Вземете си касовата бележка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Вземете си касовата бележка

Мнениеот dude » Нед 24 дек 2006 12:56

случайно щраках и попаднах на тая инициатива на тв 7 дни
замислете се, че има ли бележка, има данъци, демек има повече пари в бюджета, та от там е ясно

да не говорим, че без касова бележка няма рекламация

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 24 дек 2006 12:59

Таман си влизам - освен че си я взех - даже ми я дадоха:)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 24 дек 2006 13:12

В Ингилизия примерно,купуваш нещо,дето работи на ток...Няма гаранционна карта с имена,адреси,прочие глупости...Взимаш си receipt-а (касовата бележка) и като искаш да върнеш нещо или да ползваш гаранционен ремонт,това е документа,който единствен ти върши работа. :wink:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Нед 24 дек 2006 13:19

епа в германско, доколкото видях де, е същата работа
бележката е достатъчна

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 24 дек 2006 13:24

dude написа:епа в германско, доколкото видях де, е същата работа
бележката е достатъчна

Хм,нали натам сме се запътили,към Ойропата,ако ни пуснат де...

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Нед 24 дек 2006 14:33

то може да е така ама я си вижте касовите бележки примерно от Софийска вода след 2 месеца ако разчетеш нещо от там направо .......незнам . Стават едни такива готини бели листчета. Лошото е че не само там са такива. Дано да не ви се налага да я ползвате

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 24 дек 2006 16:26

Въпрос на договорка. Колко от вас, ако им пердложат 20% отстъпка за да не вземат касова бележка, ще откажат?

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 24 дек 2006 17:31

musura написа:Въпрос на договорка. Колко от вас, ако им пердложат 20% отстъпка за да не вземат касова бележка, ще откажат?

Зависи каква е сумата, Сър.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Нед 24 дек 2006 17:43

абе колко ще приемат не знам, но примерно ако си купуваш нещо скъпо,
ще се навиеш ли да е ебз касова бележка, за да спестиш 20%, ако знаеш, че няма гаранция без нея?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 24 дек 2006 17:43

Милослав написа:Зависи каква е сумата, Сър.

Така е, но от моя скромен търговски опит, 95% от клиентите предпочитат да спестят тези 20%, ако има такава втзможност. Честно казано, аз предпочитам да няма такива варианти и всичко да си е легално, защото продаването без касова бележка примерно, е много по-голям риск за търговеца, отколкото за клиента :idea:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 24 дек 2006 17:59

musura написа:
Милослав написа:Зависи каква е сумата, Сър.

Така е, но от моя скромен търговски опит, 95% от клиентите предпочитат да спестят тези 20%, ако има такава втзможност. Честно казано, аз предпочитам да няма такива варианти и всичко да си е легално, защото продаването без касова бележка примерно, е много по-голям риск за търговеца, отколкото за клиента :idea:

Ами и аз така мисля да ти кажа ... аз лично не си взимам касовата бележка като пазарувам кафенце и разни други , но когато става дума за дрехи и разни каквито и да е др неща дори си я искам...даже и на бензиностанцията си я искам... когато ми предложат фактура им казвам че само касовата ми трябва ... Тр да има някаква самоотчетност понякога ;)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 24 дек 2006 18:14

dude написа:абе колко ще приемат не знам, но примерно ако си купуваш нещо скъпо,
ще се навиеш ли да е ебз касова бележка, за да спестиш 20%, ако знаеш, че няма гаранция без нея?

А ще се навиеш ли да спестиш 20% ако гаранцията си важи? Кой го имзисли това, че гаранцията не важи без касова бележка??? Това е изгъзица на Техномаркет и Технополис, като по този начин си търсят вратички да не признават гаранция на клиентите си, много от които след година са загубили и гаранционна карта и касов бон и всичко :wink: , а гаранционния срок примерно е 3 години и той се дава от производителя на стоката. Демек, в Техно-тата много добре знаят тази стока кога и за колко пари и с каква гаранци са я продали, така че е въпрос на колегиалност и коректност да се уважи гаранцията, дори и без документ, особенно, когато става въпрос за фирмени сервизи и световна гаранция - представи си само да ти се счупи ноутбука някъде из европата и от сервиза на HP да те върнат, защото не си пазиш касовата бележка от фирма "Фирма", несериозно е някак.

Пак ще ти кажа от моя търговски опит, каква е практиката в сервиза - стоките които продавам, са "вкарани" в базичка по серийни номера и като дойде клиент с проблем, дори и да няма гаранционна карта или касов бон, проверявам в моята база дали е гаранционна стоката/модула и ако е- той се ремонтира или заменя без пари, ако не е гаранционен - клиента си избира дали ще се ремонтира, дали ще купува ново или ще ходи в друг сервиз. Малките фирми разчитат на името си, големите - на цените си. Аз немога да си позоля да имам недоволни клиенти, защото ще ми умре бизнеса точно за 2 седмици, както се случи с много колеги, които се появяваха и изчезваха от пазара. Аз обаче продавам вече над 10 години и дай Боже, само доволни и щастливи (и платежоспособни) клиенти да имам :wink:

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Не е точно така ...

Мнениеот Mega » Нед 24 дек 2006 18:39

Това, че гаранцията не важи без бележка е тъпо. Аз имам отчет на всеки продаден продукт и никога не съм искал от хората друго освен валидна гаранционна карта. Даже има случаи, когато клиентите са я загубили и проверявам кога е купен продукта и ако е в гаранция си я поемам!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Не е точно така ...

Мнениеот musura » Нед 24 дек 2006 18:45

Mega написа:Това, че гаранцията не важи без бележка е тъпо. Аз имам отчет на всеки продаден продукт и никога не съм искал от хората друго освен валидна гаранционна карта. Даже има случаи, когато клиентите са я загубили и проверявам кога е купен продукта и ако е в гаранция си я поемам!

:да:

точно това казвам и аз :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 24 дек 2006 18:49

добре де ама като си купих маратонки за 250 кинта, пича как да ми запише серийния номер на маратонките.просто касовата бележка е гаранцията.разни стоки-разни гаранции ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”