няма спасение от човешката завист и злоба...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
няма спасение от човешката завист и злоба...
Пускам темата с идея да получа някакво адекватно решение във връзка с лоши междусъседски взаимоотношения. Живея в малък град в панелен блок с има-няма 20 паркоместа пред блока, (45 семейства) - безплатни и общодостъпни.Случи се така, че паркирам 3 автомобила - 2 лично мои и един служебен.Някои си позволяват да си пазят места с бутилки и други приспособления (аз не съм от тях).Всичко започна след като бях паркирал на място, на което по принцип спира друг.Беше ми направена доста остра забележка, че съм заел чуждо място ( и то не от този, който спира там).И се започна - заемал съм място с моите коли, едната не съм я бил карал цяла седмица... и много думи , които обаче оспорих - аз си плащам данъците и имам право да паркирам пред нас.Тази сутрин обаче осъмнах с една нарязана гума именно на служебната кола (3,4 дни след въпросния скандал). Точно хората, които повдигнаха скандала имат по две коли в семейството ( на баща и на син), което според тях е съвсем друго нещо и не било проблем - моя проблем е че и двете коли са лично мои и така не можело - е какво да правя сега - ако тръгна да отмъщавам - ще пострадат вероятно и личните ми коли, да ги преместя няма къде (едната наскоро се опитаха да я крадат като не беше пред нас) , нямам никакви проблеми с никой - не е отмъщение или нещо такова , нямам вражди освен тези спорове...Яд ме е, че аз винаги се съобразявам да не запуша някой , ако някой пък е спрял на "моето" място и няма места спирам дори пред съседен блок, никога не съм се заяждал с никой - а ето какви съседи имам...
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Re: няма спасение от човешката завист и злоба...
Жалби му е майката... Дърпаш някой за свидетел и казваш, че те псувал заплашвал и тн.
-
- Автомобил:
- Двигател:
нямам доказателства, бяха 3-ма мъже на около 60+ години , двама от които бяха наглеците , бях спрял няколко дни служебната кола напречно, запушвайки собствените си две коли - беше ми отправена забележка, че съм ги затруднявал в маневрирането - ако не съм бил спрял там е можело да взимат по вътрешно завоя при излизане от паркомястото, а сега видиш ли - съм ги затруднявал
, другата глупост беше, че съм заел място на една съседка , която цяло лято я няма и колата и я няма, но случайно дошла за половин час и не можела да си спре на "нейното" място - това ще рече че по тяхната логика цяло лято трябва да стои свободно място и да се чудим къде да спрем , само за да пазим място за някой , който идва веднъж , два пъти за лятото и куп още глупости , които даже не виждам смисъл да коментирам - потресен съм. А още повече ме е яд , че на единия от тези двамата бях услужвал с полир паста да си полира колата , звънял съм му на вратата, за да му кажа че си е забравил включени фаровете , а насреща ми отрепки стояли.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Давам ти съвет, да не ходиш в Полицията, ще ти се изсмеят, ще напишат протокол с човека който си се карал, да не се занимава с теб, и дотам! Даже и това дали ще стане не се знае! По-добре забрави за случката, и си живей живота, хората не можем да ги применим. Колкото повече задълбаваш проблема, толкова повече проблеми ще имаш, не паркирай колите пред блока, и се радвай на живота, колкото можеш!
п.п В един сват от луди, само лудите са нормални, жалко но факт!
п.п В един сват от луди, само лудите са нормални, жалко но факт!
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз за полицията нямам и намерение да ходя - никога не съм попадал на полицай, който да е заинтересован за проблем от такъв характер, те са като роботи - дори не всяват някаква сигурност, а напротив - карат те да се чувстваш безсилен и че нищо не може да се направи. Колите няма как да не ги паркирам пред блока - няма къде , а и служебната ми трябва рано сутрин в 5.30 , няма как да е далеч, понеже толкова рано и без това се става трудно.
- onazi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9 TDI
Taкива съседи много ме кефят!
Ами ти аджеба що не им поискаш документ за собственост и ако ти покажат ще спреш да спираш на "техните" места.
Ма няма мое, няма твое, мое и твое вкъщи - тука не.
Ами ти аджеба що не им поискаш документ за собственост и ако ти покажат ще спреш да спираш на "техните" места.
Ма няма мое, няма твое, мое и твое вкъщи - тука не.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре айде сега замислете се малко... съседите биле виновни...
При положение че има 45 семейства в блока и 20 парко места той да спира 3 коли си е малко нагло според мен..
При положение че има 45 семейства в блока и 20 парко места той да спира 3 коли си е малко нагло според мен..
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега - имам желание , имам възможност - купил съм си втори автомобил. Това е лично мое решение - трябва да се допитам до съседите дали мога да си паркирам колите пред блока ли? да - местата са малко , но за това не съм виновен аз и както казах не съм от хората , които задължително спират пред блока си (даже пред входа си) , защото има доста такива. Слувало се е и то не е един път дори 2 от колите да са пред друг блок - не виждам логика някой да претендира за място- ако си имаш къща с двор или гараж - тогава си имаш собственост , но ей така пред блока да кажеш на посоки , че еди си кой спирал и колко коли спирал и на кое място спирал си е жива простотия и дива селяния.
-
- Автомобил:
- Двигател:
До някъде си прав,но представи си прибираш се вечер от работа и няма къде да си спреш колата пред блока, а на съседа ти и 3те му коли там наредени... тъпо е некак си
Но и да ти режат гумите не е решение.... земете се разберете на 4 очи
Но и да ти режат гумите не е решение.... земете се разберете на 4 очи
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Мога само да кажа как аз бих постъпил - ако нямате отредени конкретни места (по сила на каквото и да било) то принципа е - "който превари, той завари" и никой няма право да го оспорва. Все някой е собственик на това място - ако е общината, то докато не плащаш наем за съответно место - няма резервация, няма "мое е" - ничие не е - държавно е!
В този смисъл обаче и ти не бива да се възмущаваш, ако когато се прибереш вечер няма къде да си паркираш колата, защото някой те е изпреварил - това е положението - така е и в големите градове - понякога се налага да паркирвам на няколко пресечки от където ми трябва...
А по отношение на нарязаните гуми - отмъщението е най-глупавото и примитивно решение. Ако имаш каско - ползвай го. Ако имаш видимост - сложи една камера за да имаш доказателство следващия път и така. Целта е да бъдеш сплашен и изгонен. Ако се поддадеш - губиш. Ако не се - надали ще последва още нещо или най-късно след второто ще спре, щом няма ефект.
И при нас имаше подобни проблеми - непукизъм срещу простащината е най-добрата рецепта!
И все пак не виждам никаква вреда да се иде в полицията. Но и там ако не си собственик на терена или конкретно место - можеш да се оплачеш единствено от вандализъм и да посочиш препдолагаем извършител. Не коства нищо, дори и да не помогне сега, при повторно деяние двете заедно ще натежат рано или късно.
В този смисъл обаче и ти не бива да се възмущаваш, ако когато се прибереш вечер няма къде да си паркираш колата, защото някой те е изпреварил - това е положението - така е и в големите градове - понякога се налага да паркирвам на няколко пресечки от където ми трябва...
А по отношение на нарязаните гуми - отмъщението е най-глупавото и примитивно решение. Ако имаш каско - ползвай го. Ако имаш видимост - сложи една камера за да имаш доказателство следващия път и така. Целта е да бъдеш сплашен и изгонен. Ако се поддадеш - губиш. Ако не се - надали ще последва още нещо или най-късно след второто ще спре, щом няма ефект.
И при нас имаше подобни проблеми - непукизъм срещу простащината е най-добрата рецепта!
И все пак не виждам никаква вреда да се иде в полицията. Но и там ако не си собственик на терена или конкретно место - можеш да се оплачеш единствено от вандализъм и да посочиш препдолагаем извършител. Не коства нищо, дори и да не помогне сега, при повторно деяние двете заедно ще натежат рано или късно.
Последна промяна от Haralampi на Пет 10 авг 2012 19:08, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ами решението за себе си съм го намерил - спирам където има място (но да е позволено и редно) - може и пред друг блок , дали 1 или 5 коли - едно и също е - просто не са пред нас като няма място и това е , но съседите - са си заплюли местата и върви да се разправяш (не всички де- за радост само 2-ма), а и както казах и те имат по 2 автомобила ( не на човек, но на едно семейство) , ами ето например по тази логика казвам , че едната кола е на майка ми и всичко е фифти - фифти...
- Haralampi
Въпросът е, че ако теренът е обществен няма абсолютно никакво значение кой колко коли има и на чие име са!! Който превари - той завари! Точка.
Утре може да дойде да паркира някой от през 5 пресечки - пак нямате право на забележка! Нямате собственост върху терена, не плащате абонамент, не плащате наем!
Редовен проблем е и когато спра пред някоя къща и от вътре изскочи някой и каже "Абе ти да не си си у вас, що ми спираш пред къщата, аз къде да си спра колата" - факт е, че улицата е обществена собственост - докато не навлизаш в нечии имот (и не нарушаваш правилата, затапвайки изход и т.н.) - никой няма право на "резервация" на место на улицата или обществен терен, без значение колко коли има и къде живее!
Утре може да дойде да паркира някой от през 5 пресечки - пак нямате право на забележка! Нямате собственост върху терена, не плащате абонамент, не плащате наем!
Редовен проблем е и когато спра пред някоя къща и от вътре изскочи някой и каже "Абе ти да не си си у вас, що ми спираш пред къщата, аз къде да си спра колата" - факт е, че улицата е обществена собственост - докато не навлизаш в нечии имот (и не нарушаваш правилата, затапвайки изход и т.н.) - никой няма право на "резервация" на место на улицата или обществен терен, без значение колко коли има и къде живее!
Последна промяна от Haralampi на Пет 10 авг 2012 19:11, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги - повтарям се за н-ти път в тази тема - не си търся "мое" място и не се възмущавам ако има кола там , където съм свикнал да спирам аз - и сега с 2-те, и когато имах една кола също беше така. И именно тези съседи които ме критикуваха нито един път (поне аз не съм виждал) да си спрат колите на различни от "техните" места, а ако има някой спрял - или правят скандал или го запушват , но няма да са пред другия блок , за тях това е все едно те самите да отидат да преспят в чужд апартамент вместо в техния - това е манталитета им!
- Haralampi
ако те запушват - поне в София обикновено обаждане в Полицията помага (поне в част от случайте) - имаше няколко теми по въпроса.
А като тръгнат да ти правят скандал казваш, че си зает и да ти пратят писмо и като имаш време ще го прочетеш
А като тръгнат да ти правят скандал казваш, че си зает и да ти пратят писмо и като имаш време ще го прочетеш

подай сигнал в полицията, най-ефективно е ако вземат, че минат на оглед. Щом е на служебната, няма какво да те плаши толкова, отстоявай си, ако се повтори отново полиция пак и така, рано или късно ще направят една обиколка през потенциалните зломаджии.
Гумата разпорена или продупчена е ? щото ако е пробита отдолу в грайфера ще тврдят, че е спукана в движение, но ако е резната или пробита отстрани нема кво да ги бавиш.
Гумата разпорена или продупчена е ? щото ако е пробита отдолу в грайфера ще тврдят, че е спукана в движение, но ако е резната или пробита отстрани нема кво да ги бавиш.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”