борба с мишки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
борба с мишки
Тъй като къщата на село не се обитава постоянно и е пълно с мишки. Преди съм слагал от черната и червената отрова на гранули дето е, но с тях имам чувството че просто ги храня само. Някой ако знае някакъв наистина ефективен начин нека сподели. 

- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Re: борба с мишки
капани 

- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
Прочети тази тема и отвори и линковете,които са дадени,вероятно ще намериш подходяща идея
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 0%BA%D0%B8
http://vse-sam.ru/10425-myshelovka-iz-baklashki.html
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 0%BA%D0%B8
http://vse-sam.ru/10425-myshelovka-iz-baklashki.html
Има едни електронни джаджи против мишки и инсекти. Веднъж бях видял мишка в къщи, пуснах го в контакта в стаята, където видях мишката и повече не я видях. Нито съмя хващал нито съм я убивал. Оставял съм храна по масата нарочно. Няма и следа. Предполагам е от това. Другото е капани наистина.
Отровите не са препоръчителни, защото според закона на Мърфи ще се натрови ще умре на някое място, което има половин час достъп до него и може да се окаже тогава, че е било по-добре да ги хващаш една по една и им тъпчеш с отрова насила в устата и да ги изхвърляш навън.
Отровите не са препоръчителни, защото според закона на Мърфи ще се натрови ще умре на някое място, което има половин час достъп до него и може да се окаже тогава, че е било по-добре да ги хващаш една по една и им тъпчеш с отрова насила в устата и да ги изхвърляш навън.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като имаш мишки, може скоро да имаш и змии. Още повече, че къщата не е обетавана.
Слагай капани, че с тези отрови много мирише след това.
Слагай капани, че с тези отрови много мирише след това.
- empaher
- Автомобил:
- Двигател:
Вариянт за котка/и няма ли....щом никой не живее те ще търсят храна и ще ядат мишките,ама ако има живеещи съседи наблизо и дават храна ще избягат....
-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз имам тоя проблем направо ми е.....ха майката ядат всичко стени гипсокартонени всичко всичко обаче не мога да сложа отрова щото недай си боже да умрат в гипсокартона единия плъх се беше излагал та паднал в тоалетнат асе удавил сметнете че не може да мине през нея сиг половин кило плъх тва няма котка която да го убие а капаните зел сам некви къде като ги хванат и тя мишката си бяга с него... незнам нещо страшно иначе имам такова устройство и ще го пробвам съсвсем скоро а вие и да нямате самото устройства пуска някви писукащи звуци като оная гадната мелодийка за гсм така че просто и 1 колонки за комп пак могат да свършат работа стига да намерите подходящата мелодиа да я наречем
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Да бе и аз гледам рекламират по телевизията такива устройства ама се чудя дали вършат някаква работа. Иначе и аз съм вдигнал ръце от тез мишки. Гледам натиснали са едни найлонови чували със стари дрехи. И кабели гледам ръфат 

Един евтин капан ми бяха казали.
Кофа с вода(или тенекия от сирене) и на нея капак(а), който се поставя на ос и му трябва малко да се превърти, с поставена стръв в средата на капака.
Усеща мишката се качва на кофата и завърта капака пада във водата и се дави. Няма нужда от презареждане, освен да се сменя стръвта от време на време.
Първия път като имаш мишки поставях сиренце като по приказките 10 дена нищо с колбас (скъп) само след ден се хвана.
Кофа с вода(или тенекия от сирене) и на нея капак(а), който се поставя на ос и му трябва малко да се превърти, с поставена стръв в средата на капака.
Усеща мишката се качва на кофата и завърта капака пада във водата и се дави. Няма нужда от презареждане, освен да се сменя стръвта от време на време.
Първия път като имаш мишки поставях сиренце като по приказките 10 дена нищо с колбас (скъп) само след ден се хвана.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Радвай се ,че нямаш плъхове!!Щото борбата с тях много по трудна.А иначе аз ги лекувам с капанчета за 1 но левче.За 0 време ги ликвидирам!Ама трябва да си там и да го зареждаш пак.Пък ти каза ,че те няма постоянно!
- rainheart
- Автомобил: MK3
- Двигател: 1.6 ABU
+1 за електронните (ултразвукови) устройства. Аз успях цял катун плъхове да изгоня към съседите. Само, че се чува едно неприятно свистене и започва да те боли глава, а пък кучетата започват да вият. Но щом не е постоянно обитаема, не е проблем 

Вариант с котка отпада - това животно се върти там където има кой да го храни. Щом къщата е празна, няма шанс да се застои много.
Има една отрова, прилича на бонбони виолетки, само че е синя на цвят. В пакетче са по десет бонбонки. Не е супер добра, но другите видове просто ги хранят.
Има една отрова, прилича на бонбони виолетки, само че е синя на цвят. В пакетче са по десет бонбонки. Не е супер добра, но другите видове просто ги хранят.
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има едни, китайски капани за мишки, които представляват картон с лепило, я е минала мишка през него - я е залепнала. Струват по 2лв., нещо, могат и да се разделят на 2, ако мишките са дребни, но за плъхоци - цели и е препоръчително да са залепени или забодени с нещо, щото по-едрите ги разкарват и понякога се отлепят. За нула време залепнаха мишките в гаража, но която се отлепи, повече не мина през капана, накрая, пак се наложи да взема котка, която да ме преследва по цял-ден... 

- sando_jilata
- Автомобил:
- Двигател:
АЗ имах в колата и ми казаха да наръса чай от лайка,и до сега нямам 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Пробвай със старите капани, но след като не си там, няма да има голям ефект.
Един голям член от Перник ми разбравяше за електронните устроиства против къртици, къртиците се събирали хоро да играят около устройството
Абе тва е живота, мишки навсякъде, няма спасение
Един голям член от Перник ми разбравяше за електронните устроиства против къртици, къртиците се събирали хоро да играят около устройството

Абе тва е живота, мишки навсякъде, няма спасение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”