Покупка от eBay.co.uk
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Покупка от eBay.co.uk
Нямам голям опит с ибей пазаруването и моля за помощ. Поръчвам си нещо голямо - пакет 1х1х0,5 метра примерно и около 2000 долара. Доставката е до най близкото пристанище т. Е. Бургас. Очевидно пратката не може да мине за подарък. Какви са митническите формалности по пратката след като вече е в бургас? Мога ли сам да си я освободя от митницата или ми трябва фирма? Ддс то на пейпал разписката ли се плаща и как се разбира колко съм я платил. Друго което трябва да знам. Пратката пристига от сащ или китай
- the driver
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Покупка от eBay.co.uk
Ако идва от САЩ , плащаш само ДДС-то на митото.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Писал си ибей англия.От там мито няма 

- the driver
- Автомобил:
- Двигател:
В eBay.co.uk има стоки от цял свят. Продавача би трябвало да ти прати фактура по имейл, принтираш тази фактура и с личната карта на този който е поръчал стоката отивате в старата поща в Бургас, до ЖП гарата е / . На гише митница оправяте документите, плащаш и вземаш мечтаната и евтина стока. Това е ако си от бургаски регион. Ако си от Ловеч, отиваш в пощата на Ловеч и така .
- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Matematiks написа:Писал си ибей англия.От там мито няма
Колега май не си запознат много така че не давай погрешни мнения!!!
Това че е поръчано през ebay.co.uk не означава че стоката не идва примерно от Китай или САЩ, а от там мито се дължи.Колегата е споменал че стоката идва от САЩ или Китай.
Моят съвет е ако стоката ти дойде на митница( за което ще получиш известие) да видиш продавача каква сума е заявил като цена за стоката.Обикновено с цел не плащане на големи данъци, продавачите заявяват значително по-малки стойности.Та виж на каква стойност е и си направи разписката от пейпал на същата стойност за да не плащаш големи мита.Ще трябва да я представиш пред митничарите.На дали ще тръгнат да проверяват дали заявената сума отговаря на стоката.Все пак би трябвало да бъде по нормална сума а не например 10 долара.Аз скоро платих за поръчка на 83 долара заявени от продавача около 38 лева митнически такси.За повече инфо пиши на лични.Поздрави

-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
аз чакам стока от китай на стойност около 55 долара с безплатна доставка,ще трябва ли да плащам някакви митнически такси допълнително
- bobar
- Двигател:
Ако продавача е заявил 55 долара- да, но има голяма вероятност да е заявил доста по-малко и пратката ти да дойде направо в пощата , а не на митница
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Аз мисля, че на всичко над 20$ се дължат такси...
-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
аз много пъти съм поръчвал китайски стоки за по 30-40 долара и досега никога не съм плащал такси...а как ще ме уведомят ако е на митницата?
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
VALENTINO87 написа:аз много пъти съм поръчвал китайски стоки за по 30-40 долара и досега никога не съм плащал такси...а как ще ме уведомят ако е на митницата?
Ще получиш известие.
П.С. ДДС-то и митото се плащат върху цялата сума със шипинга. Митниците в някои случаи изискват и документ от Пейпол, поради обявени по-ниски суми

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobar написа:Ако продавача е заявил 55 долара- да, но има голяма вероятност да е заявил доста по-малко и пратката ти да дойде направо в пощата , а не на митница
при размерите които е дал колегата пратката сигурно е доста тежичка

и да попитам пазаруващите извън евро зоната колеги
от известно време ми в пощата ми таксуват всяка пратка с такса "представяне пред митница" по 1.50лв. за пратки идващи извън евро зоната

някои друг с подобни такси ? споделих с познати от различни градове и никои не е чувал дори за подобно нещо при тях

- bobar
- Двигател:
mirror написа:bobar написа:Ако продавача е заявил 55 долара- да, но има голяма вероятност да е заявил доста по-малко и пратката ти да дойде направо в пощата , а не на митница
при размерите които е дал колегата пратката сигурно е доста тежичкадо колкото знам всичко над 2кг. е на митница
и да попитам пазаруващите извън евро зоната колеги
от известно време ми в пощата ми таксуват всяка пратка с такса "представяне пред митница" по 1.50лв. за пратки идващи извън евро зоната![]()
някои друг с подобни такси ? споделих с познати от различни градове и никои не е чувал дори за подобно нещо при тяха тук за около година вече съм им наринал стотина лева за тая глупава такса
Колега, тук пиша за пратката на другия колега която е на стойност 55 долара , а не за пратката с голямата стойност и размери. Тя гаранция ще отиде на митница.Моя съвет е колегата да си направи фактурата от пейпал на стойността на която продавача е заявил че е стоката.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
по принцип като идете от пощата да си взимате пратката ,ви пращат в митницата (пак в пощата)там вече ви искат разпечатка от плащането което сте извършили през пейпал-а , за да видят колко пари е стоката . и не че нещо ама тази разпечатка може да се редактира и да се окаже че както сте дали примерно 100 долара за нещо - в разпечатката да си напишете 20 долара (или в случая вместо 2000-200)и вече така нареченото измислено мито няма да ти е 200 лева примерно ами 40 лева . няма да се наядат тея пощалиони - нестига че им плащат за услугата ами искат и мито да цуцат
само в българия вероятно е тая измислица с тея мита . тук в момента (в австрия) съм си поръчвал няколко неща (от китай примерно)-идват невероятно бързо с така бавните азиатски пощи които се бавят по месец ако си в българия - това ме навежда на мисалта че вероятно при нас системата е много бавна - и мито няма !
както и да е отплесхах се - разпечатка от ибей транзакцията и си я освобождаваш стоката срещу някаква сума . поздрави

както и да е отплесхах се - разпечатка от ибей транзакцията и си я освобождаваш стоката срещу някаква сума . поздрави
- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Глупости,митото си е мито.В Англия съм плащал мито за стока от САЩ
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Matematiks написа:Писал си ибей англия.От там мито няма
Колега май не си запознат много така че не давай погрешни мнения!!!

Прав си ама не се сдържах .Matematiks ме съмнява да не е запознат.Така както е написано -и точно подчертано UK се подразбира доставка от Англия .Трябваше да напише просто ebay .И аз така го разбрах, предполагам и Matematiks щото е прочел заглавието само.
Отделно - пробвай се да накараш хАмериканец да напише по ниска сума - не ще ,че и с големи цифри пише стойноста на пакета.Виж братята китайци -кот им кажеш това пишат.
И да не съм офф - общо взето е каквото пише на пакета обаче ако не се осъмнят нашите - тогава плащаш по тяхните тефтери.Фактура от paypal да си НАПРАВИ викаш....от известно време много хора взеха да си правят и вече дикиш не хваща.Най много да ги ядосаш.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”