Имам следното питане, разполагам със ДВД писачка със lightscribe /или там квото се води на NEC май labelflash беше/
Как се ползва тази екстра е въпроса.
Lightscribe
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Това е технология, която използва лазера на двд-то да гравира върху специална повърхност на СД/ДВД. Трябват ти обаче специални дискове, които за lightscribe и labelflash са различни. За първото се предлагат много повече дискове от колкото за лейбълфлаш. Значи като запишеш един диск го обръщаш и го слагаш да се гравира. Има програми на сайтовете на съответните технологии. Аз позлвам Соник, понеже ми е инсталирана фабрично от HP и ефекта е мноо як. Незнам само къде се продават лейбълфлаш цд-та в България. Lightscribe се намират. Бяха по лев и нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За това второто доколкото разбрах само FujiFilm правят такива дискове за LabelFlash. Ма са още по скъпи и от Scibe-то.
Ще си търсиш такива не може да няма.
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=74476&highlight=labelflash

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=74476&highlight=labelflash
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Оааа
малко и аз да ви открехна. Моята е НЕК, и цялата работа си е чиста шукарийка (луд на шаренко се радва), реално според мен няма голям сми от нея. Но все пак да споделя опит, по горе сте описали 2 - те технологии LabelFlash е на НЕК, а lightscribe е на групичка производители различни от НЕК. На НЕК дисковете са по - скъпи и се намират трудни, иначе лично според мен е по красивата технология
..... По интересното е че записвачките могат да пишат и на обикновенни дискове, но върху нарисуваното не може да се записва информация. За да ползвате НЕК-а, аз за нея си знам( да рисува де в/у диска) ви трябва спец, издание на нерото( неро нек едишън се казва). Става бавно като татуировка и боли
хихи, обаче е ефектно, ако човек има желание и търпение може да направи красиви неща..... айде късмет с пробите .. ще опитам да постна малко снимки...
Това е от записвачката на Nec:
Това е от записвачката на HP и Lite-On:

Това е от записвачката на Nec:

Това е от записвачката на HP и Lite-On:

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Да, коелгите правилно са посочили по-горе, че трябват съответните медии - labelflash и lightscribe, които не са съвместими помежду си. Има plug-in-и за неро и работи.
По-добрият начин за "писане" върху сидкове е да си вземете по един принтер (Canon и Epson имат добри модели) за по 200 лева и да си купувати принтъбъл медии - те са на цените на нормалните. Първо минаватв по-евтино, второ - принтера може да се ползва за друго освен цд-та и трето - става много по-бързо.
П.П. Lightscribe технологията е патент на HP
По-добрият начин за "писане" върху сидкове е да си вземете по един принтер (Canon и Epson имат добри модели) за по 200 лева и да си купувати принтъбъл медии - те са на цените на нормалните. Първо минаватв по-евтино, второ - принтера може да се ползва за друго освен цд-та и трето - става много по-бързо.
П.П. Lightscribe технологията е патент на HP

- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Само да влетна,че колкото е по голяма компилацията от данни за запис толкова по малко място ви остава за украса около данните на диска,т.е. при lightscribe картините и надписите са отдолу на диска до данните.За другата технология не съм я виждал и не мога да кажа нищо.
lightscribe диск е към 1.50 лв.
P.S. При проведените тестове от мен с писачка NEC и HP lightscribe,мога да твурдя че втория диск на поста по горе е много красив часовник.Сещате се какво имам в предвид.
lightscribe диск е към 1.50 лв.
P.S. При проведените тестове от мен с писачка NEC и HP lightscribe,мога да твурдя че втория диск на поста по горе е много красив часовник.Сещате се какво имам в предвид.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”