2012 23:21

Рекет от страна на Златев и Ко(в тва число бате ни/ви Бойко)!
Държавата упражнява чадър над картелите,очевадно!Липса на всякаква прозрачност при ценообразуване!Образуване едно към гиотере-в наш ощърб ест...
И разбира се,само тук нафтата е по-скъпа от бензина... :screwy Как може в Холандия,Франция разликата да е около 15% съотношение бенз/нафта...
С тази политика насърчават само алтернативите като ходене пеша и наливане на нафта от туби!
Е,няма такава държава!

Нещо друго-с поведението си показваме,че сме съгласни!
Видяхте при шистовия газ,АКТА какъв е начина!

Последна промяна от Благовест на Съб 18 фев 2012 23:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 18 фев 2012 23:21

Поне при такава висока цена горивото дано да е качествено :beat_butt2

Върни се в “ОФФ-Топик - други”