Колеги,вчера тъста ми получи следната бележка от софийски районен съд за не платени сметки към ЧЕЗ.Самите сметки са мои и на съпругата ми поради невъзможност за плащане,както и да е.Прави ми впечатление,че на самата бележка няма подпис и печат на съдиата.Абонатния номер не отговаря на посочения от тях адрес.Та въпроса ми е:
Може ли това нещо да се обжалва и има ли някакви допуснати нередности?Сметките в понеделник ще бъдат погасени.Имам и друг въпрос тази сума по разноските на делото трябва ли да се плащат,ако погасим задължението докато трае обжалването?И ако да,къде трябва да се платят?В ЧЕЗ или в съда?
Благодаря предварително за получените отговори.
Правен въпрос към специалистите.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Правен въпрос към специалистите.
Виж гугъл.Ако сметките са си твои няма какво да обжалваш.Разноските се плащат в съда.ЧЕЗ пък си взимат лихви...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пускаш възражение, в което пишеш, че не дължиш парите без да даваш аргументи (бланка на възражението трябва да е приложена към заповедта за изпълнение). Задължително трябва да спазиш двуседмичния срок за подаване на възражението.
След това те завеждат дело, натоварват те с още разноски и в крайна сметка ги плащаш, но не сега. Ти прецени кое е по-изгодно за теб.
След това те завеждат дело, натоварват те с още разноски и в крайна сметка ги плащаш, но не сега. Ти прецени кое е по-изгодно за теб.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
dobrin написа:Пускаш възражение, в което пишеш, че не дължиш парите без да даваш аргументи (бланка на възражението трябва да е приложена към заповедта за изпълнение). Задължително трябва да спазиш двуседмичния срок за подаване на възражението.
+ задължително високите такси на съдия изпълнителя+адвокатски/юрисконсултски хонорар+още лихви+дължавни такси и ето ги едни още минимум 600 лева примерно...не си струва, освен ако не си горянин, нямаш имущество и живееш в гората...стана тежко за длъжниците вече

Върни се в “ОФФ-Топик - други”