търся помощ блутут

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nina
Автомобил:
Двигател:

търся помощ блутут

Мнениеот nina » Съб 02 дек 2006 16:06

купих си блутут от ТСМ ,с ОС ХП професионал съм и не мога да го инсталирам с цд-то което е с блутута :((( ,пробвах и с други драйвери който свалих от интернет но все една и съща глупост ми изписва посредата на инсталацията.Нещо не иска да ми инсталира програмата Blue Soleil/която е софтуера към блутута/ :roll: , имате ли идея и на някой случвало ли му се е подобно нещо

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 02 дек 2006 16:18

На мен редовно ми исписва разни глупости компа, щото съм с '98 и то силно орязана версия. И мине се не мине полвин инсталация и той вземе, че му хрумне, че 'нам къв си .dll липсвал!
Немците са си малко бамбашка с електрониката, да не говорим за драйвери!
Можеш ли да постнеш какво точно ти изписва и какво иска?

Потребителски аватар
nina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nina » Съб 02 дек 2006 16:59

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 02 дек 2006 17:05

Кликаш смело въргу "Continue Anyway" и си ready for action :)

Това съобщение ще ти се появява винаги, когато инсталираш нов хардуер, чиито драйвери не са сертифицирани от Microsoft :wink:

П.П. Може да те пита няколко пъти това съобщение :idea:

Ако си отговорил със "Stop instalation" е възможно да не те пита втори път за драйверите, а по подразбиране на не ги инсталира. В този случай устройството ще е видимо в "device manager" с отметка "удивителна" ( :!: ) - тогава трябва да кликнеш два пъти върху него, избираш "update drivers" и да посочош от къде да бъдат инсталирани драйверите (cd-устройството където ти е диска и евентуално папката в която се намират)

Потребителски аватар
nina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nina » Съб 02 дек 2006 18:19

благодаря ти, но за съжаление не стана :( телефона ми е панасоник ВС6 забравих да го напиша в 1-вото си мнение по темата

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Съб 02 дек 2006 18:42

Виж сега Нина, драйвери ти трябват веднъж за Блутута /да предположим че ако си послужала Масура вече са инсталирани/ и втори път ти трябва специалне софтуер за връзка със телефона. Така че сега провери на сайта на производитела на телефончето :lol:
Успех!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 02 дек 2006 18:43

няма значение какъв ти е телефона. В случая не си инстлаирал блутут устройството на компютъра.

за съжаление ме мързи да пиша много, но набързо провери, когато си пъхнал устройството в USB-то на компа, дали в device manager-а го има?

Изображение

Потребителски аватар
nina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nina » Нед 03 дек 2006 13:49

няма го там както е на снимката която си пратил :(

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Нед 03 дек 2006 13:56

Не съм много добре с ХР-то, но все би трябвало да има "Add New Hardware". Пробвай през там да качиш БлуТуут-а. Вероятно ще ти се води като Хюман Интерфейс, но не съм сигурен

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 03 дек 2006 13:58

WinXP SP2 има вградени драйвери за блутуут.
nina написа:няма го там както е на снимката която си пратил :(

Ами виж къде е , може да е и с питанка инсталиран :?:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Нед 03 дек 2006 13:59

L&R написа:WinXP SP2 има вградени драйвери за блутуут.

Ма нейния е няк'ъв странен, на ТСМ...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 03 дек 2006 14:09

когато включиш блутуута в USB порт-а на компа и същевременно държиш отворен прозореца на Device Manager, би трябвало в него да се появи ново устройство - или като Bluetooth Device или като някакво друго устройство. Или ще Unknown device или ще е някакво Unknown USB Device - във всички сучаи трябва да видиш къде се появява това устройство. Щракаш два пъти върху него и намираш един от двата бутона "reinstall drivers" или "update drivers" - после посочваш къде са ти драйверите за устройството - обикновенно са в инсталационното ЦД в някоя папка "drivers" :wink:
После на всички продължение на Microsft кликаш "continue anyway". Ако всичко премине успешно, би трябвало да имаш инсталирано Bluetooth Device. После следва инсталация на софтуера за работа с блутуута- BlueSoley 1.6 мисля, че беше по-новата версия.

Ако всичко мине успешно - трябва да ти се появи символа на bluetooth до часовника на таскбара :idea:

Потребителски аватар
master
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот master » Нед 03 дек 2006 14:12

Премести на друг USB port блутута и както са инсталирани драйверите то ще ти го хване като ново устройство и ще си плесне само драйвера след това влизаш в сайта на производителя на телефона и си сваляш драйвер за телефона. Дори и без драйвер за телефона би трябвало да може да получаваш и изпращташ файлове от пц към тел и обратно! Драйвера за телефона ти трябва само за да влизаш в телефона през ПЦ то да триеш и копираш.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 03 дек 2006 16:30

Никога.. ама никога.. не си купувайте ТСМ освен ако нямате вътрешен човек и сте сигурни че това което сте закупили работи и не е втора ръка.. повярвайте ми.. знам за какво става въпрос много по добре в тази компания от колкото всички на тоз свят :wink:

Потребителски аватар
nina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nina » Вто 05 дек 2006 8:46

Благодаря на всички за помоща, но след многократните ми и неуспешни опити да тръгне този блутуут - ми писна и го върнах в магазина! Купих друг (не от ТСМ), който тръгна от раз, без никакви проблеми!
10х на всички!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”