Lightscribe

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Lightscribe

Мнениеот °niksi° » Вто 28 ное 2006 19:51

Имам следното питане, разполагам със ДВД писачка със lightscribe /или там квото се води на NEC май labelflash беше/
Как се ползва тази екстра е въпроса.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 28 ное 2006 19:56

Ами не съм спец по въпроса но това е да си надписваш /не ти а записвачката :lol: / дисковете като "фабрични" може даже и да рисува по тях но не съм сигурен. Обаче за целта се използват дискове без надписи и други неща по тях специално за такава цел-след малко съм сигурен че по-компетентните ще допълнят!

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Вто 28 ное 2006 19:59

Stivi написа: се използват дискове специално за такава цел

:!:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 28 ное 2006 20:03

Тъкмо и аз щях да разпитвам що е туй lightscribe, щото в метро гледам има добра оферта за DVD записвачка със същата екстра. Интересно ми е на какъв принцип драска отгоре?

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 28 ное 2006 20:12

Значи аз знам за какво се ползва но не знам как.
Конкретно - трябва ли да са специални дисковете и с коя програма става номера /с нерото дали става или трябва нещо спешъл/

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Вто 28 ное 2006 20:16

Дисковете са специални доколкото знам аз, ама са цифра пари, иначе за софтуер мисля че в най-лошия слушай трябва да ти идва поне с писачката нещо

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 28 ное 2006 20:16

Щe си търсиш дискове за тоя Scribe :wink:
Изображение

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Вто 28 ное 2006 20:22

Това е технология, която използва лазера на двд-то да гравира върху специална повърхност на СД/ДВД. Трябват ти обаче специални дискове, които за lightscribe и labelflash са различни. За първото се предлагат много повече дискове от колкото за лейбълфлаш. Значи като запишеш един диск го обръщаш и го слагаш да се гравира. Има програми на сайтовете на съответните технологии. Аз позлвам Соник, понеже ми е инсталирана фабрично от HP и ефекта е мноо як. Незнам само къде се продават лейбълфлаш цд-та в България. Lightscribe се намират. Бяха по лев и нещо.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 28 ное 2006 20:45

За това второто доколкото разбрах само FujiFilm правят такива дискове за LabelFlash. Ма са още по скъпи и от Scibe-то. :) Ще си търсиш такива не може да няма. :wink:
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=74476&highlight=labelflash

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Вто 28 ное 2006 21:25

Можеш да си рисуваш картинки по повърхноста за запис на нормално двд. За да рисуваш ти трябва неро, но неро премиум или неро-то което върви със записвачката. Като го стартираш Extras->Burn Label и ти се отваря прозорец в който рисуваш ...

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 28 ное 2006 21:28

Оааа :) малко и аз да ви открехна. Моята е НЕК, и цялата работа си е чиста шукарийка (луд на шаренко се радва), реално според мен няма голям сми от нея. Но все пак да споделя опит, по горе сте описали 2 - те технологии LabelFlash е на НЕК, а lightscribe е на групичка производители различни от НЕК. На НЕК дисковете са по - скъпи и се намират трудни, иначе лично според мен е по красивата технология :) :) :)..... По интересното е че записвачките могат да пишат и на обикновенни дискове, но върху нарисуваното не може да се записва информация. За да ползвате НЕК-а, аз за нея си знам( да рисува де в/у диска) ви трябва спец, издание на нерото( неро нек едишън се казва). Става бавно като татуировка и боли :) хихи, обаче е ефектно, ако човек има желание и търпение може да направи красиви неща..... айде късмет с пробите .. ще опитам да постна малко снимки...

Това е от записвачката на Nec:

Изображение

Това е от записвачката на HP и Lite-On:
Изображение

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 28 ное 2006 21:59

Да, коелгите правилно са посочили по-горе, че трябват съответните медии - labelflash и lightscribe, които не са съвместими помежду си. Има plug-in-и за неро и работи.

По-добрият начин за "писане" върху сидкове е да си вземете по един принтер (Canon и Epson имат добри модели) за по 200 лева и да си купувати принтъбъл медии - те са на цените на нормалните. Първо минаватв по-евтино, второ - принтера може да се ползва за друго освен цд-та и трето - става много по-бързо.

П.П. Lightscribe технологията е патент на HP :wink:

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 29 ное 2006 0:31

Само да влетна,че колкото е по голяма компилацията от данни за запис толкова по малко място ви остава за украса около данните на диска,т.е. при lightscribe картините и надписите са отдолу на диска до данните.За другата технология не съм я виждал и не мога да кажа нищо.

lightscribe диск е към 1.50 лв.

P.S. При проведените тестове от мен с писачка NEC и HP lightscribe,мога да твурдя че втория диск на поста по горе е много красив часовник.Сещате се какво имам в предвид.

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Сря 29 ное 2006 10:05

relaxxx написа:... За да ползвате НЕК-а, аз за нея си знам( да рисува де в/у диска) ви трябва спец, издание на нерото( неро нек едишън се казва). ...

Не трябва специално издание а само премиум версията - реално разликата м/у премиум , ултра и т.н.т версии е само в серийния номер.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”