спасяване на полу-развален USB FLASH

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Rumen
Автомобил:
Двигател:

спасяване на полу-развален USB FLASH

Мнениеот Rumen » Чет 07 дек 2006 14:57

Здравейте,
Може би на доста хора се е случвало usb-flash паметите да са заминали в небитието. Някои по-предвидливи или не са сахранявали важна информация на тях или редовно са си правили някакъв backup. За мое съжаление, аз не се оказах сред тях, когато моя usb-flash, съдържащ важна за мен информация, реши да си тръгне. Флашката за щастие (може би) не си е тръгнала напълно, защото щом се постави в usb-то (на кой да е компютър) операционната система "казва", че е открила нов хардуер и след това, че това е usb-hub ... но само толкова. По всичко личи, че usb контролер/интерфейса на флашката работи. Въпросът ми е: знаете ли сервиз, който се занимава с подобна дейност (софтуер или някакъв друг начин) да се опитам да си "спася" информацията? Да, наясно съм, че ако е "заминал" memory-чипа всичко свършва до там, но все пак информацията (на която нямам никакво резервно копие) ми е доста важна и лично за мен си струва опита да потърся начин да я възстановя. Ще бъда благодарен за всеки съвет и препоръка.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Чет 07 дек 2006 15:03

Пиши в гугъл "usb flash data repair" или "usb flash data recovery" и виж някое от туулчетата дали няма да се справи. Примерно открих това - http://recover-usb-drive-data.usb-drive ... chive.org/

Тъй като не съм ползвал такъв туул, най- добре някой ако е ползвал да даде съвет кой е читав.

Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstoyanov » Чет 07 дек 2006 16:40

Знам, че е смешно, ама аз имам едно USB, на което чипчетата с памет са на цокъл (след разглобяване) - така едно и също устройство се пуска в няколко разновидности 128MB, 256MB и 512MB.
Провери дали няма някакъв механичен дефект (т.е. паметта да е излязла от цокъла в следствие на удар/изпускане).

Ако не - пробвай да пуснеш само устройството - без памет в него и след това го извади, сложи паметта и пак пробвай. Моят проблем така се оправи веднъж.

Ако паметта не е на цокъл, а запоена - :(

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 07 дек 2006 17:53

Разкости го много често има механични дефекти и резултата е неразпознато устройство.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 07 дек 2006 20:19

Румен, това само на твоя комп ли се случва или няма значение?

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 07 дек 2006 22:45

musura написа:Румен, това само на твоя комп ли се случва или няма значение?
пробвано на 5-6 компютъра -- резултата един и същ - откриват нещо, но и те (компютрите) не знаят какво
:cry:

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Чет 07 дек 2006 22:59

Първото ми флашче като се скапа кво ли не пробвах - накрая го сцепих с брадвата и го изгорих в камината за да съм сигурен, че никой няма да види инфото което беше вътре!
Ама много бях ядосан тогава! :twisted:

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Чет 07 дек 2006 23:08

http://hdd.etabg.com/
Хората ги познавам и са професионалисти. :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”