Обектофили ли сте?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Обектофил ли сте?

Анкетата завърши на Вто 15 май 2012 22:13

да
18
18%
не
55
56%
какво е туй?
26
26%

Общо гласове: 99
Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Обектофили ли сте?

Мнениеот Калоян Крумов » Вто 24 апр 2012 22:13

Някои хора се влюбват в други човешки същества, а други - в предмети. Това всъщност е рядко разстойство на личността, при което човек се влюбва в... предмет. Нарича се "обектофилия".Това може да се превърне в нестандартна сексуална практика. Но основно е свързано с вярването, че предметите също могат да притежават чувства. Лекарите също все още гадаят какви са причините за странните сексуални потребности на обектофилите.
«Влечението към обектите е толкова силно, че и в сферата на любовта аз чувствам изключително привличане към вещи, н е мога да си представя любовна връзка с човек » - казва Санди. Тя не е единствена със своето сексуалното влечение към предмети. Вече няколко години тя е член на обществото на обектофилите и обектосексуалните в Германия. Оказва се, че има много като нея, но не всички си признават.
"Не се притеснявам от чувствата си и необичайната си страст. Всеки път, когато идват на виенското колело, му казвам колко много го обичам. Когато не съм с него много ми липсва", казва американка.
Студентът-психолог Бил Рифке, както и всички обектофили, много обича своя възлюбен – ноутбук. «За мен моят Macintosh е мъж. Аз живея, така да се каже в хомосексуално партньорство». Странната хомосексуална склонност към обекти споделя и 40-годишната жителка на Кьолн Доро Б. Веднъж, по време на работа, тя се загледала в металообработващия струг и от пръв поглед почувствах неговата женска същност.
Чувството не се различава по нищо от истинското влюбване. Обектофилите не причиняват вреда никому, не насилват другите и не им нанасят морални травми.

източник : magicaura.com

Качи се у гоуфа да ти обърна внимание! Колко от вас си падат по варелите?Или кажи ква кола караш , за да знам има ли какво да си говоря с теб?

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Обектофили ли сте?

Мнениеот lion_heart002 » Вто 24 апр 2012 22:37

Хич не ми дреме какво карам!Ползвам(когато се налага) коли и за по 400 000лв,както и такива за по 10 000 и за по 2 000лв. Ако целта в живота ти е притежанието на някакъв варел...То е време да се замислиш с какви хора дружиш,какъв живот водиш,каква ти е ценностната система,какво искаш да постигнеш и изобщо имаш ли приятели... И всъщност изобщо щастлив ли си??? Не мога да разбера хората лишаващи себе си от каквото и да било в името на това да имат по-ново или чисто ново варелче.Никога не купувам автомобил по-скъп от половин заплата!Каквото и да стане,на следващия ден мога да си купя следващата кола...Не,че някога ми се е налагало да купувам кола непредвидено!

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 24 апр 2012 22:57

Аз пък в моят варел возя детето си. След като имам възможност смятам че е безотговорно да НЕ си взема по-сигурна кола.

Калоян Крумов
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Вто 24 апр 2012 23:00

Явно по - горното мнение е насочено към мен!
Ще отговоря на г-на с "лъвско сърце"
Да щастлив съм , даже мога да твърдя , че почти колкото теб ако не и повече. Правя разлика между приятели и познати. Имам си и семейство.
Интерестно ми е какви са тези коли от по 400 хилки?! Ама ти си бил и материалистче?Карай си ги! Да не те четам в последна страница на Труд?!
А и сигурно не си разбрал идеологията и политиката на форум/клуб?! Жалко, много жалко.Ако не знаеш ще ти припомня: "взаимопомощ" "от фенове за фенове" С това ти мнение , ти за мен не отговаряш нито на едното нито на другото. Чул си влезнал си , регнал си се ей така намерил си си нисша в офф-а и до там си!Такива са и повечето в офф топика! HATERS* Имате VW и до там, е трябва да има и такива.
МОже би ти си от юзърчетата т.нар. хейтър*. Съдейки по постоветете ти основно в Офф се чудя кой ли влиза тук да си разтовари психиката или да контактува с приятели (Да аз имам такива тук в този Форум, а ти?) Много лошо даже и не ми разбра ирончния ми 1ви пост facepalm
Доста често се споменава тук : "ако не те кефи подмини"

*

Жалко , че нямаш моето удоволствие. Хобито ти да ти стане начин на живот. Лека вечер Лъве!

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 24 апр 2012 23:02

HE scare

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 24 апр 2012 23:12

Май и аз съм извратен :Mr Green Fun
Имам си ежедневка за едиколко си паре, ама повече си държа на полото
А жената се кара, писна и от жанси и тем подобни :Mr Green Fun mhihi
Хубаво е, че си имаме лъвчета шефчета с коли за по 400 бона :bowdown

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 24 апр 2012 23:13

Именно хобито ми е начин на живот!Странно или не-но е факт! Само да те светна.И изобщо мнението ми не е било насочено към теб.Както и напълно отговаря на твоето.Изобщо не си разбрал какво съм написал...Опитай пак! И да,имам приятели в този форум,макар и да не живея в България вече.Ай сполай ти... Много интересно как реши,че мнението ми е насочено към теб и как ме определи като хейтър... И какво точно мразя... Абе мислете като пишете...
A колите който карам понякога са коли като Mercedes Benz cl 55 amg mclaren f1 limited edition,Lamborghini Miura,което между другото наскоро бе купено за около 2 500 000лв от поредния колекционер,на миналогодишния търг на RM Auctions проведен в London,http://www.rmauctions.com/FeatureCars.cfm?SaleCode=LF11&CarID=r182
но както и да е...Тези коли така или иначе не са мой.Една такава кола не може да ме впечатли кой-знае колко!Темата беше,дали сме обектофили.Аз категорично не съм! Барем ме разбереш този път... И само как решихте веднага,че са мой колите за по 400 000 бона,няма лошо,но само ги ползвам,както казах,мислете като пишете.Темата е за обектофилите... Та не знам кой е хейтър.... Ама дайде да не използваме чуждици лишени от всякакъв смисъл,все пак май сме български форум??? И както казах,не купувам коли по-скъпи от половин заплата... Ама НЯМА КОЙ ДА ЧЕТЕ! Хубаво е,че сте писатели...Ама бъдете и читатели бе.... :screwy :screwy :screwy

Последна промяна от lion_heart002 на Вто 24 апр 2012 23:26, променено общо 3 пъти.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 24 апр 2012 23:14

На къде отива този свят след като почнаха и от коли и стругове да го вдигат scare scare Не съм обектофил и колите ги ползвам за каране и товарене

Калоян Крумов
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Вто 24 апр 2012 23:27

Какво да си помисля, като пишеш в 2 лице единствено число?! А най обичам да си променяте мненията една камара пъти.
Ок. Може да не сме се разбрали. I-net комуникация.
Кирчо а пък ти ептен не вдяна за ко иде реч!

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 24 апр 2012 23:30

Еми,ще извиняваш!Деформация от постоянното използване на английския ще да е... И да,промених го 3-4 пъти мнението,понеже изобщо не ме разбра какво исках да кажа! :beer

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 25 апр 2012 6:04

Харесвам колата си но.... да я обичам, да виждам женска и същност, да я кръщавам с имена... Спред мен е извратено и не е нормално подобно поведение.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Сря 25 апр 2012 6:41

groznika написа:Харесвам колата си но.... да я обичам, да виждам женска и същност, да я кръщавам с имена... Спред мен е извратено и не е нормално подобно поведение.

Това е и моето мнение... :012:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 25 апр 2012 9:09

Т.е. Коко, питаш дали й използваме ауспуха за :seeex и дали бараме еърбеците ли mhihi

Преди време с приятел обсъждахме нещо подобно. Той каза следното: "Обичам всяко едно нещо, което съм си го купил с пари от собствения си труд и знам как съм се потил за него в нашата България. Обичам си ръждивия Опел, не ми пука за лъснатото Мицубиши, което баща ми ми подари. Обичам си 24 инчовата плазмичка и си гледам на нея, не ми пука за 42" led подарък за Коледа".

Отговора ми на въпроса е: Не
Колата си я ползвам да ми върши работа. Ако реша да ида някъде (а го правя много често), слагам си четирибуквието на предна лява седалка и отивам...
Ужас... Аз с колата сам в горички няма да ходя, че виж тя се влюбила в мене и брадЪ...

ПП: Кръщаването на кола с някакво име задължително ли те прави обектофил?

Калоян Крумов
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Сря 25 апр 2012 9:27

Т.е. Коко, питаш дали й използваме ауспуха за :seeex и дали бараме еърбеците ли mhihi 

Мартине, мноу си зле! Много БУКВАЛНО го приемате всички....хаахахах или май трябваше да преразкажа цитата.
Идията ми беше дали си обичате предметите, е не дали искате да прайте сношение с тях. Което е невъзможно и там се вижда някои колко са повърхностни.....

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Сря 25 апр 2012 9:38

Да, обектофил съм, да пристрастен съм към някой предмети, не е странно, в модерното общество се получава тая тенденция. Пристрастен съм и към някои емоции, един вид - аз се "храня" психически от тях, точно по този повод обожавам да правя изненади и подаръци, не заради това, че ще зарадвам някого, а просто изпитвам удоволствие от самата подготовка на изненадата или покупката на подаръка. Защо така ли - защото напоследък все повече се разширява пропастта в общуването между хората, колкото и да сме социални, все пак тая пропаст я има и ние запълваме празнотата с кой каквото намери, но съответно веднъж запълнена, щем - нещем, това ще повлияе и на чувствата, които сме способни да изпитваме към себеподобните.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”