Електрически велосипед

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
scoot77
Автомобил:
Двигател:

Електрически велосипед

Мнениеот scoot77 » Пет 27 яну 2012 21:24

Здравейте ттемата е много интересна

Искам и аз да се включа по темата определено Електро велосипеда е по скъп като първоначална Инвестиция от Мото велосипеда които харчи 1.5 средно на 100 ако направите което са приблизително 4 лв на 100км без да смятаме личната поддръжка която за него е задължителна .Срещу приблизително 0.30-40 стотинки за електричката която можете и спокоино да ползвате по всички Велоалей - а те се увеличават.

Ако някои има нужда от подробна инструкция+снимки на БГ за монтаж - създаване на Ел велосипед мога да му изпратя файлчето.

Ако информацията не се приема или не и е тук мястото моля да бъде Изтрита .Благодаря

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Електрически велосипед

Мнениеот lion_heart002 » Пет 27 яну 2012 21:38

Мен ме интересува!Моля публикувай линка!

scoot77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scoot77 » Съб 28 яну 2012 11:48

Мога да ти го пратя евентуално като е-майл :) 14-15мб мога да се пробвам и да го кача в нета

Поздрави:)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 28 яну 2012 13:11

lion_heart002 написа:Мен ме интересува!

Лъвче, преди около седмица разглеждах готова предна капла с моторчето, кабеляците и т.н. в 'Конрад' за около 400лв.
Не съм сигурен, обаче, дали имаше и контролера за оборотите на двигателчето :?
Естествено - китайче е някакво.

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Съб 28 яну 2012 15:32

Колега би ли ми изпратил и на мен материалите ?
Благодаря :beer

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Съб 28 яну 2012 18:02

И аз наскоро четох доста по въпроса и ще изкажа мнение . По мой сметки електрическото колело е два пъти по - скъпо от мотовелосипеда, пробега му е значително по - малък от този на мотовелосипеда, както и консуматива "батерий" , които в най - добри случай изкарват около два сезона( ако са скапи). Пускам линкове към две теми в друг форум където има сериозна дискусия, но нещата ( за мен) клонят към мотовелосипеда, по - евтин и възвращаем първоначалната сума, защото едни хубави батерии са от порядъка на 200-250лв, а с толкова бензин ще изминеш значително мн километри с мотовелосипеда.
за момента не ми отваря сайта
(направи сам .бг към него има форум и в подфорум " направи сам" има темички из а електро и за мотовелосипед)

scoot77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scoot77 » Нед 29 яну 2012 12:25

Относно конрад - определено комлекта които предлагат е много пестелив не съдържа всички неободими материали за монтажа съдържа контролер но само това .Отсъстват зарядно устроиство ,фарове + индикация за състоянието на батеиите няма Педалег (така наречеия подпомагащо тръгване) и определно не е подходящ за човек които тежи 90-100кг по подходящ е за 65-80кг няма и добре съставена инструкция какво точно трябва да направите и на какъв велосипед.

Относно двигатела за колело определено е по евтин - но според мен е по подходящ за извънградски район ( не може да се сухранява във входа в който живеете много мирише на масло и бензин да не говорим за това дали можете да минете през някои Парк или тротоар с него ( велоалеите са му забранени) Подходящ е за къща или вила повечето качват нанагорнища без проблем равняват се на 50-60cc= 2000-3000ватов електрически.

Най важното за него е че непрекъснато трябва да го поддържате и сервизирате предвид ефтините материали от които е направен.

:)

Дал съм инструкцията на вносителя които внася двигателите аз работя при него но мога да сглобявам и на частно като ползвам неговите инструменти - не знам дали ще е удобно да я постна тук ?

Мога и да обясня при нужда всеки сам да си направи монтажа с моя помощ:)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 29 яну 2012 21:29

scoot написа:
http://scoot.bg/home/74-e-bike-manuals.html 17мб е затова е качена при собственика на сайта

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 29 яну 2012 21:49

Руските Рига са по-слаби но издржаха хиляди пъти повече от китайците.. и от двете съм имал ... китаеца от йбей го взех доста евтино преди 4 години и му пръснах игления лагер на биелата от каране :).Тука всеки товари в цената.... а реалната цена на тея изделия е значително по-малка.

scoot77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scoot77 » Чет 01 мар 2012 21:29

Найстина е по -ниска но нали се иска и средно качество Поне .А 2т двигатели за велосипед са без никакъв качествен контрол -много ниска цена и много дефекти :)

Проблема на по качествените е че на по високата цена плащаш 20 % ддс и 8 % мито както и транспорт върху по високата сума -това важи и за електрическите в ибей изглежда че са по евтини ни като сложиш разходите цента става еднаква.

При поръчка на Е-кит от нета изберте по качественият контролер..

Тук има инфо за Електричките

http://www.facebook.com/#!/pages/Bikerz/270332583033700

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 03 мар 2012 9:07

Един китайски двутактов ,49 сс ,4 конски сили е 125 лв чисто нов :idea: Трябва ви само ръчка за газ с охлюва, и едно малко резервоарче. По мои сметки до 200 кинта можеш да превърнеш абсолютно всяко едно колело в мотопед !Колкото до електричките , инвестицията е доста по голяма.
http://motobg.net/zcart/

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

Мнениеот shotik » Съб 03 мар 2012 10:25

Aз съм автор на темата за електровелосипед във форума "Направи сам"- http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =18&t=8597.
Имам и тема за електроскутер - http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =58&t=9850

С голямо желание започнах да се интересувам за направа на електровелосипед,но цените на материалите ме отчаяха,твърде са големи за джоба ми.Тогава,преди четири години нещата бяха по-различни от сега ,нямаше ги така масово за продажба китовете,с които да се преобрази обикновеното колело в електрическо.
Четете в темата ми ,има доста написано/21 страници/ с различни мнения ,също и на scoot.

Аз се убедих,че веломотор ще е по-добро решение ,заради възможността да се движиш на по-дълги разстояния,да се преодоляват по-големи наклони,по-висока скорост и да се ползва от по-тежки велосипедисти.

Колкото до цената за мотор от 125 лв е приемлива,но с оборудването-дръжка за газ,резервоарче ,верига,зъбни венци ,транспорт и някои други,цената става към 180-200 лв,което пак е добре.

За китайските цена от 230 лв не мога да кажа ,че е добра,заради многото негативни мнения и повреди по тях,хубавото им е,че при тръгване може да се запалват от движението на колелото,докато другите от 125 лв трябва да се палят със стартер,представляващ храповик с въже.

Нека всеки както намери за добре да направи своя избор за това какво да избере:електровелосипед или веломотор .

Didomaniaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Didomaniaka » Нед 04 мар 2012 16:30

Здравейте! Темата е много интересна, особенно на фона на постоянно поскъпващите горива. За мен това е идеална алтернатива, поради факта, че колата я карам рядко през зимата - ползвам градския транспорт предимно. През лятото обаче живея в полите на Витоша, а до нас е един байр - не е за разправяне. Хубаво място, ама за един хляб, палиш колата и или в Ктяжево или в Бояна. С ел. велосипеда обаче колата ще остане само за пътуване до морето. :D
Сега да отправя едно питане. Преди две-три години купих един байк - български с 18 или 21 скорости/не помня точно/, та питането е: Какво се случва със скоростите при монтажа на ел. кита на велосипеда - премахват ли се, не действат или друго?

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 04 мар 2012 16:46

Ако е вярно това което каза по горе един колоега ,че искарват най много 2 сезона не си струва.Знам ,че батериите са много скъпи.По добре на бензин .

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

Мнениеот shotik » Пон 16 апр 2012 17:11

Didomaniaka написа:Здравейте! Темата е много интересна, особенно на фона на постоянно поскъпващите горива. За мен това е идеална алтернатива, поради факта, че колата я карам рядко през зимата - ползвам градския транспорт предимно. През лятото обаче живея в полите на Витоша, а до нас е един байр - не е за разправяне. Хубаво място, ама за един хляб, палиш колата и или в Ктяжево или в Бояна. С ел. велосипеда обаче колата ще остане само за пътуване до морето. :D
Сега да отправя едно питане. Преди две-три години купих един байк - български с 18 или 21 скорости/не помня точно/, та питането е: Какво се случва със скоростите при монтажа на ел. кита на велосипеда - премахват ли се, не действат или друго?

Ако е за задна капла,трябва да се оборудва с венци,ако е за предна ,сменяш само нея и караш.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”