Имам ли право на златен талон след като 6 години нямам нарушение като водач на МПС /акт или фиш/, но имам фиш като пешеходец /пресичане не на пешеходна пътека/?
Прочетох наредбата, третираща въпроса от 2003 г.,но според мен тя се отнася само за водачи на МПС и нарушението ми като пешеходец няма да е проблем за получаване на златен талон.
Златен талон при фиш като пешеходец
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: златен талон
Имаш! 

Не че е толкова важно дали ще взема или не ама казуса според мен е интересен.В наредбата се говори от една страна за водач, който не е допуснал 6 години нарушение на Закона за движени по пътищата в който мисля че влизат и пешеходците.От друга страна в същата наредба срока /6 години/ започва да тече от придобиване на права за правоуправление т.е. за нарушения допуснати от водачи, та знам ли.
Май ще се разходя до КАТ.
Май ще се разходя до КАТ.
- baracuda681
- Автомобил:
- Двигател:
По-добре им звънни. Станали са много учтиви и услужливи 

-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Мисля, че няма да имаш проблем. Освен ако не са ти взели точки от талона за неправилното пресичане. 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Не би трябвало да има проблем. В крайна сметка златният талон и въобще какъвто и да е талон е допълнение към шоф. книжка.
В Германия нещата са обвързани, но в БГ - не мисля.
В Германия нещата са обвързани, но в БГ - не мисля.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Глобите за неправилно пресичане, ВОЗЕНЕ без колан и тн. отиват автоматично към СУМПС на виновното лице в случай, че същото изобщо има СУМПС.
По тази линия на сестра ми и написаха фиш (ако не греша) за возене в МПС (не е шофирала тя) без предпазен колан. По някое време глобата и дойде към книжката
Тук можете да обърнете внимание на т.2 от гърба на въпросния талон:

Говори се за наказание. Никъде не се уточнява какво наказание (фиш или акт). Неправилното пресичане е нарушение на правилата за движение по пътищата и според мен има голяма вероятност да се разминеш с въпросното картонче
По тази линия на сестра ми и написаха фиш (ако не греша) за возене в МПС (не е шофирала тя) без предпазен колан. По някое време глобата и дойде към книжката

Тук можете да обърнете внимание на т.2 от гърба на въпросния талон:

Говори се за наказание. Никъде не се уточнява какво наказание (фиш или акт). Неправилното пресичане е нарушение на правилата за движение по пътищата и според мен има голяма вероятност да се разминеш с въпросното картонче

Последна промяна от groznika на Нед 19 авг 2012 21:07, променено общо 1 път.
На мен също ми се струва че така стоят нещата.Все пак ще питам, най-важно да сме живи и здрави. Макър че ако съм пресекал на червено ще ми вземат ли точки от книжката? Талона не е ли пряко свързан с правоспособността като водач на МПС? Във фиша пише че нарушението е извършено като пешеходец, на гърба на талона - издава се на водач който.....
- Syncro
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: ANB 1999
- Контакти:
Винаги като стане на въпрос за Златен талон се сещам за една случка:
В периода в който сменяхме книжките и ЛК в КАТ се виеха опашки от по час и половина. Точно пред мен се беше наредило едно момче, което през цялото време не видях да държи необходимите документи, каквито държахме всички. След час и половина дойде и неговия ред. На въпроса Къде са ти документите? то каза, че е за Златен талон. Жената едва не изкърти бюрото в потрес. Последва Ти нормален ли си? Баш сега ли? а от опашката Еб@си човека.... След като се окопити служителката подхвана компютъра мърморейки, че надали момчето е заслужило, но все пак ще провери.
Оказа се, че има едно нарушение преди 3-4 години, за което той отричаше, но Златен талон не получи. Малко по-късно и мен подгониха да плащам акт от преди 4-5 години, което впоследствие се оказа грешка в системата.
Та мисълта ми е, че трябва най-напред да провериш дали ти е чисто досието за тези години.
В периода в който сменяхме книжките и ЛК в КАТ се виеха опашки от по час и половина. Точно пред мен се беше наредило едно момче, което през цялото време не видях да държи необходимите документи, каквито държахме всички. След час и половина дойде и неговия ред. На въпроса Къде са ти документите? то каза, че е за Златен талон. Жената едва не изкърти бюрото в потрес. Последва Ти нормален ли си? Баш сега ли? а от опашката Еб@си човека.... След като се окопити служителката подхвана компютъра мърморейки, че надали момчето е заслужило, но все пак ще провери.
Оказа се, че има едно нарушение преди 3-4 години, за което той отричаше, но Златен талон не получи. Малко по-късно и мен подгониха да плащам акт от преди 4-5 години, което впоследствие се оказа грешка в системата.
Та мисълта ми е, че трябва най-напред да провериш дали ти е чисто досието за тези години.
Проверил съм -чисто е.Мисълта ми е, че нарушението съм извършил като пешеходец, а талона е за водачи които.... Както и да ще питам и ще пиша.
- bobi84
- Автомобил: GOLF 3 1.6 GT
- Двигател: AFT 1997
аз взех "златен талон",въпреки че имах фиш за превишена скорост.
P.S. Доста нарушения ми е спестявал "златния талон",даже последния път ме спряха с превишена скорост (17 км)над допустимата и полицаите се оказаха пичове,викат ми толкова време си се пазил,как да ти го вземем:)))как човек да не ги почерпи за тези им думи...
P.S. Доста нарушения ми е спестявал "златния талон",даже последния път ме спряха с превишена скорост (17 км)над допустимата и полицаите се оказаха пичове,викат ми толкова време си се пазил,как да ти го вземем:)))как човек да не ги почерпи за тези им думи...
- groznika
Stif написа:Проверил съм -чисто е.Мисълта ми е, че нарушението съм извършил като пешеходец, а талона е за водачи които.... Както и да ще питам и ще пиша.
Точно така, но аз го разбирам по следния начин:
Талон се издава САМО на водачи на МПС по обясними причини (на пешеходци не им трябва). Щом претендираш за изряден водач и безукорно спазваш правилника за движение... то логично не би трябвало да го нарушаваш по никакъв начин дори като пешеходец, велосипедист и тн. Просто под каквато и да е форма се явяваш участник в движението и всяка санкция за нарушение би следвало да ти се отрази към СУМПС, а ако го нямаш към ЛК, данъци и тн.
Истината е, че без да идеш до КАТ няма как да разбереш. Ще се радваме да споделиш резултата

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
bobi84 написа:аз взех "златен талон",въпреки че имах фиш за превишена скорост.
И как после да не роним крокодилски сълзи за някой като тебе който който реве как корумпираните полицаи му взели 50лв за това че говорел по телефона а вече имал Н-броя фишове и щели да му вземат книжката

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Добре де, тоя златен талон нали е към книжката. На теб като ти писаха фиша, какви документи ти искаха? Все си мисля, че е с данните от личната карта. Мисля, че няма нищо общо със СУМПС и привилегиите, произтичащи от дълъг период без нарушения. По тая логика манго като пресича неправилно и няма книжка, не трябва да му пишат фиш ли? Или аз се бъркам 

- groznika
batko_miro написа:Добре де, тоя златен талон нали е към книжката. На теб като ти писаха фиша, какви документи ти искаха? Все си мисля, че е с данните от личната карта. Мисля, че няма нищо общо със СУМПС и привилегиите, произтичащи от дълъг период без нарушения. По тая логика манго като пресича неправилно и няма книжка, не трябва да му пишат фиш ли? Или аз се бъркам
Вероятно бъркаш защото на сестрата и фиша по лична карта пък после дойде на книжката

Върни се в “ОФФ-Топик - други”