:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Съвети как да възпитаме малко куче

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Съвети как да възпитаме малко куче

Мнениеот nigga » Вто 17 юли 2012 13:11

:idea:

Последна промяна от nigga на Чет 19 юли 2012 11:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Имам нужда от съвет за боксер

Мнениеот nasko1978 » Вто 17 юли 2012 13:32

Здрасти!
Гледал съм боксерка близо 8години и съм влюбен в тази порода. :mrgreen: Това е най-чаровното грозно куче,трудно се обучава,трябва си постоянство,но запомни ли нещо не го забравя.

Мисля,че не е проблем да е само с теб постоянно,но трябва и да го оставяш на други от време на време ,за да свиква с хора.Мястото за спане не ги притеснява изобщо и е важно да си знае къде му е позволено и къде не, да влиза и да се разполага! :да:
Ако има нещо питай!

Да пуснеш снимки на принцесата! :да:

Последна промяна от nasko1978 на Вто 17 юли 2012 14:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Вто 17 юли 2012 13:54

Здравейте.
От скоро имам малък пит,утре прави 2 месеца.Хубаво е да го оставяш по известно време само,за да свикне.Защото като е постоянно при теб в даден момент като остане сама не се знае на какво може да я избие.
Съмнявам се че ще я научиш да спи където искаш ти,в тия жеги моя се чуди каде да легне...като пусна климатика и до 2 мин. е заспал :D
http://forum.dog.bg/topic/898-%D0%B1%D0 ... %B5%D1%80/ много полезен форум :да:

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Вто 17 юли 2012 17:50

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Вто 17 юли 2012 18:02

Съдържанието в момента не е достъпно
Страницата, която желаете да отворите, не може да бъде показана веднага. Тя може да е временно недостъпна, връзката към нея да е вече невалидна, или вие може би нямате право да разгледате тази страница.

Не отваря снимката колега.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 17 юли 2012 21:51

Не го оставяй само. Взимай го със себе си.Кучетата се привързват много към господаря си и когато ги оставят сами тъгуват много.
Оффф много ме е е яд когато в някой магазин, аптека и др се правят на велики - не можело за кучета/ има си вс. ваксини,противопаразитна каишка, кртотко като агънце/ , а в същото време влизат гнусни, мръсни мангали и мангалки, смърдящи от километър.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 17 юли 2012 21:55

Заповядай!От извора!
http://www.boxerclub-bg.org/index.php?lang=bg
И един съвет...ако ще има "раздели" не вземай куче!При някоя от разделите ще го завариш болно или мъртво.
Забрави за отсъствия за повече от 1-2 дни.Очакват те много лишения за които дори и не предполагаш.Животът ти ще се промени коренно...ако си готов на това-можеш да вземеш куче.И не забравяй,че проблемите със женските са повече отколкото с мъжките....задължително трябва да роди или да я кастрираш(с всички големи рискове от това)....От това,което питаш не съм убеден,че си наясно как се обучава и възпитава куче.

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Вто 17 юли 2012 22:12

Напълно подкрепям горния пост.
И аз имах в предвид часове...моето остава само за 2-3 часа на ден като смените ни с брат ми се разминат и то не всеки ден.

@joker нещо ми се върти в главата че си ветеринар....или бъркам?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 17 юли 2012 23:01

Ivan_GT написа:Напълно подкрепям горния пост.
....@joker нещо ми се върти в главата че си ветеринар....или бъркам?

Хората и животните не се различават много от физиологична гледна точка, пък и от която и да е май mhihi !
Докторът си е човешки доктор, макар че и аз го познавам само задочно :да: .
Мислил съм да взема куче заради децата (имал съм преди време немска овчарка, но на село),но точно отговорността ме възпира, като отидем на почивка какво правя с кучето ...

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Сря 18 юли 2012 1:08

Ще ходиш на почивка там където можеш да вземеш и кучето.
То е член на семейството и трябва да се съобразяваш и с него!

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 18 юли 2012 7:07

Ivan_GT написа:Ще ходиш на почивка там където можеш да вземеш и кучето.
То е член на семейството и трябва да се съобразяваш и с него!

А ако е кучка и и трябва мъжко а няма наоколо,в този случай Ние ли трябва да приемем ролята на мъжко :?:
Как може хората на запад да се справят с подобни проблеми,да 90% не си мъкнат домашният любимец с тях при почивка,има си специални места за това,където се грижат за него.Това само българите сме малко така,щом имаме куче и котка и дай да го мъкнеме с нас,ами нали и мебели имаме и тях ли да помъкнеме с нас? :banghead:
Нищо лично но според мен колегата да го научи да бъде самостоятелно добичето и така и на него ще е по спокойно и за самото добиче също.Излишно глезене няма нужда,вредно е и за двамата.

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Сря 18 юли 2012 7:48

Абе другар ти гледал ли си някога куче?
Ако има нужда от мъжко или трябва да и го намериш или да я кастрираш,в противен случай може да се разболее и да умре!
Преди да се вземе куче трябва да сте наясно че това е ангажимент,не може ти да си идеш на моренце за 10-тина дни и да го оставиш заключено вкъщи!
И я обясни как кучето може да е самостоятелно?Само ще си отвори хладилника за да се нахрани или само ще излезе от къщи за да се изходи че даже и ще заключи вратата на връщане?Може да е самостоятелно точно колкото бебе на 1 годинка.
Имаш много да четеш преди да започнеш да се изказваш по някой теми!
http://forum.dog.bg/topic/3076-%D0%BA%D ... %BC%D0%B0/

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 18 юли 2012 8:59

Куче и самостоятелно, няма как да стане. Те се превързват много към стопанина си, трудно се разделят, трудно го преживяват (както и хората). Моята немска овчарка (мъжки на 5г.беше ) се наложи да го подаря навремето,няколко седмици е било като болно, само скимтяло и не искало да се храни.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Re: Имам нужда от съвет за куче порода боксер

Мнениеот nigga » Сря 18 юли 2012 10:21

Аз кученцето никога няма да го оставя само - има хора които ще бъдат около него постоянно и после могат да го вземат в къщи , ако мен ме няма.Никъде не съм писал , че ще го оставям само , а как да се справим с проблема когато ме няма около него - по една или друга причина.

И аз съм мераклия да го взимам с мен - за планираната ваканция примерно , сме намерили нов хотел в който можем да отидем с кучето.Това обаче пак не решава всички проблеми ,защото най-малкото не мога да излизам навсякъде с него!!!

Жокерче - знам какво ме чака и знам как се гледа/възпитава/обучава куче , имал съм 2 преди това.И котки , и рибки , и гущер....
Знам , че е отговорност и мога да я поема!!!

По-добре някой от Богопомазаните да заключи :kissy:

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Re: Имам нужда от съвет за куче порода боксер

Мнениеот zografski » Сря 18 юли 2012 11:02

Кучето ще свикне няма проблеми. Аз имам един големоглавец м/у пит и бултериер много игрив със всички кучета и хора на годинка и половина и в началото бях постоянно с него, но започнах работа и от 9 - 17:30 горе долу е сам в къщи, в началото плачеше, но сега вече си седи мирно и спокойно в къщи, естествено от време на време си прави белички, но вече не са така фрапантни както когато беше около годинка. Кучетата почват да свикват и с времето дори и да го оставяш самичко до като си на работа няма проблем, даже си имаш пазител на къщата :Mr Green Fun .А като ходиш на почивка дори и да няма на кой да го оставиш има хотели за кучета. Аз моят Змей съм го оставял в 1 много хубав хотел за домашни любимци за 3 дена понеже трябваше да замина по служебно и даже като си го взех беше по мирен от всякога(явно се беше уплашил, че ще го оставя). Така че винаги има вариант, а домашния любимец за мен е най верният приятел който винаги ще бъде до стопанинът си и ще направи всичко за да му оправи настроението дори когато е мега нервен. Много помага с/у депресия и нервна криза, действат много успокояващо :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”