Привет,
решили сме със съседите да засадим 3 дървета пред кооперацията. Има молба до районния кмет, тъй като вече се пускат по квартали, а не директно до дирекция "Озеленяване". Дъб, бреза и нещо иглолистно сме харесали.
От 2-3 дни ровя в интернет и звъня на градински центрове, но получавам най-различни цени за продажба, засаждане и укрепване (последните 2 може и ние да си ги направим). Имам чувството, че ме преценяват по телефона и ми дават цена. Последно ми предложиха 120 лв. за засаждане на бреза, а тук виждам цена 35 лв. за 2-3 метра висока http://gradinari.bg/shop/dekorativni-dyrveta/breza/
Някой може ли да ми препоръча градински център, тъй като явно трябва на място да се обикалят, а аз нямам толкова време.
Въпрос за засаждане на дървета
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Въпрос за засаждане на дървета
мани я тази бреза сложи Гико билоба или Пауловния
Брезата си е екстра, но много неприятно капе и цапа яко,
,
ако има коли отдолу е особено неприятно,
аз бих опитал и липа, поне да гони комарите лятос

ако има коли отдолу е особено неприятно,

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Asen_D написа:....
Липата колега има 2 минуса:
1. Ако има някой алергичен става чудо.
2. Корените на това дърво са силно развити и след някоя друга година около нея плочките ще станат на вълни и подобни.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Брезата се гледа адски трудно. Аз засадих 4 брези и всичките умряха!!!
luciuz написа:Привет,
решили сме със съседите да засадим 3 дървета пред кооперацията. Има молба до районния кмет, тъй като вече се пускат по квартали, а не директно до дирекция "Озеленяване". Дъб, бреза и нещо иглолистно сме харесали.
От 2-3 дни ровя в интернет и звъня на градински центрове, но получавам най-различни цени за продажба, засаждане и укрепване (последните 2 може и ние да си ги направим). Имам чувството, че ме преценяват по телефона и ми дават цена. Последно ми предложиха 120 лв. за засаждане на бреза, а тук виждам цена 35 лв. за 2-3 метра висока http://gradinari.bg/shop/dekorativni-dyrveta/breza/
Някой може ли да ми препоръча градински център, тъй като явно трябва на място да се обикалят, а аз нямам толкова време.
Колега така трудно ще ти се даде компетентно мнение ,т.е. преди да се премине към покупка на самото дърво ,то човека /хората трябва да има/т яснота какво искат - чисто декоративен ефект ,сянка ,с или без цъвтеж ,интензивен ръстеж и тнт.
Друга особеност е мястото на засаждане ,т.е. да се прецени какъв ще е ефекта от коренова система ,корона и тнт.
Друг фактор е взискателноста на самото дърво към поддръжка - пауловнията примерно иска кастрене през първит 3-4 г. но за сметка на това израства бързо и тнт.
Разгледали ли сте варианта за орех ,изключително подходящо решение за широки междублокови пространства ,детски кътове/площадки и пр.?
luciuz написа:Привет,
Е, общи приказки и градинарски съвети, но по конкретния въпрос на колегата - нищо.
Човекът е задал ясен въпрос.
- luciuz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, това ми е питането в общи линии. Като отида на място може и да сменим нещо в зависимост от наличности, препоръки и пр.
Иначе липа точно заради това се отказахме, на ясен корените също ще повдигнат плочките.
Пространството не е голямо, ще ги засадим на ръба на тротоара.
Иначе липа точно заради това се отказахме, на ясен корените също ще повдигнат плочките.
Пространството не е голямо, ще ги засадим на ръба на тротоара.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Откажете се от брезата - от нея целогодишно валят едни малки боклучета. По нея има едни шушулки и всяка се състои от малки люспи, които падат, но не падат само в определен сезон, а си падат редовно и постоянно.
Възможно е това за плочките, аз имам една липа тук отпред, и плочник под нея, до втория етаж е липата, а и плочките са си добре...Има и бреза на 12 метра до липата, изглежда екстра, но много цапа
както вече казах...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”