Наскоро инсталирах комбинирана карта USB 2.0/IEEE1394 на PCI шината. Картата е на equip - уж немско нещо (http://www.equip-info.net/english/in...m=2&prod=1590), но чипсета е VIA. Понеже имам аналогичен IEEE1394 контролер на лаптопа ми беше много удобно да си го връзвам с компютъра през този порт като мрежа - и на двата компютъра имаше 1394 Net Adapter. От извесно време обаче на настолния компютър 1394 NetAdapter-a "изчезна" - появява се в Device Manager с удивителна и съобщение This device cannot start. (Code 10) . Четах по форуми, какво ли не опитвах - разменях мястото му с другите PCI контролери - нищо; някакъв fix на Microsoft (KB885222) за който се твърди, че оправял проблема - също никакъв ефект; неща като uninstall/install device, driver update няма смисъл да споменавам, защото с това започнах. Не иска и не иска да тръгне пущината. Иначе самата катра като fireware интерфей си бачка чудесно - и USB-тата и IEEE1394 - диск външен закачам, камера - няма никакъв проблем. Само 1394 NetAdapter-a се магери нещо. Лошото е, че не мога да свържа спирането с инсталиране на някакъв софтуер или update. А си го ползвах и ми беше много удобно.
Ако някой от Вас се е сблъскавал с подобен проблем и е намерил решение или знае "къде е заровено кучето" - ще бъда изключително задължен.
Предварително благодаря!
въпрос за компютър и IEEE1394 карта
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
В properties на този дивайс няма таб resources... за мое най-голямо съжаление...Muncho написа:Най-вероятно две от у-вата са на един и същи адрес. Можеш да провериш това като отидеш в пропъртийз на дивайса -> resources и гледаш полето IRQ. Ако имаш два дивайса на един и същи адрес то поне единият няма да иска да тръгне.

- OldSchoolPassat
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”