светофар в Поморие и синя зона - проблеми и недомислици

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
golf_td
Автомобил:
Двигател:

светофар в Поморие и синя зона - проблеми и недомислици

Мнениеот golf_td » Пон 09 юли 2012 16:49

Здравейте колеги , от скоро в града ни има светофар, той е единствен и много хора не могат да се оправят с него. Не знам какво става, вече взех да се чудя аз ли бъркам нещо или наистина има доста невежи шофьори.Ситуацията е следната - светва ми зелено , аз продължавам направо след светофара , на насрещно движещите се в същия момент също им свети зелено , съответно тези,които правят ляв завой би трябвало да ме чакат да мина , нали така (независимо от факта , че им свети зелено би трябвало да ме чакат , понеже няма отделна секция на светофара), но никой не ме чака , дори два микробуса ми пресякоха пътя , категорични , ча аз бъркам ( и това са професионални шофьори на всичкото отгоре!!!) , клаксони , псувни , просто не е истина и това става почти всеки път, има хора които не са наясно с правилата за движение и в същото време са нагли и арогантни,това е много жалко,тъй като този светофар е сложен, за да облекчи движението , а в случая го натовари.Другия проблем е следния - в едната посока, непосредствено след това същото кръстовище има супер абсурд - има две ленти , разделени с непрекъсната линия. Да приемем лявата за насрещна , а дясната за "наша". В дясната лента има разчертани паркоместа, е как аз да продължа по пътя си без да направя нарушение и да не отида в насрещното,прсичайки непрекъснатата линия (освен това и тя не винаги е свободна понеже се струпват чакащите на светофара коли) !... Това е абсурдна ситуация и голямо недомислие, къде според вас може да се сигнализира за тези проблеми и изобщо някой би ли обърнал внимание , КАТ нямат ли право да се намесят? Надявам се да го прочетат и други колеги от Поморие и да си кажат мнението, аз карам служебен автомобил - всеки ден по няколко пъти минавам от там и просто е ад...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: светофар в Поморие и синя зона - проблеми и недомислици

Мнениеот vaskoto1 » Пон 09 юли 2012 20:11

сложиха го е сега, в края на юни. май е по добре отколкото беше без него-винаги съм приближавал това кръстовище със страх-все се въртя и се оглеждам като педер у градинка, дали всички знаят, че аз съм с предимство? ма на...
принципно светофара не отменя пътните знаци, а там ясно е указано кой е пътя с предимство-завоя към стария град.
отделно е и това, което казваш-ако си направо, към стадиона-идващите оттам и завиващи към пътя с предимство са без предимство...
:beat_butt2

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 09 юли 2012 22:21

хмм , според мен изобщо нямат значение знаците при работещ режим на светофара - ако не работи тогава важат знаците .

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 10 юли 2012 5:40

Ако го намираш за проблемен, иди в кат и ги питай какво се прави, чувал съм, че се пише нещо си и като го измислят, може да го направят с отделна секция. След Х брой ПТП-та разбира се

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 10 юли 2012 8:51

golf_td написа:хмм , според мен изобщо нямат значение знаците при работещ режим на светофара - ако не работи тогава важат знаците .

И аз съм на мнение че има ли светофар знака "път с предимство" не играе роля а който завива чака тези дето са направо /както правя аз на този същия светофар/ ,хайде сега да видим кой какво знае от правилника mhihi

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 10 юли 2012 9:18

Е мноо ясно ,че при работеща светофарна уредба се взима предвид първо тя. "Полицай > Светофар > Знаци > Маркировка > правило на дясностояшия".
П.П. Всички описани категории не важат ако на кръстовището има водач непознаващ правилата за движение, мутра с черен джиБ/ блондинка с черен джиБ и други от сорта.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 10 юли 2012 9:20

1. регулировчик
2. светофарна уредба
3. пътни знаци (относно предимство)
4. маркировка

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 10 юли 2012 9:28

golf_td написа: съответно тези,които правят ляв завой би трябвало да ме чакат да мина , нали така (независимо от факта , че им свети зелено би трябвало да ме чакат , понеже няма отделна секция на светофара), но никой не ме чака , дори два микробуса ми пресякоха пътя , категорични , ча аз бъркам

Ами до онзи ден това е бил пътя с предимство и на някой хора ще им трябва време да разберат, че вече не са с предимство пред тези дето идват откъм квартала независимо дали същите са за направо или надясно-все са с предимство :wink:

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Вто 10 юли 2012 9:44

Аз въбще недоумявам как има такива хора и как са си взели книжката, но явно това е поредното доказателство, че Българина не спазва правилата и не е свикнал да гледа знаци, маркировка и сфетофари, ами си кара по навик, и като му се наложи да кара по непознато място, или му сменят обстановката, става мазало.
И без това има твърде много "шофьори" по пътищата, май няма да е зле да правят проверовъчни изпити през 5 години и да им взимат книжката на такива. А колко бай мангал има дето не могат да си напишат името, а имат книжки ... не е истина.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Вто 10 юли 2012 9:50

Те тука е ролята на полицията да се намеси - нали безопасността на движението им е първа грижа /поне на книга/.

Аз поне не съм чувал за написан акт за отнемане на предимство - явно там глобите са ниски в сравнение с тези за скорост над които наблягат полицаите.

Да не говорим как са дали становище да се разчертае маркировката след кръстовището...

Последна промяна от Krasi на Вто 10 юли 2012 10:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 10 юли 2012 10:03

maxpayne написа:1. регулировчик
2. светофарна уредба
3. пътни знаци (относно предимство)
4. маркировка

Има още едно звено!-"Временни пътни знаци" :wink:
1. регулировчик
2.Временни пътни знаци
3. светофарна уредба
4. пътни знаци (относно предимство)
5. маркировка

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 10 юли 2012 10:58

колеги - за съжаление днес вече е факт и първата катастрофа между москвич алеко и рено клио :banghead: - москвича е добре , за реното - сами се сещате предполагам. За радост няма жертви , смятайте кога пуснах темата - кога стана птп-то , ето колко предвидлив човек съм аз , но явно за останалите шофьори навика е по-силен , е може и да не са поморийци , не ги познавам.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Вто 10 юли 2012 11:23

Колега, както си го описал би трябвало поне единия от двамата да е местен. Аз ще идвам при вас другата седмица и би трябвало да си го мина кръстовището нормално, щото няма да го мина "по инерция" по старому. Кво викаш, да не срещам местен

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 10 юли 2012 11:28

Я колко отдавна не съм се прибирал, чак светофар сложили :lol: Ами да колеги, за съжаление нищо не може да се направи срещу човешкото невежество. Единствено могат да махнат знака за предимство, че поне да не се бъркат тези, които не знаят правилника. Но пак ще трябва да има някакъв знак, когато не работи светофара. Маркировката също трябва да се оправи.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 10 юли 2012 11:31

При подобна промяна на едно от кръстовищата в нашия град бяха сложили полицай за няколко дни, докато "свикнат" разните разбирачи.
Беше подменена посоката на знака с предимство на сравнително не много голямо кръстовище, но станаха 2-3 катастрофи, докато хората свикнат с новия знак, който даде предимство на другата лента, която допреди това имаше знак СТОП.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”