Химическа тоалетничка за стара жена
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Химическа тоалетничка за стара жена
Спешна консултация - имам майка на село, на 74г е и трудно вече се придвижва, за да излиза навън в тоя студ. Чух че имало малки , химически тоалетни които се ползват в къщи. Някой има ли опит с такова нещо, как се обслужва и какъв модел бихте ми препоръчали 

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: Химическа тоалетничка за стара жена
Нещо от рода на къмпинг тоалетна ли имаш предвид, например това
http://www.fritz-berger.de/fbonline/__s ... detail.jsf
И друго - някой трябва от време на време да я изпразва тази тоалетна. Трябва да се пробва колко е капацитета и колко дни "държи". Другия много известен продукт, който може да потърсиш, е Porta Potti.
http://www.fritz-berger.de/fbonline/__s ... detail.jsf
И друго - някой трябва от време на време да я изпразва тази тоалетна. Трябва да се пробва колко е капацитета и колко дни "държи". Другия много известен продукт, който може да потърсиш, е Porta Potti.
Ами да точно такова - сега погледнах в гугъл за Porta Potty - намерих тук
http://mobi-wc.com/
Обаче лесно ли се обслужват, дали стара жена ще се справи - това ме интересува? Мисля да я сложa в някоя стая, да не се разкарва майка ми навън по двора.
http://mobi-wc.com/
Обаче лесно ли се обслужват, дали стара жена ще се справи - това ме интересува? Мисля да я сложa в някоя стая, да не се разкарва майка ми навън по двора.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
А няма ли вариант да се направи нормална тоалетна в къщата?
Все пак ми се струва по удачно, отколкото да плащаш за тоалетна и поддръжка
Все пак ми се струва по удачно, отколкото да плащаш за тоалетна и поддръжка
Хм.....селото е до Монтана - има вода , но няма канализация. Няма как да реша проблема - всичко е с външни тоалетни с трап. Химическата поне ще може да се ползва в къщи, а като се напълни аз ще я изливам в двора или външната тоалетна. Така е за съжаление в БГ , далеч сме от Европата 
Има ли някакви проблеми зимано време - да замръзват течности , препарати ? Ако е необходимо да доливам антифриз

Има ли някакви проблеми зимано време - да замръзват течности , препарати ? Ако е необходимо да доливам антифриз

-
- Автомобил:
- Двигател:
на моето село пак е с трап но баба ми като си направи ремонт на къшата изкопа 2ри трап направи си вътре тоалетна и с тръба до трапа и готово кое му е трудното ? тея химически гадости направо са отвратителни а тея обществените са толко недосмислени и гнусни незнам как ги ползват хората като при положение че на някой му трее за голяма нужда като падне а....то цамбурва в оная гадост ватре от п...я и л....а и ти прави з....ка да се кръстиш толкова отвратителна работа просто незнам
Само като се сета колко ми е гнусно да се замазва положението с тоалетна хартия вместо направо да се измие човек, това просто не искам и да си го помислям колко е отвратително
Само като се сета колко ми е гнусно да се замазва положението с тоалетна хартия вместо направо да се измие човек, това просто не искам и да си го помислям колко е отвратително
- hooligans
Sassho написа:Хм.....селото е до Монтана - има вода , но няма канализация. Няма как да реша проблема - всичко е с външни тоалетни с трап. Химическата поне ще може да се ползва в къщи, а като се напълни аз ще я изливам в двора или външната тоалетна. Така е за съжаление в БГ , далеч сме от Европата
Ами нищо не ти пречи, да изкопаеш една изгребна яма (лс да обесня) и да пуснеш една тръба от къщата към нея.
Другото си е хамалогия и ще притеснявате жената.
Най-доброто решение е една тоалетна в къщата и изгребна яма.
Тия обществените дето се слагат по паркове и мероприятия верно са ад - не знам кой идиот ги е измислил толкова нескопосано
Ами ти хубаво предлагаш с по-дълбок трап , лошото е че селото е доста ниско и имаме подпочвени води - ще стане някоя пакост и всичко ще се лисне в двора
Освен редовно да се вика почистваща техника. Нещо подобно видях по морето , край Балчик. Засега ще купя една Порта Поти колкото да закърпя положението , само се притеснявам бабичката как ще свикне с нея. На мен не ми е проблем ведъж седмично да отскачам до село да я наглеждам , въпроса е да се научи да се справя сама със "сложната" техника 

Ами ти хубаво предлагаш с по-дълбок трап , лошото е че селото е доста ниско и имаме подпочвени води - ще стане някоя пакост и всичко ще се лисне в двора

- hooligans
Е след като си решил, защо искаш мнения 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
В момента съм на село. И тук няма канализация, имаме септична яма, ако е достатъчно голяма и подпочвените води не са високо изгребване може никога да не се наложи.
Първата яма беше сравнително малка и след 10г употреба се напълни, няколко пъти викахме лай...ка, но след 10дни пак се пълнеше, важно е стените на ямата да не се затлачат, ако стените имат малка повърхност порите в почвата се запълват и водата спира да попива. Тогава изкопахме втора яма - много по-голяма и я свързахме с тръба с първата яма, така старата яма действа като пречиствателна станция и всичко се утаява в нея, в голямата яма прелива само вода и не мисля, че някога ще се затлачи. Поради липса на място втората яма я изкопахме на улицата, отгоре изляхме бетонна плоча и се получи доста приятна площадка на калната ни уличка. Плочата на старата яма е покрита с 50см почва и отгоре има цветя. Не са отваряни от 10г и не мисля, че ще се наложи някога да ги отваряме. Иначе вода консумираме нормално по няколко кубика за тоалетна, кухня, пералня и пр. и всичко отива в тази "канализация"
Повечето ни съседи са решили този въпрос по подобен или същи начин.
Ако имате външна тоалетна можеш да вкараш тръбата в същата яма, щом подпочвените води не пречат на външната тоалетна, няма да пречат и ако вкараш тръбата в ямата. Не вярвам, че в във въпросното село никой няма вътрешна тоалетна.
Първата яма беше сравнително малка и след 10г употреба се напълни, няколко пъти викахме лай...ка, но след 10дни пак се пълнеше, важно е стените на ямата да не се затлачат, ако стените имат малка повърхност порите в почвата се запълват и водата спира да попива. Тогава изкопахме втора яма - много по-голяма и я свързахме с тръба с първата яма, така старата яма действа като пречиствателна станция и всичко се утаява в нея, в голямата яма прелива само вода и не мисля, че някога ще се затлачи. Поради липса на място втората яма я изкопахме на улицата, отгоре изляхме бетонна плоча и се получи доста приятна площадка на калната ни уличка. Плочата на старата яма е покрита с 50см почва и отгоре има цветя. Не са отваряни от 10г и не мисля, че ще се наложи някога да ги отваряме. Иначе вода консумираме нормално по няколко кубика за тоалетна, кухня, пералня и пр. и всичко отива в тази "канализация"
Повечето ни съседи са решили този въпрос по подобен или същи начин.
Ако имате външна тоалетна можеш да вкараш тръбата в същата яма, щом подпочвените води не пречат на външната тоалетна, няма да пречат и ако вкараш тръбата в ямата. Не вярвам, че в във въпросното село никой няма вътрешна тоалетна.
Последна промяна от ktamen на Чет 23 фев 2012 0:15, променено общо 1 път.
Исках консултация за модел и обслужваня, защото не ми е позната тази "техника"
Модела го намерихме, сега се интересувам трудно ли се обслужва - в смисъл подръжка, миене, къде какви препарати се сипват, скъпи ли са , има ли опасност тоалетната да замръзне ако стои в неотопляема стая 

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
За това дали замръзва и как се почиства трябва да се обърнеш към призводителя или дистрибутора. Химикалите обаче хич не са евтини!
Другото е, че като се напълни този контейнер с 10-15-20 кг материал... дали ще може женицата сама да го мести и източва?
Хората са го измислили преди мнооого години и ползват септични ями. Инвестицията не е кой знае колко по-голяма от закупуването на качествена химическа тоалетна и поддръжката и.
Другото е, че като се напълни този контейнер с 10-15-20 кг материал... дали ще може женицата сама да го мести и източва?
Хората са го измислили преди мнооого години и ползват септични ями. Инвестицията не е кой знае колко по-голяма от закупуването на качествена химическа тоалетна и поддръжката и.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявайте ама вие утепахте човека. По средата на зима как да копае ями, да пуска тръби, да лее плочи, да лепи плочки и куп други мероприятия, които изискват градуси близки до летните. Да не мислите, че такава яма се копае лесно. Ако копаеш на ръка няма да ти стигне и седмица, а ако багер не може да влезе в къщата? След това отвътре трябва да се изида с камъни. То ясно, че септичната яма е най-доброто решение ама женицата къде да ходи до тоалетна до лятото например - за това питаше човека. От темата става ясно, че в студа само е проблемно излизането отвън. Сори за Офф-а 

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Студа почти си отиде. Задава се пролет. На -20 щом е ходила жената... да остиска още месец и да действат с ямата. Иначе двойни пари за едно и също ще се дадат.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Така си е - идва пролет, но и аз съм бил в подобно положение с възрастен човек и опастното е да не падне на заледената пътека и както са им трошливи костите на възрастните хора може да се замине от студ насред пътя като куче. Това е големия риск, а не дискомфорта от студа. И да я вземе колегата при него в къщи за зимата също е решение.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”