IELTS или TOEFL
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- KneelSucker
- Автомобил:
- Двигател:
IELTS или TOEFL
Здравейте колеги, интересувам се дали някой от вас е държал наскоро някой от тези изпити, ако може да сподели впечатления. Главно ме интересува кой от 2-та може би е по достъпен да се изкара по-висока оценка, не че търся мекото и лекото, но явяването на такъв изпит не е много за студенти(като пари говорим) и някак искам да съм по-спокоен, че ще изкарам. Засега според мнения на познати клоня към IELTS, но колкото повече, толкова повече
.

Re: IELTS или TOEFL
за какво точно ти трябва този сертификат, просто да имаш или ... ИЕЛТС със сигурност е "по-недостъпен" 

- KneelSucker
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:....
За кандидатстване ми трябва, да.
Иниверситета в който кандидатствам признава и 2-та, дали ще е едниния или другия, все тая мисля.
- hoax
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: GX
най-добре изкарай и двата !
предимство е , а ако ще кандидатстваш с тях е още по добре да имаш и двата, различни училища различна политика

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз да питам:
Кое е по-висока степен в кандидастване на работа в Германия:
ниво, В2 изкарано в България или DSH-Zertifikat Diplom - Carl von Ossietzky Universität Oldenburg, изкарана в Германия?
Кое е по-висока степен в кандидастване на работа в Германия:
ниво, В2 изкарано в България или DSH-Zertifikat Diplom - Carl von Ossietzky Universität Oldenburg, изкарана в Германия?
KneelSucker написа:VWGT написа:....
За кандидатстване ми трябва, да.
Иниверситета в който кандидатствам признава и 2-та, дали ще е едниния или другия, все тая мисля.
Колега аз изкарах IELTS. Като цяло подготовката за него не е нещо сложно. Аз си закупих 1 учебник от Британското консулство в София /не помня кой точно/ и се подготвях сам. Накрая на учебника има тестове и отговорите към тях. Освен това можеш да немериш супер много тестове за самоподготовка и онлайн, така че не е проблем това. Трябва само 1 месец, месец и половина да седнеш и да се занимаваш по-сериозно и си ти

Теста не е толкова страшен

П.С. На къде си се насочил ако не е тайна?
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
IELTS е по-добрия изпит според позната преподавателка по английски. Малко по-лесен бил тъй като при нас се предава британски английски, а TOEFL е направен за американски английски и има по голяма тежест в Америка, Канада и т.н. В Европа, като че ли по-дорбе се гледало на IELTS.Ако искаш още някакви подробности мога да попитам.
- KneelSucker
- Автомобил:
- Двигател:
@hidalgo Благодаря, сядане му е майката
. Мисля си за магистратура в чужбина и по скоро в Германия, че тука в България магистратура =
@vwfena Благодаря колега, за Америка нямам никаква нагласа, така че може би наистина IELTS. Няма нужда да питаш, в нета има доста информация, а и хората телефони оставили..
, мерси за предложението все пак.

@vwfena Благодаря колега, за Америка нямам никаква нагласа, така че може би наистина IELTS. Няма нужда да питаш, в нета има доста информация, а и хората телефони оставили..

ИЕЛТС си е официалният сертификат за английски и резултата важи 2 години в цял свят, ако търсиш работа това е, което трябва да изкараш. За кандидатсване вече не змам, там унито ще си каже най-добре. Като казвате изкарване ... то и това е малко относително, изпита си е около 5 часа, има няколко части и принципно ниво 5-6-7 би трябвало да ти е напълно достатъчно (от там нагоре до 9 или 10 май бяха, нивата са като за native speakers вече). Това се равнява на европейския стандарт В2 за владеене на език. За извън USA аз бих заложил на IELTS.
A за Германия, не знам кое е по-ценно от двете, но примерно на БГ лекарите им признават В2 от тук.
A за Германия, не знам кое е по-ценно от двете, но примерно на БГ лекарите им признават В2 от тук.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”