Въпрос към колегите от Стара Загора!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vodkoleq
Автомобил:
Двигател:

Въпрос към колегите от Стара Загора!

Мнениеот vodkoleq » Чет 22 мар 2012 18:02

Здравеите колеги!

Въпросът ми е следния: мога ли да си сложа гараж пред блока и ако мога какво трябва да направя (какви документи да изкарам от общината и прочие)?

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос към колегите от Стара Загора!

Мнениеот H2O » Чет 22 мар 2012 19:55

Не можеш!Освен,ако парцела пред блока е твой :wink:

Потребителски аватар
vodkoleq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodkoleq » Чет 22 мар 2012 20:25

Гледам на доста места има железни клетки (гаражи), които ме съмнява да са на частни места и никои не ги закача

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Чет 22 мар 2012 20:42

Не знам в Стара Загора дали ги "закачат", но ако не са ще ги закачат. Това е 100% незаконно и най-малко общината ще сложи бележка, с която ще те задължи да отидеш там, ще ти "регистрират" гаража и ще почнеш да плащаш нещо като наем за земята. Термините, не ги знам но съм го минал този път :) Има шанс да нацелиш частна земя и там вече собственика може да предяви претенции, може и да не предяви. Ако си на общинска земя се готви за месечна вноска.

П.С. Общината в 20 хиляден град предяви претенции. Не е изпитано в София.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 22 мар 2012 20:48

Да колега ,има но те са на ЧАСТНИ имоти и си плащат наем на собственика на имота.Иначе нашата община не дава терени за гаражи.Сложиш ли го -гориш.Събарят го и ще си платиш събарянето/извозването/.

Потребителски аватар
vodkoleq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodkoleq » Чет 22 мар 2012 20:48

ако е 20-30.. лева съм съгласен!
за втори път ми разбиват колата а за комшиите да не говорим.. (две в квартала ги запалиха

mely написа:Да колега ,има но те са на ЧАСТНИ имоти и си плащат наем на собственика на имота.Иначе нашата община не дава терени за гаражи.Сложиш ли го -гориш.Събарят го и ще си платиш събарянето/извозването/.

несъм съгласен колега в железник имам познати които никои не закача както и над новия мол

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Чет 22 мар 2012 20:57

mely написа:Да колега ,има но те са на ЧАСТНИ имоти и си плащат наем на собственика на имота.Иначе нашата община не дава терени за гаражи.Сложиш ли го -гориш.Събарят го и ще си платиш събарянето/извозването/.

Навлизам в малко спекулативна теория. Ако земята е предвидена за детска площадка или други зелени площи - да ще го накарат сам да го премести и ако не го направи, ще го гътнат за негова сметка. Ако земята обаче няма статут на зелена площ или детска площадка не виждам защо да не си сложи една таксичка.

До автора на темата - защо не питаш направо Община Стара Загора какво мисли по темата?

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 22 мар 2012 21:14

Не винаги съм съгласен с mely :wink: ама ти го е казал точно и ясно!Всичко друго е свободни съчинения!

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Чет 22 мар 2012 21:18

H2O написа:Не винаги съм съгласен с mely :wink: ама ти го е казал точно и ясно!Всичко друго е свободни съчинения!

Това, което автора на темата иска да постави не се води дори гараж. Няма разрешения и подобни процедури. Въпрос на статус на земята + евентуална договорка. Не е нито точно, нито много ясно.

Потребителски аватар
vodkoleq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodkoleq » Чет 22 мар 2012 21:27

утре ще отида до общината и ще пиша какво е станало :drunk

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 22 мар 2012 21:27

Не знам какво не разбрахте?На общинска земя дори и се изпикаеш,ще те гепнат,а ти ми говориш за договорки и строежи.Нещата се променят!Тези кочини и ламарини дето ги има още,са на частни парцели т.е.върнати земи!Но ще мине малко време и тях,ще махнат по друг закон.

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Чет 22 мар 2012 21:42

H2O написа:Не знам какво не разбрахте?На общинска земя дори и се изпикаеш,ще те гепнат,а ти ми говориш за договорки и строежи.Нещата се променят!Тези кочини и ламарини дето ги има още,са на частни парцели т.е.върнати земи!Но ще мине малко време и тях,ще махнат по друг закон.

Айде малко по-полека с изказванията. Мога да ти дам не един и два примера за такова ползване на общинска земя. В единия случай дори се касае за зелена площ + детска площадка, но общината под предлог, че няма пари да изгради площадката го е отдала за такова ползване и там има над 30 такива ламаринени гаража. Общината си е господар на земята и може да си прави с нея каквото закона и позволява. А закона не забранява това ползване. Преди малко ти написах, че тази ламаринена "постройка" не се води гараж, не се вади разрешение за нищо. Всичко е въпрос на временно ползване срещу наем. Никой няма да строи нищо там!

До автора: Ако имаш човек най-бързо и лесно ще стане в кадастъра да погледнат чия собственост е земята и какво е отредено за нея. Иначе пак в кадастъра, но ще се наложи да почакаш.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 22 мар 2012 21:54

Забавлявайте се mhihi и леко,щом си рекъл...

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Чет 22 мар 2012 22:07

За да се кротне, надявам се, колегата над мен, че все пак не пиша съвсем вятърничеви приказки:

ЗУТ:
...
Чл. 56. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г.) Върху поземлени имоти могат да се поставят преместваеми
обекти за търговски и други обслужващи дейности - павилиони, кабини, маси, както и други
елементи на градското обзавеждане (спирки на масовия градски транспорт, пейки, осветителни тела,
съдове за събиране на отпадъци, чешми, фонтани, часовници и други).
(2) За обектите по ал. 1 се издава разрешение за поставяне по ред, установен с наредба на общинския
съвет, а за държавни и общински имоти - и въз основа на схема, одобрена от главния архитект на
общината. За държавните имоти схемата се одобрява след съгласуване със съответната централна
администрация, която стопанисва имота, а в останалите случаи - с областния управител.

... т.е. опираме до Общината и какво мисли тя за земята ако е нейна.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 22 мар 2012 22:37

nurv написа:
H2O написа:Не знам какво не разбрахте?На общинска земя дори и се изпикаеш,ще те гепнат,а ти ми говориш за договорки и строежи.Нещата се променят!Тези кочини и ламарини дето ги има още,са на частни парцели т.е.върнати земи!Но ще мине малко време и тях,ще махнат по друг закон.

Преди малко ти написах, че тази ламаринена "постройка" не се води гараж, не се вади разрешение за нищо.

Сигурен ли си в това твърдение, или заблуждаваш хората с невежество?
Не се ли води временна постройка? :lol:
Я сега отвори ЗУТ и прочети чл.151
Гараж не попада в него, съответно трябва и разрешение за строеж, значи трябва и проект :lol:
ПП: Дори и за павилионче и спирка се изисква проект и разрешение за строеж :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”