Лаптоп

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ChampioN
Автомобил:
Двигател:

Лаптоп

Мнениеот ChampioN » Вто 19 дек 2006 18:44

Мисля да си взимам лаптоп, та дайте малко предложения и съвети - нямам никакви изисквания за мощност и т.н, защото ще ми трябва за обикновени дейности - интернет, писане, мобилност, но все пак да не е Пентиум I :wink: От една друга тема тука се стигна до извода, че откъм цена/характеристики HP NX 6325 e най-добре, та да попитам запознатите проблемен ли е и впе4атления от него или препоръчайте нещо друго ? Нямам идея по-евтини ли са на БГ пазара лаптопите от този ценови клас или е по-добре да се вземе от Германия.В Швабско вдигат дигат данъка след нова година. След нова година ще поскъпне ли техниката в БГ, въобще, че да бързам сега да взимам? :roll:

Мерси предварително :!:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 19 дек 2006 18:49

999лв има някаква промоция за HP с не лоши параметри...

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Лаптоп

Мнениеот Li4o » Вто 19 дек 2006 18:55

ChampioN написа:Нямам идея по-евтини ли са на БГ пазара лаптопите от този ценови клас или е по-добре да се вземе от Германия....

Ако е от Германия има голяма вероятност да няма кирилизирана клавиатура....

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Re: Лаптоп

Мнениеот Scarchu » Вто 19 дек 2006 19:01

Li4o написа:Ако е от Германия има голяма вероятност да няма кирилизирана клавиатура....

Това с кирилизацията не е проблем - в DEST кирилизирането ти е за един ден и възлиза на 30лв. с включено ДДС.

А иначе те съветвам като марка - HP, ASUS. Това са свестните марки на пазара в днешно време. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не си взимай SONY VAIO!!! Но ако все пак си вземеш, след 4 месеца ще те чакам при мен в сервиза и си носи 400 евро :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 19 дек 2006 19:17

HP 6320 са добри, но никак не са евтини. Иначе на мен ми харесавт най-много като цена/качество от HP. Има модели с дисплеи с висока резолюция 1400х1050 и с новите Core2Duo процесори, които предлагат много добра производителност. Плюса им е, че имат сериен порт RS232, което е рядкост за настоящите преносими компютри. Минуса е цената им, която започва от 850 евро без ДДС

Потребителски аватар
Scarchu
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Вто 19 дек 2006 19:21

musura написа:HP 6320 са добри, но никак не са евтини. Иначе на мен ми харесавт най-много като цена/качество от HP. Има модели с дисплеи с висока резолюция 1400х1050 и с новите Core2Duo процесори, които предлагат много добра производителност. Плюса им е, че имат сериен порт RS232, което е рядкост за настоящите преносими компютри. Минуса е цената им, която започва от 850 евро без ДДС

:006: :006: :006: :006: :006: :006: :006:

Потребителски аватар
ChampioN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChampioN » Вто 19 дек 2006 19:23

Става дума за HP NX 6325 , не за 6320 :) Говорим за 1000 +/- лева , повече не ми трябва, а и много бързо им падат цените...
Scarchu повече за този модел може ли да кажеш често ли долита в сервизите :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 19 дек 2006 19:24

За 1000 лева HP не взимай! Benq, LG и Asus са моите предпочитания в реда който ги изброявам

Потребителски аватар
Scarchu
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Вто 19 дек 2006 19:34

Musura, нищо лично, ама BENQ определено не се славят с издръжливост. Мой колега си взе таквоз нещо:
1.) отиде му записвачката
2.) дисплея в повечето случай е от онези отражателните, при които и най-малката светлина под ъгъл 45 градуса от дисплея и нищо не се вижда ...
3.) отиде му батерията на 4 месец..
и т.н.

От опит и набюдения върху това дето идва за ремонт в сервиза бих казал че HP i ASUS държат класацията на издръжливост и дуракоустойчивост ;)
Разбира се всеки си има любими марки!!!
Ако не бе така, аз от какво щях да ям ? :)

ChampioN, служебният ми е HP малко по-стар модел, но вече 2 години нямам никакъв яд, освен с уинбозата :) А го малтретирам из цяла София почти всеки ден.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 19 дек 2006 19:51

Scarchu написа:Musura, нищо лично, ама BENQ определено не се славят с издръжливост. Мой колега си взе таквоз нещо:
1.) отиде му записвачката
2.) дисплея в повечето случай е от онези отражателните, при които и най-малката светлина под ъгъл 45 градуса от дисплея и нищо не се вижда ...
3.) отиде му батерията на 4 месец..
и т.н.

Батерията има гаранция. Лаптопа има гаранция 2 години :idea: Glare дисплеите се водят допълнителна екстра за клиентите - гарантирам ти, че 50% от хората задължително държат на такъв дисплей :wink: И мен не ме кефят, но това иска народа. Иначе всички модели ги има с лъскав и нормален дисплей.

Да не мислиш, че в HP записвачките са HP? Апропо, да не мислиш, че HP правят нещо от ноутбуците си, освен дизайна и логото им?

Хора, всички големи марки в момента произвеждат на ишлеме (ОЕМ) във фирми като Foxconn, LG, Benq и т.н.

Кой знае едно HP в коя фабрика е правено?

За справка, само ще спомена, че Apple IPod се произвежда от Foxconn. Някой да не си е мислел, че Епъл имат фабрики за айподи?

В момента Benq не са най-евтините, но определено като цена/производителност са много пред другите. Примерно за 1500 лева с ДДС има перфектни модели, които са с възможностите на повечето настолни ПЦ-та - стават дори и за игри. Конкурентните модели с подобни параметри са минимум 250-300 лева отгоре.

Потребителски аватар
Scarchu
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Вто 19 дек 2006 20:04

така е - не го оспорвам!
В заключение мога да кажа че можем да водим безкраен безсмислен спор. Но няма сми ! :)
Та ChampioN, каквото и да си вземеш предполагам че ще ти върши работа, и да знаеш че ще имаш подкрепа от мен ако имаш някакви извънгаранционни ядове или подобни.

а - забравих - и със здраве да си го ползваш, като си го купиш :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 19 дек 2006 20:08

Scarchu написа:В заключение мога да кажа че можем да водим безкраен безсмислен спор. Но няма сми ! :)

:006:

Общо взето всички нотбуци за 1000 лева си приличат страшно много. Моето мнение е, гледай да има 2 години гаранция и примерно DVD-RW, а RAM ще си вземеш по-късно още малко, WLan и Bluetooth може USB или PCMCI да ползваш :wink:

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Вто 19 дек 2006 20:43

Това с кирилизацията не е проблем - в DEST кирилизирането ти е за един ден и възлиза на 30лв. с включено ДДС.

това къде се намира? Да не е на Гео Милев преди Коперник ...

Потребителски аватар
Scarchu
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Вто 19 дек 2006 20:59

Да - Гео Милев синята сграда срещу Дон Вито (пицарията)
Освен DEST има и някаква фирма за GPS Един е входа и за двете фирми - казвам го щото е малко подвеждащо.
Като влезнеш през вратата - ляво и в дъното (само направо) през вратата. Оставяш компа - дават ти бележка и ти казват кога да минеш да си го вземеш (след колко часа) и паричките, дето дължиш :)

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Сря 20 дек 2006 10:47

Виж имаме един нов DELL Inspiron 1300 с Международна Гаранция: 36 месеца, за 999лв. Може да го видиш на саита ни www.solariscomputers.com
Иначе имаме и доста втора употреба днеска даже чакаме IBM ThinkPad T40 и Т41 надявам се ви говори за какви машини става въпрос :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”