Разрешително за оръжие

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Разрешително за оръжие

Мнениеот i.e.i » Пет 27 апр 2012 17:00

не по времето когато баба ми е била девойка

Тогава се искаше бележка от психо-диспансер (за отчет),предполагам и сега.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 27 апр 2012 17:36

TiL написа:То това е ясно, че ще се иска бележка от психо диспансера, че не си лежал... а не се ли прави някакъв тест, беседа със психиатър?

Не. Иска се свидетелство за съдимост обаче(че никога не си бил съден), свидетелство, че и в момента срещу теб няма образувано следствие, както и бележка от данъчното, че в момента не дължиш данъци.

Само това се сещам към момента. Доста колеги си изкараха разрешително(за това и имам някакви бегли наблюдения), но при нас е малко по-леко понеже сме в силово министерство. За психо нямам спомен да на споделяли, но знам, че просто се иска бележка от местния психодиспансер, че не се водиш на отчет.

След като се изготвят всички документи, кагото подаваш документи за ЛИЧНО оръжие пращат едно човече да поразпита съседите ти що за личност си. Една лоша приказка за теб и те лишават от право на ЛИЧНО ОРЪЖИЕ без всякакви обяснения.

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Пет 27 апр 2012 17:37

Да прави се. Не виждам, защо се притесняваш, ако си нормален ;) Ако не си, то оръжие не ти е необходимо!
Между другуто и да изкараш курса пак от КОС могат да те порежат ;)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 28 апр 2012 12:03

Това за комшиите е така, когато е за лично оръжие. Не знам как е при служебното и дали има разлика.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Съб 28 апр 2012 12:06

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Съб 28 апр 2012 12:25

преди 2г. минавах такъв курс за безопасно боравене с огнестрелно оръжие.Трябваше ми свидетелството за служебно оръжие.Нищо особено не е теста в психото. Общи въпроси с да и не,за които няма от къде да си научиш дето се вика.Не се шашкай,ако те слуша главата ще минеш.Не помня ,но мисля бяха около 100-на въпроса за време от около 15-20 мин. нещо такова,ама да не те излъжа само.Сега може и друго да е.Според мен по-трудното е стрелянето и уцелването на мишената от разстояние.Там пак не помня на колко метра беше,ама трябваше да събереш от 3 изстрела над 18 точки мисля.Примерно една 9-ка и две 5-ци.Но като ти трепне ръката от от притеснение или щото покрай теб се гърми яко от друготе колеги на изпита и познай...гледаш няма дупка в мишената :Mr Green Fun В общи линии е тва като цяло :beer

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Пон 30 апр 2012 16:12

Миналата година подновявах разрешителни за късо и ловно оръжие. На психото ме питаха само най общи въпроси като пуша ли, пия ли, ей такива неща. За няма и 10 минути вече си бях с бележка. Първия път, когато минах изпита имаше повечко въпроси, но пак в рамките на 10-15 минути бях вънка. Става въпрос за София, психото на ул. Екзарх Йосиф ако не се бъркам за улицата. Успех и дано всичко е без ядове.
Поздрави!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 05 май 2012 7:09

velinsl написа:
TiL написа:То това е ясно, че ще се иска бележка от психо диспансера, че не си лежал... а не се ли прави някакъв тест, беседа със психиатър?

Не. Иска се свидетелство за съдимост обаче(че никога не си бил съден), свидетелство, че и в момента срещу теб няма образувано следствие, както и бележка от данъчното, че в момента не дължиш данъци.

Само това се сещам към момента. Доста колеги си изкараха разрешително(за това и имам някакви бегли наблюдения), но при нас е малко по-леко понеже сме в силово министерство. За психо нямам спомен да на споделяли, но знам, че просто се иска бележка от местния психодиспансер, че не се водиш на отчет.

След като се изготвят всички документи, кагото подаваш документи за ЛИЧНО оръжие пращат едно човече да поразпита съседите ти що за личност си. Една лоша приказка за теб и те лишават от право на ЛИЧНО ОРЪЖИЕ без всякакви обяснения.

това в червеното не е вярно

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 05 май 2012 7:28

Мисля, че към края омесвате изискванията за допускане до курс за безопасно боравене с оръжие с тези за издаване на разрешително за закупуване на такова... :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 05 май 2012 7:51

Ludia написа:
velinsl написа:

Това се прави при кандидатстване за постъпване на работа в МВР :idea:

Потребителски аватар
    vilden
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот vilden » Съб 05 май 2012 7:55

Не си прав

Потребителски аватар
    vanko_VW
    Автомобил: Ford Focus
    Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 05 май 2012 8:29

Теодор написа:
    Ludia написа:
    velinsl написа:

Това се прави при кандидатстване за постъпване на работа в МВР :idea:

не ти искат бележка от данъчното, за съседите не съм сигурен на 100%, но мисля че и тях не разпитват

Потребителски аватар
      Lifeguard
      Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
      Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Съб 05 май 2012 11:45

колеги има голяма разлика за ЛИЧНО и СЛУЖЕБНО оръжие-смесвате нещата!!!

Потребителски аватар
      Ludia
      Most Wanted
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 05 май 2012 12:03

Lifeguard написа:колеги има голяма разлика за ЛИЧНО и СЛУЖЕБНО оръжие-смесвате нещата!!!

Попринцип цялата тема е объкана и отношение взимат хора чули нещо от някъде си. Няма да казвам как е за лично КНО, служебно КНО или ловно оръжие, просто защото си има наредби, закони и правилници където всичко е описано и изяснено по недвусмислен начин. Аз само казвам как не е и кое е излишно.

Потребителски аватар
      icoico
      Автомобил:
      Двигател:
      Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 05 май 2012 22:35

Ludia написа:Попринцип цялата тема е объкана и отношение взимат хора чули нещо от някъде си. Няма да казвам как е за лично КНО, служебно КНО или ловно оръжие, просто защото си има наредби, закони и правилници където всичко е описано и изяснено по недвусмислен начин. Аз само казвам как не е и кое е излишно.

Ми...прав си, ама за който го мързи да търси...

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
      НАРЕДБА № Із-575 от 2 март 2011 г.
      за условията и реда за провеждане на курсове за безопасно боравене с огнестрелно оръжие

Раздел II
      Условия за допускане на кандидати до участие в курсовете за безопасно боравене с огнестрелно оръжие
      Чл. 4. (1) До участие в курс за безопасно боравене с огнестрелно оръжие се допускат лица, представили пред провеждащия курса по чл. 2 или 3 следните документи, придружени с копия:
      1. свидетелство за съдимост;
      2. медицинско свидетелство от лечебно заведение или съответен документ по националното законодателство на друга държава, удостоверяващо, че лицето не страда от психически разстройства.
      (2) След приключване на курса провеждащият курса връща на лицето оригиналите на документите по ал. 1.

Доколкото видОх колегата отива именно на такъв курс ?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”