Имам нужда от съвет
Ета каква е ситуацията.Аз съм графичен дизайнер на свободна практика.Наскоро в български сайт за конкурси (няма да споменавам кой) бе публикувана тема от клиент който търси лого дизайн за фирмата си (няма да споменавам коя)
Конкурсът бе обявен на 6 април 2012 г. (17:21:23) и бе до 21 април 2012 г. (17:21:23) - вече завършил.Участвах.
В момента конкурса е със статус - "очаква се избор на победител" - конкурса свърши и клиента трябва да посочи победител -нищо не го задължава обаче да избере такъв.
Проблемът е , че въпросният клиент вече ползва моето лого , сложил го е даже на интернет страницата си (и то един ден преди да завърши конкурса)и всичко това без да ме пита , без аз да съм разрешил и без да е заплатил "наградата" обявена в сайта.
Как да постъпя - искам или да си получа парите или да не ползва моята работа
Цялата тема с конкурса , моето предложение и дискусията се пазаят в сайта с конкурсите , така че това всико лесно се доказва
Правен съвет - За ключ
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Правен съвет - интелектуална собственост
до моето лого пише "Материалите, с които участвам са изцяло мое дело. Имам права над всички графични и текстови елементи."
Не изключвам възможността да си плати естествено , просто да е зает и да е нямал тази възможност !!!
Но все пак ми стана интересно , все пак с това си изкарвам парите
Не изключвам възможността да си плати естествено , просто да е зает и да е нямал тази възможност !!!
Но все пак ми стана интересно , все пак с това си изкарвам парите

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Като за начало можеш да се свържеш с този "клиент" и любезно да го подканиш да се разплатите. Ако се направи на чукнат... нещата вече отиват в друга посока.
Между другото се информирай подробно условията за участието ти в конкурса дали не уреждат по някакъв начин подобен казус.
Имам предвид всички онези досадни текстове които всички имаме навика да скролваме на бързо и да натискаме будона I Agree/Потвърждавам/Съгласен съм и тн.
Между другото се информирай подробно условията за участието ти в конкурса дали не уреждат по някакъв начин подобен казус.
Имам предвид всички онези досадни текстове които всички имаме навика да скролваме на бързо и да натискаме будона I Agree/Потвърждавам/Съгласен съм и тн.
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM

как може да има такива хора

набави си доказателствата
и тогава му се обади да пробвате да се разберете културно...но според мен ще се направи на ударен

дано греша и се разберете по лесният начин

groznika написа:........
Това пише относно правата в сайта :
Как се третират авторските права?
Авторските права на едно предложение са собственост на дизайнера, до момента на победа в конкурс. Декларирането на собственост върху отделните елементи е уредено в момента на публикуване на педложението и е достъпно за справка при всеки преглед на участието в конкурса.
Тъй като аз технически погледнато не съм избран за победител разбирам , че авторските права са си моя собственост , докато не ме избере за победител.След това сайта предоставя данните ми за контакт на клиета , а неговите на мен ( аз неговите ги имам от сайта му )
kriso_g : сайта не трие конкурсите и всички се пазат в секция “Завършили конкурси"
Аз искам да знам какво да правя ако се направи на чукнат

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Големи шмекери са тия зъболекари
Вероятно ще ти плати всичко, просто е решил да изпревари събитията. В крайна сметка за тия пари едва ли ще се цигани. Със сигурност е некоректно поведението, защото докато не уреди формалностите ползването на твоя продукт е незаконен. Звънни един телефон и ще се разберете. Ако си фен на такъв тип конкурси разгледай и 99designs.com - там можеш да участваш само в предплатени конкурси и проблем няма да имаш
Ако все пак нещата не отидат на добре (което ме съмнява) пиши ми, ще те свържа с адвокат специалист по авторско право при фотографии и графичен дизайн. В случай, че решиш да го съдиш разбира се.
п.п. интересно е логото, само малко сянката долу ми идва една идея в повече като контраст, ама ти си знаеш де.

Вероятно ще ти плати всичко, просто е решил да изпревари събитията. В крайна сметка за тия пари едва ли ще се цигани. Със сигурност е некоректно поведението, защото докато не уреди формалностите ползването на твоя продукт е незаконен. Звънни един телефон и ще се разберете. Ако си фен на такъв тип конкурси разгледай и 99designs.com - там можеш да участваш само в предплатени конкурси и проблем няма да имаш

Ако все пак нещата не отидат на добре (което ме съмнява) пиши ми, ще те свържа с адвокат специалист по авторско право при фотографии и графичен дизайн. В случай, че решиш да го съдиш разбира се.
п.п. интересно е логото, само малко сянката долу ми идва една идея в повече като контраст, ама ти си знаеш де.
мерси за предложението
пс чъкам и в 99D от месец и половина и там нещата върват доста добре
Харесват ми конкурсите не заради друго ,а е идеален начин да си свериш часовника с колегите през свободното време
пс2 ника ти в W1 как е ?!?Колко е малък света или колко е голЕм форума
пс чъкам и в 99D от месец и половина и там нещата върват доста добре

Харесват ми конкурсите не заради друго ,а е идеален начин да си свериш часовника с колегите през свободното време

пс2 ника ти в W1 как е ?!?Колко е малък света или колко е голЕм форума

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Логото и на мен много ми харесва, само сянката е една идея в повече
За тия пари, не вярвам да се направи на сиган, а ако стане, ще си вкара автогол...

За тия пари, не вярвам да се направи на сиган, а ако стане, ще си вкара автогол...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Логото е супер. Иди да ти почисти зъбния камък и 1-2 пломби по здравната каса и ще сте квит за тая странна лого сума.
п.с. и аз бих махнал сянката...
п.с. и аз бих махнал сянката...
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Re: Правен съвет - За ключ
Пиши ми ЛС да отключа темата, когато се развържат нещата за да споделиш, че предполагам няма само на мен да е интересно
Успех!

Успех!
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Re: Правен съвет - За ключ
nigga написа:Пито-платено , човека просто си е почивал в неделя , "наградата" е в мен , фаиловете в него
Върни се в “ОФФ-Топик - други”