Поредната мобилна измама от номер 18423, фирма Voicecom

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Поредната мобилна измама от номер 18423, фирма Voicecom

Мнениеот maxpayne » Пон 12 дек 2011 11:35

Схемата не е никак нова, просто поредната, от поредните цървули в България, но нека хората имат едно на ум:
Потребителят се подканва да изпрати смс на номер 18423 с уверения, че или смс-а е безплатен или е с много ниска цена, например 0.06лв. В действителност сумата е 6лв с ДДС, които разбира се благо се разделят с оператора, затова от самия оператор предпочитат да не са особено активни в пресичането на подобен род измами.

Вариантите са измами са най-различни, един от тях можете да видите тук:
http://www.plovdiv-online.com/tv-realit ... 18423.html

Сходен начин на измама е описан тук:
http://hotarena.net/targeted/izmamnici- ... va-idt-283

Другите биват най-разнообразни, като:
- изгодни обяви, за да получиш контактите на лицето трябва да пратиш смс на въпросния номер
- програми или начини за постигане на нещо, например имат страница във ФБ и дават линк за теглене на видео туториал как да видиш кой ти е разглеждал профила. За да получиш достъп до видео архива те приканват да пратиш смс
- "безплатни" хороскопи
- "бонуси" за разни онлайн игри
- IQ тестове, за проверката на резултата им трябва да пратиш смс

Въобще всякакви неща, които могат да хрумнат на болните им мозъци.
Измамните цървули са от фирма Voicecom(Войском) и номер 18423

rumbero
Автомобил:
Двигател:

Re: Поредната мобилна измама от номер 18423, фирма Voicecom

Мнениеот rumbero » Вто 31 юли 2012 20:14

И аз съм един от измамените 10 смс съм пратил по 5,50 55 лева имам до момента като аз сам съм бил се съгласил за това.а аз дори и нз как е станало това.По едно време имам спомен като влезна през телефона в интернет станиците примерно фейсбук и ти се отваря и друга страница която като цъкнеш да я затвориш ти излиза нещо за отказ след секунди ти идва информация като смс с някакав линк за нещо и тогава като цъкнеш да видиш какъв е линка ти взема 5,50 лв и колкото повече цъкаш на този линк повече смс пращаш и така до като се усетиш.аз понеже имам неограничен интернет и не ми пречи да цъкна да влезна и да видя какъв е този линк ,а то това е целта да цъкнеш и ти точат пари чрез оператора,който според мен няма нищо против да ти вземе парите.Ако някои знае къде мога да подам жалба да напише и се пазете от подобни мобилни сайтове.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”