Съвети как да възпитаме малко куче
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Съвети как да възпитаме малко куче

Последна промяна от nigga на Чет 19 юли 2012 11:59, променено общо 1 път.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Имам нужда от съвет за боксер
Здрасти!
Гледал съм боксерка близо 8години и съм влюбен в тази порода.
Това е най-чаровното грозно куче,трудно се обучава,трябва си постоянство,но запомни ли нещо не го забравя.
Мисля,че не е проблем да е само с теб постоянно,но трябва и да го оставяш на други от време на време ,за да свиква с хора.Мястото за спане не ги притеснява изобщо и е важно да си знае къде му е позволено и къде не, да влиза и да се разполага!
Ако има нещо питай!
Да пуснеш снимки на принцесата!
Гледал съм боксерка близо 8години и съм влюбен в тази порода.

Мисля,че не е проблем да е само с теб постоянно,но трябва и да го оставяш на други от време на време ,за да свиква с хора.Мястото за спане не ги притеснява изобщо и е важно да си знае къде му е позволено и къде не, да влиза и да се разполага!

Ако има нещо питай!
Да пуснеш снимки на принцесата!

Последна промяна от nasko1978 на Вто 17 юли 2012 14:42, променено общо 1 път.
Здравейте.
От скоро имам малък пит,утре прави 2 месеца.Хубаво е да го оставяш по известно време само,за да свикне.Защото като е постоянно при теб в даден момент като остане сама не се знае на какво може да я избие.
Съмнявам се че ще я научиш да спи където искаш ти,в тия жеги моя се чуди каде да легне...като пусна климатика и до 2 мин. е заспал
http://forum.dog.bg/topic/898-%D0%B1%D0 ... %B5%D1%80/ много полезен форум
От скоро имам малък пит,утре прави 2 месеца.Хубаво е да го оставяш по известно време само,за да свикне.Защото като е постоянно при теб в даден момент като остане сама не се знае на какво може да я избие.
Съмнявам се че ще я научиш да спи където искаш ти,в тия жеги моя се чуди каде да легне...като пусна климатика и до 2 мин. е заспал

http://forum.dog.bg/topic/898-%D0%B1%D0 ... %B5%D1%80/ много полезен форум

Съдържанието в момента не е достъпно
Страницата, която желаете да отворите, не може да бъде показана веднага. Тя може да е временно недостъпна, връзката към нея да е вече невалидна, или вие може би нямате право да разгледате тази страница.
Не отваря снимката колега.
Страницата, която желаете да отворите, не може да бъде показана веднага. Тя може да е временно недостъпна, връзката към нея да е вече невалидна, или вие може би нямате право да разгледате тази страница.
Не отваря снимката колега.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Не го оставяй само. Взимай го със себе си.Кучетата се привързват много към господаря си и когато ги оставят сами тъгуват много.
Оффф много ме е е яд когато в някой магазин, аптека и др се правят на велики - не можело за кучета/ има си вс. ваксини,противопаразитна каишка, кртотко като агънце/ , а в същото време влизат гнусни, мръсни мангали и мангалки, смърдящи от километър.
Оффф много ме е е яд когато в някой магазин, аптека и др се правят на велики - не можело за кучета/ има си вс. ваксини,противопаразитна каишка, кртотко като агънце/ , а в същото време влизат гнусни, мръсни мангали и мангалки, смърдящи от километър.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Заповядай!От извора!
http://www.boxerclub-bg.org/index.php?lang=bg
И един съвет...ако ще има "раздели" не вземай куче!При някоя от разделите ще го завариш болно или мъртво.
Забрави за отсъствия за повече от 1-2 дни.Очакват те много лишения за които дори и не предполагаш.Животът ти ще се промени коренно...ако си готов на това-можеш да вземеш куче.И не забравяй,че проблемите със женските са повече отколкото с мъжките....задължително трябва да роди или да я кастрираш(с всички големи рискове от това)....От това,което питаш не съм убеден,че си наясно как се обучава и възпитава куче.
http://www.boxerclub-bg.org/index.php?lang=bg
И един съвет...ако ще има "раздели" не вземай куче!При някоя от разделите ще го завариш болно или мъртво.
Забрави за отсъствия за повече от 1-2 дни.Очакват те много лишения за които дори и не предполагаш.Животът ти ще се промени коренно...ако си готов на това-можеш да вземеш куче.И не забравяй,че проблемите със женските са повече отколкото с мъжките....задължително трябва да роди или да я кастрираш(с всички големи рискове от това)....От това,което питаш не съм убеден,че си наясно как се обучава и възпитава куче.
Напълно подкрепям горния пост.
И аз имах в предвид часове...моето остава само за 2-3 часа на ден като смените ни с брат ми се разминат и то не всеки ден.
@joker нещо ми се върти в главата че си ветеринар....или бъркам?
И аз имах в предвид часове...моето остава само за 2-3 часа на ден като смените ни с брат ми се разминат и то не всеки ден.
@joker нещо ми се върти в главата че си ветеринар....или бъркам?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Ivan_GT написа:Напълно подкрепям горния пост.
....@joker нещо ми се върти в главата че си ветеринар....или бъркам?
Хората и животните не се различават много от физиологична гледна точка, пък и от която и да е май

Докторът си е човешки доктор, макар че и аз го познавам само задочно

Мислил съм да взема куче заради децата (имал съм преди време немска овчарка, но на село),но точно отговорността ме възпира, като отидем на почивка какво правя с кучето ...
Ще ходиш на почивка там където можеш да вземеш и кучето.
То е член на семейството и трябва да се съобразяваш и с него!
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ivan_GT написа:Ще ходиш на почивка там където можеш да вземеш и кучето.
А ако е кучка и и трябва мъжко а няма наоколо,в този случай Ние ли трябва да приемем ролята на мъжко

Как може хората на запад да се справят с подобни проблеми,да 90% не си мъкнат домашният любимец с тях при почивка,има си специални места за това,където се грижат за него.Това само българите сме малко така,щом имаме куче и котка и дай да го мъкнеме с нас,ами нали и мебели имаме и тях ли да помъкнеме с нас?

Нищо лично но според мен колегата да го научи да бъде самостоятелно добичето и така и на него ще е по спокойно и за самото добиче също.Излишно глезене няма нужда,вредно е и за двамата.
Абе другар ти гледал ли си някога куче?
Ако има нужда от мъжко или трябва да и го намериш или да я кастрираш,в противен случай може да се разболее и да умре!
Преди да се вземе куче трябва да сте наясно че това е ангажимент,не може ти да си идеш на моренце за 10-тина дни и да го оставиш заключено вкъщи!
И я обясни как кучето може да е самостоятелно?Само ще си отвори хладилника за да се нахрани или само ще излезе от къщи за да се изходи че даже и ще заключи вратата на връщане?Може да е самостоятелно точно колкото бебе на 1 годинка.
Имаш много да четеш преди да започнеш да се изказваш по някой теми!
http://forum.dog.bg/topic/3076-%D0%BA%D ... %BC%D0%B0/
Ако има нужда от мъжко или трябва да и го намериш или да я кастрираш,в противен случай може да се разболее и да умре!
Преди да се вземе куче трябва да сте наясно че това е ангажимент,не може ти да си идеш на моренце за 10-тина дни и да го оставиш заключено вкъщи!
И я обясни как кучето може да е самостоятелно?Само ще си отвори хладилника за да се нахрани или само ще излезе от къщи за да се изходи че даже и ще заключи вратата на връщане?Може да е самостоятелно точно колкото бебе на 1 годинка.
Имаш много да четеш преди да започнеш да се изказваш по някой теми!
http://forum.dog.bg/topic/3076-%D0%BA%D ... %BC%D0%B0/
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Куче и самостоятелно, няма как да стане. Те се превързват много към стопанина си, трудно се разделят, трудно го преживяват (както и хората). Моята немска овчарка (мъжки на 5г.беше ) се наложи да го подаря навремето,няколко седмици е било като болно, само скимтяло и не искало да се храни.
Re: Имам нужда от съвет за куче порода боксер
Аз кученцето никога няма да го оставя само - има хора които ще бъдат около него постоянно и после могат да го вземат в къщи , ако мен ме няма.Никъде не съм писал , че ще го оставям само , а как да се справим с проблема когато ме няма около него - по една или друга причина.
И аз съм мераклия да го взимам с мен - за планираната ваканция примерно , сме намерили нов хотел в който можем да отидем с кучето.Това обаче пак не решава всички проблеми ,защото най-малкото не мога да излизам навсякъде с него!!!
Жокерче - знам какво ме чака и знам как се гледа/възпитава/обучава куче , имал съм 2 преди това.И котки , и рибки , и гущер....
Знам , че е отговорност и мога да я поема!!!
По-добре някой от Богопомазаните да заключи
И аз съм мераклия да го взимам с мен - за планираната ваканция примерно , сме намерили нов хотел в който можем да отидем с кучето.Това обаче пак не решава всички проблеми ,защото най-малкото не мога да излизам навсякъде с него!!!
Жокерче - знам какво ме чака и знам как се гледа/възпитава/обучава куче , имал съм 2 преди това.И котки , и рибки , и гущер....
Знам , че е отговорност и мога да я поема!!!
По-добре някой от Богопомазаните да заключи

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Имам нужда от съвет за куче порода боксер
Кучето ще свикне няма проблеми. Аз имам един големоглавец м/у пит и бултериер много игрив със всички кучета и хора на годинка и половина и в началото бях постоянно с него, но започнах работа и от 9 - 17:30 горе долу е сам в къщи, в началото плачеше, но сега вече си седи мирно и спокойно в къщи, естествено от време на време си прави белички, но вече не са така фрапантни както когато беше около годинка. Кучетата почват да свикват и с времето дори и да го оставяш самичко до като си на работа няма проблем, даже си имаш пазител на къщата
.А като ходиш на почивка дори и да няма на кой да го оставиш има хотели за кучета. Аз моят Змей съм го оставял в 1 много хубав хотел за домашни любимци за 3 дена понеже трябваше да замина по служебно и даже като си го взех беше по мирен от всякога(явно се беше уплашил, че ще го оставя). Така че винаги има вариант, а домашния любимец за мен е най верният приятел който винаги ще бъде до стопанинът си и ще направи всичко за да му оправи настроението дори когато е мега нервен. Много помага с/у депресия и нервна криза, действат много успокояващо 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”