Как да научим английски език?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Как да научим английски език?
Приятелката ми си взе преди 2 седмици от Кауфланд един самоучител за 11 лева и нещо май - разгледах го и изглежда приятна книга, има тестове, задачи (нали ги проверявам като ги попълни), уж и диск, ама него не можах да го видя къде е, в нета ли, към книгата ли трябвало да бъде... Ти от какво ниво искаш да почнеш колега? Аз съм учил в частно училише колега, и да ти кажа съм припадал от писане на думи, текстове, преводи, диктовки, така че се приготви за стабилна работа. 

- Venci83
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AKL
Най известен е самоучителя на релакса, в замунда го има. От личен опит ти казвам че докато не се запишеш на курс нищо няма да научиш.
- simo
- Автомобил: VW Passat B2 1986
- Двигател: DT 1600
British или American English? Не че разликите те бригат, ама програмата има 2 варианта.
Казва се Rosetta Stone, знаеш откъде се точи
Още не съм я пробвал (програмата де
), ако изчакаш 2-3 дни, щи кажа как е.
Не че съм капацитет и меродавен, просто е мнение.

Казва се Rosetta Stone, знаеш откъде се точи

Още не съм я пробвал (програмата де

Не че съм капацитет и меродавен, просто е мнение.

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Не че нещо ама от тези програми не се хваща кой знае колко.Майка преди време се пулеше с такива самоучители и накрая нищо. Като човек учил английски от американец ( големи чешити са тея
) мога да ти препоръчам,ако наистина ти се налага да го учиш, да вземеш някой-друг урок от човек който е на 'ти' с английския.

- sstambo
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: BVK 2007
TiL написа:Мии мисля, че на почти всеки му се налага да знае английски. Иначе не не ми е тумнало да го уча, но докато съм безработен ще взема да се пробвам да науча нещо.
Колега пишеш че си безработен,в момента има много безплатни програми за преквалификация кьм бюрото по труда,има и английски език.Според мен точно това ти трябва.Успех

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм безработен и исках да уча немски по някоя от тези програми, ама в крайна сметка се оказа, че тези програми са доста "абстрактни" и ако може би, евентулно и т. н. ще ми дойде ред да уча немски - с други думи забрави за тези програми.
Преди 10 години се бях заключил за един месец с един учебник - "Инглиш фо бългерианс" първа част.
Много е удобен за самостоятелно обучение, към него имаше и касетки, но аз ги нямах. По цял ден се разхождах между хола и кухнята и си говорех самичък на ужасен английски. Понаучих първите десетина урока - около 1500думи. Преди 3 години ходих в Швеция и се оказа, че дори малкото, което не бях забравил е достатъчно да се оправям навсякъде с езика.
Потърси този учебник - мисля, че той е възможно най-добрия самоучител. За съжаление не мога да ти пратя снимка защото учебника не е в мен в момента. Има го с твърди или меки бели корици, на лицевата корица има рисунка на мъж и жена. В края му има много удобен речник.
Попитах гугъл и го намерих, кориците вече не са бели и касетките са станали на дискове, но това е същия учебник със сигурност, помня картинките
http://www.book.store.bg/p54478/english ... sheva.html
Преди 10 години се бях заключил за един месец с един учебник - "Инглиш фо бългерианс" първа част.
Много е удобен за самостоятелно обучение, към него имаше и касетки, но аз ги нямах. По цял ден се разхождах между хола и кухнята и си говорех самичък на ужасен английски. Понаучих първите десетина урока - около 1500думи. Преди 3 години ходих в Швеция и се оказа, че дори малкото, което не бях забравил е достатъчно да се оправям навсякъде с езика.
Потърси този учебник - мисля, че той е възможно най-добрия самоучител. За съжаление не мога да ти пратя снимка защото учебника не е в мен в момента. Има го с твърди или меки бели корици, на лицевата корица има рисунка на мъж и жена. В края му има много удобен речник.
Попитах гугъл и го намерих, кориците вече не са бели и касетките са станали на дискове, но това е същия учебник със сигурност, помня картинките

http://www.book.store.bg/p54478/english ... sheva.html
- benzino
- Автомобил: VW Polo 86c
- Двигател: mix
Език най-добре се учи в подходяща среда. Практика му е майката! До 12-ти клас английския го гледах по един начин, след това прекарах 1 година в Англия и доста ми се просветли. 

- simo
- Автомобил: VW Passat B2 1986
- Двигател: DT 1600
Точно! Само че ако на колегата му трябва най-вече писмен, и то за тук, нещата са мн по-лесни.benzino написа:Език най-добре се учи в подходяща среда. Практика му е майката!
Ще му измислим с какво да си уплътнява безработното време

Щото напр английския на този от аватара ми мн ме натъжи къде съм аз в тоя език...

- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
това е за граматика http://www.englishpage.com/verbpage/simplepresent.html
аз разговорния може да го понаучиш от форума на vw американския
аз разговорния може да го понаучиш от форума на vw американския
- Venci83
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AKL
sstambo написа:TiL написа:Мии мисля, че на почти всеки му се налага да знае английски. Иначе не не ми е тумнало да го уча, но докато съм безработен ще взема да се пробвам да науча нещо.
Колега пишеш че си безработен,в момента има много безплатни програми за преквалификация кьм бюрото по труда,има и английски език.Според мен точно това ти трябва.Успех
Лошото е че за да се запишеш в бюрото по труда за такава програма искат копие от трудов договор.
- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:
без курс не става/писмен и говорим/
ако си в англо-говоряща стана за една година-говор си факир!

ако си в англо-говоряща стана за една година-говор си факир!
- shoko_boy
- Автомобил:
- Двигател:
не знам но аз за 60 лева вземах 2 учебника и 4 диска четеш има думи цели изречения или просто казано да научиш най важното как да си вземеш храна самолет метро да питаш някои къде се намира някое место и т.н се важни неща и помага много

За да има курс към бюрото трябва да има подизпълнител,а за да тръгне някой да го прави трябва да си събере група.В бюрото трябва да заявиш искането си за такъв курс. Като има още 15-20 като тебе ще се намери кой да направи курс.
Значи подизпълнителите са два вида:едните сами си събират група и за свързват с бюрото,другите чакат бюрото да събере група и да им заяви организацията на курс.Принципно трябва да знаеш с кого да говориш в бюрото,защото може и да не им се занимава.Разучи дали е имало курсове преди в твоя град и кой ги е правил.След това можеш да се свържеш с тях.В общи линии трябва ти фирма,която има ЦПО - Център за Професионално Обучение.Тази фирма може да не прави курсове само по английски - в бюрото в момента има много програми за обучение за най-невероятни неща.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”