Одисея с топлофикация София.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Одисея с топлофикация София.

Мнениеот sp_konsulov » Пет 13 апр 2012 4:33

Напоследък ми се събраха над 3000 лв за парно и взеха да ме гледат накриво от топлофикацията и аз реших да сключа договор за наем на апартамента с един ром Карамфил. После му прехвърлих партидата към топлофикация. Сега се надявам от топлофикация да търсят него за тези сметки. Моля да ми кажете дали съм уязвим в тази ситуация, може ли топлофикация София пак да търси мен да и плащам тези 3470лева които дължа за парно?
Весели празници на всички.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Одисея с топлофикация София.

Мнениеот fill » Пет 13 апр 2012 7:14

Предполагам тебе ще те търсят, понеже ти ги дължиш.
Интересно ми стана защо не си се позаинтересувал как стоят нещата преди да дадеш апартамента по наем, че да не се окаже че цялата врътка е била напразно понеже резултата не се променя :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Мнениеот Съмнителният » Пет 13 апр 2012 8:03

Дано да намерят начин да си ги платиш, а знам че има такива.Аман от такива като теб. :не:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 13 апр 2012 8:15

Човекът е измислил малко андрешковски начин за неплащане, но поздравления за идеята.
Г-н Съмнителният явно му харесват сметките от топлото, сигурно си мисли че съседите са му виновни за високите сметки

Съмнителният написа:Дано да намерят начин да си ги платиш, а знам че има такива.Аман от такива като теб. :не:

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пет 13 апр 2012 8:29

@Автора, интересно ми е на колко години е и с какво образование, че да му хрумват такива Едеотски идеи :screwy

п.п. аз имам друга идея, ама кажете дали е възможно:
да отида на кръчма с приятели и почти цяла нощ да пиеме и ядеме на корем, след това да приключа сметката, да отворя нова и да не платя първата, хммм :roll:

п.п.2 @Автора, единственото сигурно нещо в цялата работа е, че тези 3470лв. ще си ги търсят, а ти ще си ги платиш по един или друг начин, рано или късно, със или без съдия изпълнител, като до настъпването на този момент ще си се натрупва и лихва, която не е съвсем малка и е неприятна. Това е така на 100%, не се заяждам с написаното.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 13 апр 2012 8:41

Преди няколко години по просто икономически причини и аз го бях докарал до дебела сметка (не чак толкова де). В крайна сметка се издължих без да шикалкавя, а разни познати ги поосъдиха защото опитваха да хитруват. Сега имат запорирани заплати, конфискувани автомобили, разправии с ЧСИ и все такива "хубави" работи :)
Ползваш = плащаш! Това е положението. Като не ти харесва има начини, сваляш радиаторите, пломбираш и плащаш само топла вода и общи части. И на мен не ми харесва особено монопола на топлофикация, но това е положението...

Това ми беше сметката за около 2500 лв (приблизително два метра и половина) :Mr Green Fun

Изображение

ПП
Относно пускането на роми и разни други подозрителни елементи от малцинствата в собствен имот...
Пак поради икономически причини бях пуснал един турчин под наем в един апартамент. Всичко беше много хубаво само дето едвам го изгоних, не ми плати около 1000 лв наем и ми остави още толкова сметки и задължения. Порутената и освинена собственост която беше за цялостен ремонт пък не я коментирам...

Последна промяна от groznika на Пет 13 апр 2012 8:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пет 13 апр 2012 8:44

Не виждам никаква одисея-ползвал си парно,навъртял си сметка,която трябва да платиш...
Винаги съм се чудил на акъла на такива като теб-защо не ги плащате навреме,а чакате да станат по 3,4 к лв...После ептен да не може да ги платите.... :screwy

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пет 13 апр 2012 9:03

Ами аз като съм на последен етаж, радиаторите откачени, топлата вода от ел. бойлер и като ми пращат зимата по 50лв + сметки кво да ги правя :banghead:
Предния собственик спрял всичко към топлофикация и така заварих положението, ама те пак искат да им плащам въпреки че не ползвам грам тяхна услуга, не съм искал и няма и да искам
Майната им - щом те не могат да бъдат коректни, не могат да изискват коректност

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 13 апр 2012 9:05

Плати си задълженията!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”