Колеги, бих искал да помоля ако някой може да удари рамо за едно начинание, което ми се върти отдавна в главата. Преглеждайки с гугъл виждам, че в България няма обособен форум за алтернативни горива - П-Б и метан уредби за МПС. Идеята ми е с помощта на хора от форума - насоки, препоръки да създадем такъв. Като казвам създадем - имам предвид, че не държа да бъда "едноличен собственик" или от сорта.
Идеята ми е, че покрай АГУ и постоянния интерес към новото и непознатото в дадена материя ми се налагаше да чета всякакви материали от различни места и форуми. Целта е повече от ясна - да се създаде нещо с точно такава тематика, където всеки ентусиаст или професионалист да се възползва съвсем безплатно и да черпи информация относно алтернативните горива.
Преди някой да си помисли, че искам да "взема" част от "аудиторията" на този форум (което не вярвам да се случи, понеже знам че има доста други, които си прекарват голяма част от свободното време също като мен в него) бих искал да кажа, че това е единственият вариант, в който можем аз и всички останали със сходни на моите интереси да направим едно полезно за всеки място, заедно с колеги от другите автомобилни форуми. На което място се предполага, че ще бъдат обсъждани въпроси само и единствено засягащи тези две горива - метан и пропан-бутан.
Приемам, както вече казах - съвети и препоръки от хора, които са по-наясно от мен (знам само, че е нужен хостинг и домейн, който ще закупя), както и помощ за подредба на раздели и добри идеи относно реализацията.
Надявам се, че темата ми не е в разрез с правилата на форума. Ако съм в грешка... живи и здрави да сме.
Идеи и съвети за форум
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Идеи и съвети за форум
Интересно като идея!Пропан-Бутан-а има много за обсъждане и е интересен като материя.Природната газ е по ясна,но и там има завъртулки.Успех!Има хляб в тази насока не за друго,а защото явлението АГУ е много разпространено е нас!
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Идеята е хубава и аз с удоволствие бих се присъединил, ако тряба подкрепа. Техническата страна не ми е силна, но за сметка на това по темата чета доста като имам време, освен това с организация също мога да ударя едно рамо
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
stefan4o написа:....
Ами най-известната платформа за форуми е phpbb, на която е и този форум. Аз бих ти препоръчал да започнеш с него тестово на твоя си комп да го видиш как е. Предимствата са, че е популярен, има много допълнения, които можеш да махаш/слагаш и други благинки по принцип. Като единствен недостатък(поне за мен) е, че е обект на сериозни хакерски атаки. В смисъл такъв, излиза нова версия и след отрицателно време вече е намерена пролука. Ако не се лъжа и този форум тук бъка от дупки, но не съм сигурен какви точно. Трябва да си проверя скан логовете

Друга среднопопулярна платформа за форуми е SMF - Simple Machine Forum или нещо такова. По-малко се "атакува", респондва по-бързо от phpbb. Toва са безплатните. Ако имаш кинти - vbulletin или IPB - Invision Power Board.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Тези неща не са ми ясни, но основен недостатък на този форум е невъзможността да видиш ТЕМИТЕ,започнати от даден участник, а не всички мнения на куп. Темите дават възможност много бързо да прецениш компетентността на човека.
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Имаш ЛС, колега.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И аз бях се насочил към phpBB платформата. Гледам, че доста форуми я ползват. А другите платените - за какви кинти иде реч? Горе-долу поне като ориентир. Чак толкоз беден не съм 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Докато го мислиш, някой предприемчив българин ще ти вземе добрата идея 

- stefan4o
- Контакти:
Е, ами здраве да е. Като ми отнемат идеята голям праз
За мен е по-важно да го има, а дали аз ще го сътворя не е от чак такова значение. Даже предпочитам друг да се нагърби с черната работа, която се очертава, че трябва да свърша. 
Няма да ми е сефте, ако ми вземат идеята. Навремето като рисувах автомобили бях пратил скици до Мерцедес-Бенц. И познай - появи се А-класата с фарове с вграден мигач като на моите скици (говоря за първата А-класа). Може и да е съвпадение, но поне от Мерцедес ми писаха, че не работят с външни дизайнери
Как се гордях тогава, бях ученик още, за мен значеше много да получа писмо от някой си мениджър на Мерцедес-Бенц подписано лично от него 

Няма да ми е сефте, ако ми вземат идеята. Навремето като рисувах автомобили бях пратил скици до Мерцедес-Бенц. И познай - появи се А-класата с фарове с вграден мигач като на моите скици (говоря за първата А-класа). Може и да е съвпадение, но поне от Мерцедес ми писаха, че не работят с външни дизайнери

- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
stefan4o написа:И аз бях се насочил към phpBB платформата. Гледам, че доста форуми я ползват. А другите платените - за какви кинти иде реч? Горе-долу поне като ориентир. Чак толкоз беден не съм
Eпа щом ти се дават кинти

https://www.vbulletin.com/order/index.php - 200 долАра най-евтиното
http://www.invisionpower.com/store/ - 175 долАра

- stefan4o
- Контакти:
Благодаря на всички за съветите и най-вече на Калоян, че се отзова и задвижихме нещата заедно. Темата може да бъде заключена. 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”