Какво да правя с празно място в центъра София
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Какво да правя с празно място в центъра София
Дайте идеи Колеги какво да правя с празно место/230 м2/ в центъра на София /пл.Македония/.Кой би имал интерес да наеме такова място? До сега го давах /от договора остават още 3 месеца/ под наем на строителите на съседния обект, които са поставили фургони за работниците.Информацията ми е, че след като издигнат 4-ия етаж на строежа, прилежаш до моето място ще се преместят в него и ще освободят моя имот.Благодаря за всички идеи, които ще получа!
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какво да правя с празно място в центъра София
ориентирай се какви документи ще ти трябват, за да го превърнеш в законен паркинг.
след това сложи някакви човешки цени, не по 5лв./мин. и ще се сдобиеш с един доста доходоносен бизнес.
паркирането в центъра е огромен проблем...
направи време-ограничение, да не може да се паркира за над 2 часа, примерно и ще имаш голямо текучество.
и така...
аз бих направил това-не изисква огромна инвестиция, но се отплаща бързо и добре.
след това сложи някакви човешки цени, не по 5лв./мин. и ще се сдобиеш с един доста доходоносен бизнес.
паркирането в центъра е огромен проблем...
направи време-ограничение, да не може да се паркира за над 2 часа, примерно и ще имаш голямо текучество.
и така...
аз бих направил това-не изисква огромна инвестиция, но се отплаща бързо и добре.

Васко,мислих го това, но до мен има паркинг и сега, но бизнеса им не върви, защото с/у Булстрад, направиха бизнес център с 4-5 подземни етажа с много места за паркиране. Предлагат много парко места на по-ниски цени.Благодаря ти за идеята.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Виж Васко е мноо прав този тип бизнес ще е рентабилен още мноого дълги години та ако ще и 5ти метро-диаметър да пуснат, хората са много прости и мързеливи и винаги ще искат да се наврът в центъро с "Джипо" и от там ще падат мноо кинти...
vaskoto1 написа:ориентирай се какви документи ще ти трябват, за да го превърнеш в законен паркинг.
Това е наистина го помислих още докато видях "центъра на София" това е много стабилен стабилен и сигурен доход, не мога да си обясня защо не върви на съседните. Изумен съм.
Ако имаш възможност да "закриеш" поне бъдещите паркоместа, ако не целия паркинг би било добре.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Колко е пазарната цена в момента на такъв парцел?
На този етап нямам намерение да продавам.Преди 2009 г. беше 3000 евро/м?.
- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
Stif написа:На този етап нямам намерение да продавам.Преди 2009 г. беше 3000 евро/м?.
аз ако съм единствения собственик на такъв парцел,,веднага го продавам.Получава се огромна сума от продажбата,сума която си заслужава и живота ми се обръща на 180-градуса
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stif написа:На този етап нямам намерение да продавам.Преди 2009 г. беше 3000 евро/м?.
в момента няма да е повече от 1000-1500 еу/кв.м.
мислил ли си варианта някои да построи нещо като офис сграда и да вземеш 15-20% обезщетение във форма на офиси и/или магазин/и...
макар че е малък парцела за строеж на офис сграда

В утвърдения план за квартала моя парцел в едно със съседния са едно УПИ, където се предвижда офис сграда, но кризата стопира инвеститора и ще чакам живот и здраве по-добри времена ама като гледам няма да е скоро.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ако нямаш излишни пари да развиваш бизнес на самото място, по-добре или го продай, или го пусни под наем, поне някакви доходи да идват от него, иначе така да си стои и да се инатиш да не го продаваш на тази криза, по-добре да го нямаш!
my heart iS iCe написа:Ако нямаш излишни пари да развиваш бизнес на самото място, по-добре или го продай, или го пусни под наем, поне някакви доходи да идват от него, иначе така да си стои и да се инатиш да не го продаваш на тази криза, по-добре да го нямаш!
Нали това ми е питането /да го давам по наем както до сега или нещо друго/. Имам идея да се обърна към брокери, които предлагат имоти под наем, ама празно място знам ли?
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Аз не съм нито брокер, нито привърженик на лихвоточките...ама при положение, че ти никакъв хабер си нямаш кво да го правиш - ми продай го, тъй и тъй нищо не го правиш
1250 евро на квадрат * 230 = 287 500 евро
При 1 евро на час (да не обръщам в лева) и натовареност от да кажем 67 % на 12 паркоместа имаш на месец 24 часа * 1 евро * 0,67 натовареност * 30 дни = 5789 евро на месец, или иначе казано към 50 месеца, докато дойдеш на продажната цена.
Само че в сметката няма никви разходи по паркинга (поне 2 човека, дето ще ти киснат кибик) плюс други неща.
От друга страна , 287500 на 2 % лихва са си една добра сума да си "помогнеш на месец". А и имай предвид, че хората полека лека ще усетят "мекото" на да ходят без кола до центъра, така че не е сигурно дали след 3-4 години необходимостта от паркинг в центъра няма да е намаляла (респективно натоварването им)
1250 евро на квадрат * 230 = 287 500 евро
При 1 евро на час (да не обръщам в лева) и натовареност от да кажем 67 % на 12 паркоместа имаш на месец 24 часа * 1 евро * 0,67 натовареност * 30 дни = 5789 евро на месец, или иначе казано към 50 месеца, докато дойдеш на продажната цена.
Само че в сметката няма никви разходи по паркинга (поне 2 човека, дето ще ти киснат кибик) плюс други неща.
От друга страна , 287500 на 2 % лихва са си една добра сума да си "помогнеш на месец". А и имай предвид, че хората полека лека ще усетят "мекото" на да ходят без кола до центъра, така че не е сигурно дали след 3-4 години необходимостта от паркинг в центъра няма да е намаляла (респективно натоварването им)
- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
да и аз така мисля,тази сума за много хора е извънземна,те хората по 30-години лишения и т.н. изплащат апартаменти на стойност 100-150хил. лева
а ти имаш възможност да вземеш цялото това състояние само с един подпис,и след това да си живееш живота и то само от лихвите
завиждам ти благородно колега
и не му мисли много много за бъдещи планове и т.н.,живота си върви и си остаряваме
а ти имаш възможност да вземеш цялото това състояние само с един подпис,и след това да си живееш живота и то само от лихвите
завиждам ти благородно колега

и не му мисли много много за бъдещи планове и т.н.,живота си върви и си остаряваме
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Stif написа: празно място знам ли?
Няма значение дали е празно място или не! Давай го под-наем и да не ти пука! Взимай някой лев от него и си бачкай на некоя лека работа, и си свиркай! Щом нямаш друга възможност тази ти е доста добра! На центъра място, винаги се намира човек да направи нещо! Бъди сигурен, че ще се намери някой който да го застрои и да направи или магазинче, бутка или нещо друго, което може да му изкара пари, все пак е на център! Някой ще каже кво като е на център! Еми седни на това празно място и виж колко хора ще минат по тази улица или в този район около мястото, и ще прецениш дали ще изкараш пари от него, поне така правят хитрите търговци! Не го мисли много, давай под-наем и си гледай живота!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”