Универсален камък,става ли за ползване ??

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Универсален камък,става ли за ползване ??

Мнениеот Stivi » Вто 21 авг 2012 18:49

Днес мернах в един магазин това чудо на техническата мисъл /китайска предполагам/ :http://need-box.com/?ac=sell&subs=showad&aid=23 и ми стана интересно дали става за нещо или при първия опит да развия гайка или болт по-голям от 8 ще се посипят шестограмчета от него понеже иначе звучи много примамливо да замениш цял комплект камъни само с един макар и голям по размер !

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Универсален камък,става ли за ползване ??

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 21 авг 2012 19:08

Според мен, по-добре дай още някой лев отгоре, и си купи цял комплект с камъни, дори и да не са оригинални поне знаеш че имаш и резерва, тука имаш само един, който е функционален, но нищо не е вечно, докато в коплекта си е друго да имаш и други размери! Поне според мен това е най-изгодното!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 21 авг 2012 19:19

Функционален? :gruebel Камък с външни размери на 19 едва ли изобщо може да достигне до повечето от малките болтове по колата...

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 21 авг 2012 19:36

Не ми идва за автомонтьорски камък този... :roll:
по скоро за монтажна работа, височинни и подобен род дейности :wink:

Потребителски аватар
Flylow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flylow » Вто 21 авг 2012 20:26

Имам такъв камък и мога да споделя мнение,че за повечето НЕотговорни неща из домакинство и т.н. става,но за джанти/тем подобни не бих му се доверил.Другият момент с използването му е,че "дълбоки" места не се достигат.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 21 авг 2012 20:47

Брех кво измислят хората :shock тарикатско е но както казват и колегите ще е само за тези които имат много развиване и завиване на болтове различни по размер и с не много голяма сила.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 21 авг 2012 21:04

Stivi написа:Днес мернах в един магазин това чудо на техническата мисъл /китайска предполагам/ :http://need-box.com/?ac=sell&subs=showad&aid=23 и ми стана интересно дали става за нещо или при първия опит да развия гайка или болт по-голям от 8 ще се посипят шестограмчета от него понеже иначе звучи много примамливо да замениш цял комплект камъни само с един макар и голям по размер !

линка, който си пуснал, е за продукт на Wiha, която е сериозна немска компания със солидна история и добра слава. идеята за такъв тип универсална вложка идва от щатско, но се произвежда от много фирми. наистина работи там, където може да се постави, но не е за големи усилия. по-скоро е удачен вариант за милиметрови и инчови размери на едно място.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 21 авг 2012 23:03

joro_kem написа:линка, който си пуснал, е за продукт на Wiha, която е сериозна немска компания със солидна история и добра слава. идеята за такъв тип универсална вложка идва от щатско, но се произвежда от много фирми. наистина работи там, където може да се постави, но не е за големи усилия. по-скоро е удачен вариант за милиметрови и инчови размери на едно място.

Аз много не ги разбирам машинните марки :oops: така че се извинявам за неточността с китайския произход,но той линка беше само илюстративен за това какво представлява продукта а иначе този камък дето го гледах беше под 20лв така че предполагам е китайски ! Значи да разбирам че ако е някой по "марков" мога да сложа един в малкия куфар за "експресни ремонти" и да ми върши работа !?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 22 авг 2012 9:34

За пръв път виждам нещо подобно :shock .
Мисля, че ще е толкова удобен и ще замени истинските камъни дотолкова, доколкото раздвижен ключ заменя комплект нормални :D . Както казаха колегите не вярвам да върши сериозна работа, освен ако няма да се качваш по стълба 12м и не знаеш какъв точно ключ ти трябва.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”