Значи... издивях! Току-що по Btv излъчиха нещо ,което ще ме вкара във вестниците..някой ден! Имало "акция"-моля ви се! Униформен "суек" спира колело! и му търси глобичка от 50 пари за звънче!!!Нещо закона бил казал(оня за движение на МПС по пътищата).Ей как ще му нахлупя байка на главата,ако ми се случи..защото аз "звуков" сигнал мога да издам и със задника си ако трябва!
Е,така като "тумбаци" правят вело-пътеки,да ви се "таковам" на тъпите управници,не ви ща нито магистралите,нито тъпизмите...отворено било нам'си кво на южната дъга в София,ами аланкоолу-що не минеш през Северната-ей онуй пътле от ВЕЛИКАТА магистралка Люлин-та до основните изходи към Тракия и Хемус!
А за "коолото"...неам думи..от 90-те години карам редовно...кой ще ми каже как се кара в София?Фандъкова!?Бойко Б.!?.....Нееее...те такива работи не карат.Егати двуличниците..!Ще гласувам ,аз...някога!
Ако смятайте за "спам"-трийте!Аз казах...И мога да го повторя,при това с доста по "научен" и "аргументиран" израз и пред споменатите личности...което някой ден и ще направя(живот и здраве да е..)
Ако някой може да "прикрепи" линк към емисията на БТв от тази вечер-19ч....за нагледност..
Колело! И как се приема в БГ!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колело!И как се приема в БГ!
Колега не се ядосвай, няма смисъл! Тури една женска дупка на сичко и това е.... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Напротив,ще се ядосвам,защото не само аз -а цялото ми семейство е снабдено с такива "средства" за придвижване и само идиотската пътна мрежа и простотията ни пречи да ги ползваме по същество ..едно 4-5 месеца в годината съвсем редовно.Разстояние в София от порядък 10-15км го взимам с кола за средно 45 минути ,а с байка за макс.-25.Отделно другите положителни аспекти от ползването му.Абе те ще вземат и задължителна ГО да му искат(има такава,към 5 лева е,щото има случки!-един например си отвори вратата,та после нещо искаше да се плаща...ма не уцели човека!!!,нищо че не изглеждам особено "масивен"
)Много ги обичам такива 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, няма какво да се палиш! Ще вкарат и данъв въздух, и като си мируваме ще си плащаме! Къде са сега колоездачите и народа, да рипне против закона! Как къде пред PC-тата, чешат клавиатури! Нищо лично към никой, но всеки се качва на по-ниското магаре, защото е по-лесно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не може да няма решение(не визирам само темата).Въпросът е как да се "ръчне стадото"...това е дело за "маса" хора или за единични "луди" бройки.Историята познава и двата случая.Някак не се връзва,страните със стандарт-към които се стремим(ужким)-стават все по-уредени,а ние,"стремящите се"-все по объркани....нещо НЕ Е наред(да не кажа ..всичко).
Не искам да ставам пророк.....
Не искам да ставам пророк.....
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Поостаряло е това правило за звънеца наистина и е леко безмислено, защото колоездачите се движат по пътното платно по правилник. Но не е лошо да ги поглобят малко тия по тротоарите, че е леко нахално. Ясно, че няма достатъчно вело алеи и т.н. ама все пак тротоара е за пешеходци, не за "банда БМХ".
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колело! И как се приема в БГ!
ти първо свали колите от тротоарите-после ще говориме за колелата... 

- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Звънеца е задължителен, ама да направят и всички коУеУа по магазините със звънци, да ги таковам в таковата. Значи ти си го зимаш новичко от магазина, пък на него звънец - уй. И после видиш ли байкъра виновен, как ли пък не 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Емо....аз повече 10 г ходех само с колело на работа...и по работа.До момента до който нашият любим кмет не реши да улесни колоездачите.Той дори се изтъпани с колело и екип по телевизията
.Резултатът...няколко червено боядисани велоалеи по най-идиотските маршрути(абсолютно безсмислени) .....и такава организация на трафика,че там където можеше да се движиш с велосипед вече колите редовно ти забърсват задника...Откакто една мутра ме подпря с бронята по подбедриците реших да спра с редовно каране на колело...Като капак варненските общински съветници се опитаха да забранят карането на велосипеди и в Морската градина,че нещо им пречели
...така,че не се чуди.....всичко е възможно у нас!

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Поредната показна акция, понеже някаква пикла се размазала на Орлов мост докато минавала на червено.Най-вероятно защото не е имала звънец.
Друг е въпроса че искат да правят жилетките и каските задължителни.

Друг е въпроса че искат да правят жилетките и каските задължителни.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
имаш колело търкаш пътя - плащаш годишен данък и ГО. Извън града трябва и винетка залепена на челото. като караш велосипед дишаш повече и учестено - трябва данък въздух съгласно цолажа на гумите и бр. на скоростите. Освен това трябв аи данък за предизивкване на задръствания. колелото трябва да има номер и да е регистрирано в съответната община / това го имаше в далечното минало/.
тдавна спрях да карам колело поради подобна причина описана от Жокер, а за мотор -никога повече /все още имам здрави крака и не съм донор/
тдавна спрях да карам колело поради подобна причина описана от Жокер, а за мотор -никога повече /все още имам здрави крака и не съм донор/
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Колега не ти разбирам темата, ама изобщо. Противиш се, че някой показал по телевизията как са спрели един велосипедист без звънец и уж ще му пишат акт? София едно време може и да е ставала за каране (време за въздишка на всички израснали в София) ама все пак последните години се прави нещо за велосипедистите. В Младост дори има наказателни акции срещу тъпаци спрели на лентите. Иначе за пророк (без да те подценявам) няма как да станеш, защото тези процеси, които протичат днес в София са част от увеличаването на населението без да има нужната инфраструктура и не е въпрос на разруха 

emo-gar написа:Значи... издивях! Току-що по Btv излъчиха нещо ,което ще ме вкара във вестниците..някой ден! Имало "акция"-моля ви се! Униформен "суек" спира колело! и му търси глобичка от 50 пари за звънче!!!.....
Ако някой може да "прикрепи" линк към емисията на БТв от тази вечер-19ч....за нагледност..
http://btvnews.bg/bulgaria/kat-usrdno-s ... elata.html
За съжаление и аз се отказах да карам колело в града (Варна).Освен,че с тази червената боя ( не я знам каква е) се пързаляш и на сухо,по алеята има всичко друго, но не и колоездачи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да,определено тази акция(показна!) е инициирана от "идиотското" пресичане на Лъвов мост,но в случая автомобилът ударил колоездача е бил полицейски!Хасега да видиме казуса "несъобразена скорост"!?Защото ако аз (недай боже!)блъсна неправилно движещ се пешеходец-не ми се мисли какви изпитания трябва да премина!Бях свидетел(някъде 3-та кола),когато един джип блъсна жена в квартала,джипът изобщо нямаше вина-пресичане на "никакво" място,но след няколко часа все още шофьорът мръзнеше около него и го разпъваха на кръст няколко фуражки.Ако се счита,че колата в случая е "невинна"-що го мъчат човека?Ааа..,не-не се съобразил с обстановката,той е длъжен да предотврати...ако ще ще лази...види ли магазин наоколо-да набива спирачки тутакси,дори и светофара не е от значение.Може и да мине по "тънка лайстна"-ама няма да му се размине само със спомен!
Да,има ненормалници-и шофьори,и пешеходци..що да няма и колоездачи!Без тях някак "скучно се живее",но не може те да са в основата на правила и закони!
Да,има ненормалници-и шофьори,и пешеходци..що да няма и колоездачи!Без тях някак "скучно се живее",но не може те да са в основата на правила и закони!
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Колкото и велоалеи да направят, не се ли промени морала на българина, няма да има оправия. В момента се движат пешеходци и има паркирали коли по велоалеите. Като приближаваш кръстовище тип "велоалея с второстепенен път", колите въобще не се оглеждат за колоездачи, а дори и да се огледат и да те видят, не се съобразяват и паркират най-отпред да чакат, да се включат в движението, като ти попречат пътя на алеята. Просто си най-ниско в хранителната верига с колело, всеки те гледа с презрение, дори хората от трамвая биха ти се изплюли отгоре
Това са наблюденията ми за няколко седмици ходене на работа с колело.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”