Някой скоро слагал ли си изолация на апартамента/къщата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Някой скоро слагал ли си изолация на апартамента/къщата

Мнениеот orgasmatron » Нед 19 ное 2006 21:31

Ами преди малко домочадието ми натресе радостната новина че много съм искал да сложа изолация отвън на хапартамента. нали се почна ремот та като ще е гарга да е рошава.
Имам няколко въпроса :
1. Колко см да е дебела изолацията, аз напирам за 10 см но ми се вадят разни топлотехнически ефективности че 6 см е много удачно
2. Някой наясно ли е с цените на тези услуги (бях чул нещо около 36-38 лв/кв.м ) но тук някакъв се е изтресъл с оферта от 50 лв и отделно 14 лв на линеен метър объръщане на прозорците ( само от вън )
3. Можете ли да ми препоръчате фирма, човек, алпинист, алпинистки също не отказвам
4. Ако някой е наясно с нещата ако може да ме предупреди за някой скрити капани като например прозорците вадя ли се от общата квадратура и т.н.

фасадите за изолзация са две, една южна с един прозорец и една северна с три прозореца
Интересува ме изолация само отвън и обръщане на прозорците само отвън, от вътре аз ще го правя :)

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Нед 19 ное 2006 22:06

0887985909 - Санди. Алпинисти са и ще ти обяснят всичко с подробности. Аз обаче си сложих вътрешна изолация в детската стая и съм доволен много. Ела ако можеш утре в Арес и ще ти обясня кво съм правил :D

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 19 ное 2006 22:12

Geleto написа:............... Ела ако можеш утре в Арес и ще ти обясня кво съм правил :D

Ама ти Геле ше дойдеш ли бре :gruebel ,да не е да не дойдеш кат предния път,щото ше те чака ме :wink: :beer

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Нед 19 ное 2006 22:34

Аз не съм фен на външната изолация... целия апартамент е с вътрешна изолация и съм много доволен... също така много мой познати са на същия принцип и според мен е по топло и е по-добре с вътрешната :) Лично мнение но ремонта става по голям ти си решавай :lol:

Едит: За кой Арес говорите ? :)

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Нед 19 ное 2006 22:49

Geleto благодаря и за телефона и за поканата :), не знам дали ще мога да дойда в момента работя точно на другия край на софия

за изолацията от вътре е решено, аз ще си правя всичко с гипсокартон и т.н. все пак това ми е работата :)

osvirepql изолация ще има навсякъде и по много :) и от вътре и от вън, а иначе ремонта тръгна от една невинна покупка на пералня и нали знаеш че малкото камъче обръща колата ..... в такова приключение съм се хвърлил просто не е истина

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Нед 19 ное 2006 23:05

orgasmatron написа:Geleto благодаря и за телефона и за поканата :), не знам дали ще мога да дойда в момента работя точно на другия край на софия

за изолацията от вътре е решено, аз ще си правя всичко с гипсокартон и т.н. все пак това ми е работата :)

osvirepql изолация ще има навсякъде и по много :) и от вътре и от вън, а иначе ремонта тръгна от една невинна покупка на пералня и нали знаеш че малкото камъче обръща колата ..... в такова приключение съм се хвърлил просто не е истина

Нали :lol: Първо пералня после айде и това и онова и ето го ремонта... е така е :) Имаше една реклама.. "Цял живот ремонт или ремонт за цял живот" :D

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 20 ное 2006 9:37

Ако не ти излиза осезаемо по-скъпо слагай външна от ЕПС.Вътрешната изолация е компромис ама все пак е по добре от без изолация :lol: Ако над тебе комшиите не отопляват лепни на тавана гипсокартон с каменна вата.Успех с римонта :да: Пиши на Amorphiss от форума-на него шурея му слага изолация в СФ ама само за ниските етажи :cry:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пон 20 ное 2006 9:47

най-сериозното е да се прави излоация и от вън и отвътре, казвал ми го е човек, който се занимава с това, но определено е скъпо

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 20 ное 2006 9:59

Леко е сгрешил твоя човек.За жилище-ефективна топлоизолация отвън а отвътре тежка стена-за акумулатор :!:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 20 ное 2006 11:51

помислете за каменна вата, а не за стиропор, ватата е около 9 лв км.м., но е несъмнено по-добра, освен това диша и не се получава конденз и мъхъл...аз също проучвам, защото напролет ме чака това на къщата :wink:

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Пон 20 ное 2006 12:06

Pichaga написа:помислете за каменна вата, а не за стиропор, ватата е около 9 лв км.м., но е несъмнено по-добра, освен това диша и не се получава конденз и мъхъл...аз също проучвам, защото напролет ме чака това на къщата :wink:

Това наистина е един много добър избор :да:

п.с мъхъл е първи братовчет на мухала :twisted: mhihi . Нема отърване от тех :roll: :twisted:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 20 ное 2006 13:28

orgasmatron пред паркинга на вашия блок, право напред на съседния блок, 84-ти мисля, на една от терасите пише алпинисти и телефон, можеш и на тях дъ звъннеш:)

п.с. и верно някой път требе да дойдеш в Арес mhihi

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 20 ное 2006 13:33

Pichaga написа:помислете за каменна вата, а не за стиропор, ватата е около 9 лв км.м., но е несъмнено по-добра, освен това диша и не се получава конденз и мъхъл...аз също проучвам, защото напролет ме чака това на къщата :wink:

От каменната вата за фасадна изолация по-добро няма :да: -това е така да се каже ролс-ройса на изолациите.Самоче тая дето наистина става за фасади и е с тегло 110-120 кг./м2 е по-скъпичка,а си иска и майстори и други мазилки и шпакловки.ЕПС е доста по-евтин изпитан и също диша за разлика от ХПС-лошото е обаче че има секви на пазара а някои ги ядат мишките и са изкуствен материал-демек за 40-50 години ще се саморазрушат докато каменната вата с дюбели е вечна :!: Обаче за фасада се слага КАМЕННА а не стъклена.

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Вто 21 ное 2006 21:18

batmilko ще му хвърля едно очо на таз тераса с надписа, а и за арес трябва да се помисли, само дето без возило трябва да дойда иначе после плохо будет :)

а по темата каква изолация да сложа аз мислих стиропор или каквото се води там, а днес родителя ми каза че другите апартаменти той ги бил правил с фибран и това било най доброто, аз все пак в строителството работя но не съм забелязал масово нашествие на фибран по фасадите, та питам се бащаткото на джанката ли са го метнали или е прав.
а и каква дебелина да е излоацията, домочадието ме замеря с топлотехнически ификтивности за 6 см изолация, а всички "майстори" ( в кавички щото майстор е обидна дума) ме изтрелват в ниска орбита с дебелината на изолацията колкото по дебела толкова по дебел е и техния портфейл :)

За каменната вата съм за, даже я имаме в наличност във фирмата, беше за един сух под ама му се размина, но домакинството понеже не се е сблъсквало с такова зелено нещо ме анатемоса и т.н.

Благодаря на всички до тук за помоща, Има много бири и ракии да пиете

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 22 ное 2006 0:16

Не прави грешка да слагаш Фибран(XPS)на фасада-самите фибран иматEPS-май се казва Termopor, и да слагаш по-малко от 5-6 см/то май и повече от 8 см. не можеш да намериш на пазара/

Върни се в “ОФФ-Топик - други”