Какво заслужава този "лекар"?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Какво заслужава този "лекар"?

Мнениеот FELIPE » Съб 09 дек 2006 19:17

Мила родна картинка...на тъста ми се наложи да поседи една седмица за изследвания в Пирогов...днес го взех...пенсионер е здравно осигурен...както и да е плати по около 3 лв. на ден за престоя.
Дотук добре,но какво бе очудването ми когато лекаря който ги прие ни повика в кабинета си(държавен...ток вода телефон държавни),самия лекар на заплата от държавата и използващ ресурсите и (апарати,консумативи и др.) за изследванията си поиска двеста лева :shock .
Хубаво че беше жената иначе щях да го пусна да лети от прозореца :evil: ...както и да е дадохме ги...искам само да споделя огорчението си пред вас...докога бе мамицата му...докога човек и то доктор на държавна работа :!: ще си позволява да печели на гърба на държава и на нея няма да и пука изобщо...разбирам да беше в частна клиника (негова) да ги иска...не двеста две хиляди щях да му дам,но на какво основание ги иска нашия хубостник...това е все едно в фирмата в която работя да си бачкам частно,да си прибирам парите ...и на шефа да не му пука от това.
Абе ужас ужасен,мразя тази държава...

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какво заслужава този "лекар"?

Мнениеот gas » Съб 09 дек 2006 19:29

FELIPE написа: ...

защо не го прецака тоя хубосник..,държавата няма да ти спести тия пари,ако сам не се погрижиш ставаш поредния изгорял с 200лв.аз бих му казал че отивам да ги взема и бих му довел жадната за такива историй телевизия...докато не се научим да се противопоставяме на такива неща ще трябва да ги търпим

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 09 дек 2006 19:35

няма нужда телевизия, икономическа полиция му стига с белязани банкноти :wink:

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Съб 09 дек 2006 19:38

И АЗ-И ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ+ПРОКУРОР. Ако са 50 лв. е поносимо,или нормално да кажа-все пак професията им е за уважение,спасяват хора и т.н.Но за 200 лв. поискани-бих го прецакал.Ако ги дам без да си иска,няма да ме е яд-ама това е по кофти от рекет да го и....а в ЛАМКЬОРИНА.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Съб 09 дек 2006 20:33

За такъв като тоя солено глоба и лишаване от право да практикува за едно година.Пък нека после пак да иска пари.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Съб 09 дек 2006 20:38

Разбирам да дадеш пари на полицай ,ако си бързал и си направил нарушение.Разбирам да дадеш пари да ти се извади някакав документ ако ти трябва спешно ,но ти да търгуваш със здравето на хората е това не го разбирам.Хипократова клетва ли ?Ако ще и междугалактическа клетва да положи боклука си е боклук.Само съд за такива боклуци.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Съб 09 дек 2006 20:52

И аз да се оплача от НЯКОЙ лекари... при мене въпроса не беше за плащане. Преди 3 години(не бях пълнолетен тогава) имах плевмония и с 41 градуса температура у нас. Майка ми звани на личната лекарка(познават се много добре) беше в събота не беше в поликлиниката и майка ми й казва да дойде до нас да ме погледне а тя отговаря че сега не може ние да отидеме(живее на 5мин пеша от нас) и така и не дойде. После ходихме в Пирогов и така :evil: След това само се водя при нея но не съм стъпвал. Намерих една лекарка в красна поляна УНГ и като имам проблеми ходя при нея и съм мн доволен ;)

Потребителски аватар
Goti4eskiq
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво заслужава този "лекар"?

Мнениеот Goti4eskiq » Нед 10 дек 2006 18:58

FELIPE написа:Хубаво че беше жената иначе щях да го пусна да лети от прозореца :evil: ...както и да е дадохме ги...искам само да споделя огорчението си пред вас...докога бе мамицата му...

Докато има хора като теб, който слушат жените си :) това в кръга на шегата.

Докато има хора като теб! :evil:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Нед 10 дек 2006 19:02

Колега, не ми става ясно рушвет ли ти е искал или това си е такса на болницата?

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Нед 10 дек 2006 19:19

Колега Goti4eskiq не викай дявола...
Да поиска си рушвет т.е. това са пари на ръка без никакъв документ... от моя в неговия джоб...пито платено.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 10 дек 2006 19:44

Колега FELIPE - не разбирам какво се оплакваш. Поискали са ти пари - дал си ги /щом така си решил/. Аз не бих ги дал просто така. Виж, ако е било нещо спешно, и сте помолили да ви помогнат ...
А на колегата oSViRePql бих препоръчал да си смени личния лекар - точно сега е времето - до Нова година. Защото тази ваша "приятелка" продължава да си взема парите. Въпреки че аз не бих нарекъл някого "приятел" ако не иска да си мръдне задника когато детето ми е с такава температура. А за това че сте я сменили тя няма да разбере.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пон 11 дек 2006 0:05

Ам Филипе, не искам да го защитавам доктора, ам ти знаеш ли колко пари взима в тая болница, щото ако знаеше щеше да ти се дореве..... Аз имам приятел неврохирург, който оправя мозъците на хората (резва ти черепа и бърка вътре), и знаеш ли колко пари му дават за това??? Ами ще ти помогна 240 лв. на месец..... айде сега си вади извода.... една такава операция, понякога продължава 12 часа, и ти седиш там 12 часа, не пикаеш, не ядеш, нищо друго освен да работиш в главата на човека 12 часа не правиш и после.... заповядай 240 лв, за това че си учил 15 години и така......, та не го оправдавам, ама в частна клиника щеше да ти вземе 600.... тъй че здраве да е ....

...и не е като да работиш във фирмата на шефа си, щото не сградата и топлата вода, лекуват, а доктора го прави, и не може една мърла-сервитъорка в най - гадното квартално кафе да взема 350 лв. , а докторите да вземат по 240. Аз не съм съгласен, искам като отида там да ме лекуват и да го правят с кеф, усмихнати хора, не изтормозени от сложни схеми мозъци, които ги е страх да не ги пипнат че са прибрали 100 лв. щото си ги заслужават като си свършат работата....

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 11 дек 2006 0:10

relaxxx написа:Ам Филипе, не искам да го защитавам доктора, ам ти знаеш ли колко пари взима в тая болница, щото ако знаеше щеше да ти се дореве..... Аз имам приятел неврохирург, който оправя мозъците на хората (резва ти черепа и бърка вътре), и знаеш ли колко пари му дават за това??? Ами ще ти помогна 240 лв. на месец..... айде сега си вади извода.... една такава операция, понякога продължава 12 часа, и ти седиш там 12 часа, не пикаеш, не ядеш, нищо друго освен да работиш в главата на човека 12 часа не правиш и после.... заповядай 240 лв, за това че си учил 15 години и така......, та не го оправдавам, ама в частна клиника щеше да ти вземе 600.... тъй че здраве да е ....

Приятелят ти жестоко те лъже :wink:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пон 11 дек 2006 0:19

Ти как знаеш бе човек, че ме лъже??? Как можа да я измислиш тази брилянтна мисъл?

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Пон 11 дек 2006 8:15

Възползват се от принципа: " за здраве пари не се скъпят ". Има и такива лекари.
Миналата година на мен ми се наложи да полежа малко в болници в София и в Бургас. В София бях във ВМА - там не платих нито лев (като донаборник), сестрите и хирурга ми до последно се опъваха и не искаха да приемат това което им бяхме взели да се почерпят хората за мое здраве, което е от сърце.
В Бургас картинката беше подобна. Като студент заплатих някаква минимална такса, която не надхвърли 7-8лв за 2 седмици в болнично легло. Естествено и този път докторите не можеха да се отърват от доброволна почерпка за здраве.
Така че колега много зависи на какъв доктор ще попаднеш.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”