Търсене на адвокат, но по-специфичен

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Търсене на адвокат, но по-специфичен

Мнениеот xploda » Сря 11 юли 2012 12:10

Накратко(доколкото е възможно) : минах да нов интернет доставчик и стария(нет1) решил да ме пусне на фирма за събиране на задължения. Основанието е стандартното - неустойки по договор. Самата неустойка - стойността на месечната такса за Х месеца. Реално за тези Х месеца не съм им ползвал услугите на нет1. Затова и ми трябва адвокат, с който да докажем, че нет1 не са ощетени по никакъв начин от моето НЕползване на техните услуги и неустойките в този случай са невалидни. Самото доказване на техническо ниво мога да го изложа и защитя, просто ми трябва и адвокат, който да си оформи и изложи нещата, както си му е реда. Целта е естествено да не се платят въпросните неустойки.

Нека, който познава добър, ама наистина добър и опитен адвокат да ми драсне на ЛС или тук в темата телефона му.

Моля също и всякакви несвързани с естеството на темата мнения да си ги запазите за себе си.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Търсене на адвокат, но по-специфичен

Мнениеот Ludia » Сря 11 юли 2012 13:00

Е ако си подписал договор, то там си пише какви са начините да бъде прекратен и какви са неустойките за двете страни. Това дали си ползвал или не услуга, няма значение, ако вече си се съгласил да платиш неустойката при предсрочно прекратяване на договора. Така като гледам ти трябва не адвокат а Б.Б. направо....

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 11 юли 2012 13:06

xploda написа: добър и опитен адвокат

тук има един, който е възможно най-опитният...но съответно е доста скъп :012:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 11 юли 2012 13:43

Сещам се за още един много опитен, скъпия е зает със каране на велосипед.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 11 юли 2012 13:51

Е кажете ги де :D

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 11 юли 2012 13:56

Колега, не искам да те отчайвам, но според мен е загубена кауза. От момента, в който си разписал договора, в който предполагам е изрично засегнат въпроса с преждевременното прекратяване, си им "обещал" тези пари, които сега си търсят. :wink:

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 11 юли 2012 14:03

stefan4o написа:Колега, не искам да те отчайвам, но според мен е загубена кауза. От момента, в който си разписал договора, в който предполагам е изрично засегнат въпроса с преждевременното прекратяване, си им "обещал" тези пари, които сега си търсят. :wink:

По принцип е така. Ако беше договор с мобилен оператор или нещо подобно, по-сериозно изобщо нямаше и да питам. Но тук имам "силен коз" така да се каже и реално може да се докаже, че нет1 нямат абсолютно никакви загуби и не са ощетени по никакъв начин. Понеже не съм юрист искам да се консултирам с такъв за да знам 100% дали може да се направи нещо по въпроса или не.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 11 юли 2012 14:25

xploda написа:
По принцип е така. Ако беше договор с мобилен оператор или нещо подобно, по-сериозно изобщо нямаше и да питам. Но тук имам "силен коз" така да се каже и реално може да се докаже, че нет1 нямат абсолютно никакви загуби и не са ощетени по никакъв начин. Понеже не съм юрист искам да се консултирам с такъв за да знам 100% дали може да се направи нещо по въпроса или не.

И каква е разликата ако беше мобилен оператор? Спират ти картата при първото просрочване на плащането и до изтичане на договора си търсят неустойките за номера който всъщност е вече спрян и те нямат никаква загуба? ;)

Ако неустойките са част от договора под който си се подписал собственоръчно... Гориш :)

Вероятно някой кадърен адвокат с малка доза късмет може да извърти нещата и да се окаже, че не си получавал качествена услуга, че не са изпълнени части от договора от страна на доставчика и тн., но... вероятно ще ти излезе доста скъпо за да се занимаваш с това.
По-добре иди, плати си и забрави за тях :)

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 11 юли 2012 14:39

xploda написа:нет1 не са ощетени по никакъв начин от моето НЕползване на техните услуги и неустойките в този случай са невалидни.

Не е абсолютно вярно това. Съгласен съм, че договорите от тоя тип са мръснишки, но имат принципно оправдание. Става дума за планирани приходи и съответно планиране на оборудване, натоварване, хора и т.н. Ако имат 1000 клиента с 2 годишни договори може да купят скъп сървър примерно и да сключат договор за доставка на интернет с техния доставчик "на едро" на по-добри цени с условие съответните скорости и обеми да се ползват 2 години. Когато ти и още 300 човека решите да се откажете от услугите им в един момент (примерно през първата година), поставяте доставчика в положение да изплаща разходи с намалени приходи. Затова ти искат неустойки. Все едно ти казват - цената месец за месец е 30лв, но ако си с 2 годишен договор ще получиш същата скорост за 20лв/месец. Ти ползваш 5 месеца * 20лв и се отказваш... Друг е въпроса, че не е справедливо да ти искат цялата оставаща сума от такси, а не само една част - искат си не само покриване на разходите, ами да не изтърват и печалбата от теб.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 11 юли 2012 15:33

MMX написа:
xploda написа:нет1 не са ощетени по никакъв начин от моето НЕползване на техните услуги и неустойките в този случай са невалидни.

Не е абсолютно вярно това. Съгласен съм, че договорите от тоя тип са мръснишки, но имат принципно оправдание. Става дума за планирани приходи и съответно планиране на оборудване, натоварване, хора и т.н. Ако имат 1000 клиента с 2 годишни договори може да купят скъп сървър примерно и да сключат договор за доставка на интернет с техния доставчик "на едро" на по-добри цени с условие съответните скорости и обеми да се ползват 2 години. Когато ти и още 300 човека решите да се откажете от услугите им в един момент (примерно през първата година), поставяте доставчика в положение да изплаща разходи с намалени приходи. Затова ти искат неустойки. Все едно ти казват - цената месец за месец е 30лв, но ако си с 2 годишен договор ще получиш същата скорост за 20лв/месец. Ти ползваш 5 месеца * 20лв и се отказваш... Друг е въпроса, че не е справедливо да ти искат цялата оставаща сума от такси, а не само една част - искат си не само покриване на разходите, ами да не изтърват и печалбата от теб.

Те затова искам да се консултирам с юрист да ми каже точно може ли да се направи нещо по въпроса, не може ли, какво точно се прави и т.н. ;)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 11 юли 2012 15:34

Опитваме да те предпазим от излишни разходи за юристи. Те вземат парички дори за консултация. Както каза един колега по-горе - може да ти отпаднат неустойките само ако другата страна не е спазила някое свое задължение спрямо клиента т.е. теб. Иначе ще си искат парите.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 11 юли 2012 15:42

Щом имаш подписан договор ще си платиш всички такси и така eusa

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 11 юли 2012 17:19

stefan4o написа:Опитваме да те предпазим от излишни разходи за юристи. Те вземат парички дори за консултация. Както каза един колега по-горе - може да ти отпаднат неустойките само ако другата страна не е спазила някое свое задължение спрямо клиента т.е. теб. Иначе ще си искат парите.

Ако има неспазени клузи от другата страна или претендираш за услуга с лошо качество, трябва да си подал официална жалба в компанията.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 11 юли 2012 17:21

Според мен в случая ти си неизряден. Вероятно срещу подписването на този договор (обвързващ те като клиент през следващите 24 месеца) си получил и някаква преференция.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 11 юли 2012 19:53

R@do написа:Според мен в случая ти си неизряден. Вероятно срещу подписването на този договор (обвързващ те като клиент през следващите 24 месеца) си получил и някаква преференция.

То точно заради тва ги смених, щото не ми ги предоставиха тези преференции и др. подобни :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”