случайно щраках и попаднах на тая инициатива на тв 7 дни
замислете се, че има ли бележка, има данъци, демек има повече пари в бюджета, та от там е ясно
да не говорим, че без касова бележка няма рекламация
Вземете си касовата бележка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Милослав написа:Зависи каква е сумата, Сър.
Така е, но от моя скромен търговски опит, 95% от клиентите предпочитат да спестят тези 20%, ако има такава втзможност. Честно казано, аз предпочитам да няма такива варианти и всичко да си е легално, защото продаването без касова бележка примерно, е много по-голям риск за търговеца, отколкото за клиента

- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:Милослав написа:Зависи каква е сумата, Сър.
Така е, но от моя скромен търговски опит, 95% от клиентите предпочитат да спестят тези 20%, ако има такава втзможност. Честно казано, аз предпочитам да няма такива варианти и всичко да си е легално, защото продаването без касова бележка примерно, е много по-голям риск за търговеца, отколкото за клиента
Ами и аз така мисля да ти кажа ... аз лично не си взимам касовата бележка като пазарувам кафенце и разни други , но когато става дума за дрехи и разни каквито и да е др неща дори си я искам...даже и на бензиностанцията си я искам... когато ми предложат фактура им казвам че само касовата ми трябва ... Тр да има някаква самоотчетност понякога

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
dude написа:абе колко ще приемат не знам, но примерно ако си купуваш нещо скъпо,
ще се навиеш ли да е ебз касова бележка, за да спестиш 20%, ако знаеш, че няма гаранция без нея?
А ще се навиеш ли да спестиш 20% ако гаранцията си важи? Кой го имзисли това, че гаранцията не важи без касова бележка??? Това е изгъзица на Техномаркет и Технополис, като по този начин си търсят вратички да не признават гаранция на клиентите си, много от които след година са загубили и гаранционна карта и касов бон и всичко

Пак ще ти кажа от моя търговски опит, каква е практиката в сервиза - стоките които продавам, са "вкарани" в базичка по серийни номера и като дойде клиент с проблем, дори и да няма гаранционна карта или касов бон, проверявам в моята база дали е гаранционна стоката/модула и ако е- той се ремонтира или заменя без пари, ако не е гаранционен - клиента си избира дали ще се ремонтира, дали ще купува ново или ще ходи в друг сервиз. Малките фирми разчитат на името си, големите - на цените си. Аз немога да си позоля да имам недоволни клиенти, защото ще ми умре бизнеса точно за 2 седмици, както се случи с много колеги, които се появяваха и изчезваха от пазара. Аз обаче продавам вече над 10 години и дай Боже, само доволни и щастливи (и платежоспособни) клиенти да имам

- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Не е точно така ...
Това, че гаранцията не важи без бележка е тъпо. Аз имам отчет на всеки продаден продукт и никога не съм искал от хората друго освен валидна гаранционна карта. Даже има случаи, когато клиентите са я загубили и проверявам кога е купен продукта и ако е в гаранция си я поемам!
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Не е точно така ...
Mega написа:Това, че гаранцията не важи без бележка е тъпо. Аз имам отчет на всеки продаден продукт и никога не съм искал от хората друго освен валидна гаранционна карта. Даже има случаи, когато клиентите са я загубили и проверявам кога е купен продукта и ако е в гаранция си я поемам!

точно това казвам и аз

Върни се в “ОФФ-Топик - други”