Какво да правя с празно място в центъра София

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Stif
Автомобил:
Двигател:

Какво да правя с празно място в центъра София

Мнениеот Stif » Пон 27 авг 2012 17:34

Дайте идеи Колеги какво да правя с празно место/230 м2/ в центъра на София /пл.Македония/.Кой би имал интерес да наеме такова място? До сега го давах /от договора остават още 3 месеца/ под наем на строителите на съседния обект, които са поставили фургони за работниците.Информацията ми е, че след като издигнат 4-ия етаж на строежа, прилежаш до моето място ще се преместят в него и ще освободят моя имот.Благодаря за всички идеи, които ще получа!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво да правя с празно място в центъра София

Мнениеот vaskoto1 » Пон 27 авг 2012 17:49

ориентирай се какви документи ще ти трябват, за да го превърнеш в законен паркинг.
след това сложи някакви човешки цени, не по 5лв./мин. и ще се сдобиеш с един доста доходоносен бизнес.
паркирането в центъра е огромен проблем...
направи време-ограничение, да не може да се паркира за над 2 часа, примерно и ще имаш голямо текучество.
и така...
аз бих направил това-не изисква огромна инвестиция, но се отплаща бързо и добре. :да:

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 27 авг 2012 17:58

Васко,мислих го това, но до мен има паркинг и сега, но бизнеса им не върви, защото с/у Булстрад, направиха бизнес център с 4-5 подземни етажа с много места за паркиране. Предлагат много парко места на по-ниски цени.Благодаря ти за идеята.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 27 авг 2012 17:59

Виж Васко е мноо прав този тип бизнес ще е рентабилен още мноого дълги години та ако ще и 5ти метро-диаметър да пуснат, хората са много прости и мързеливи и винаги ще искат да се наврът в центъро с "Джипо" и от там ще падат мноо кинти...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 27 авг 2012 18:18

vaskoto1 написа:ориентирай се какви документи ще ти трябват, за да го превърнеш в законен паркинг.

Това е наистина го помислих още докато видях "центъра на София" това е много стабилен стабилен и сигурен доход, не мога да си обясня защо не върви на съседните. Изумен съм.
Ако имаш възможност да "закриеш" поне бъдещите паркоместа, ако не целия паркинг би било добре.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 27 авг 2012 18:50

Колко е пазарната цена в момента на такъв парцел?

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 27 авг 2012 18:54

На този етап нямам намерение да продавам.Преди 2009 г. беше 3000 евро/м?.

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Пон 27 авг 2012 19:02

Stif написа:На този етап нямам намерение да продавам.Преди 2009 г. беше 3000 евро/м?.

аз ако съм единствения собственик на такъв парцел,,веднага го продавам.Получава се огромна сума от продажбата,сума която си заслужава и живота ми се обръща на 180-градуса

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пон 27 авг 2012 19:05

Stif написа:На този етап нямам намерение да продавам.Преди 2009 г. беше 3000 евро/м?.

в момента няма да е повече от 1000-1500 еу/кв.м.
мислил ли си варианта някои да построи нещо като офис сграда и да вземеш 15-20% обезщетение във форма на офиси и/или магазин/и...
макар че е малък парцела за строеж на офис сграда :roll:

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 27 авг 2012 19:10

В утвърдения план за квартала моя парцел в едно със съседния са едно УПИ, където се предвижда офис сграда, но кризата стопира инвеститора и ще чакам живот и здраве по-добри времена ама като гледам няма да е скоро.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 27 авг 2012 19:16

Ако нямаш излишни пари да развиваш бизнес на самото място, по-добре или го продай, или го пусни под наем, поне някакви доходи да идват от него, иначе така да си стои и да се инатиш да не го продаваш на тази криза, по-добре да го нямаш!

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 27 авг 2012 19:25

my heart iS iCe написа:Ако нямаш излишни пари да развиваш бизнес на самото място, по-добре или го продай, или го пусни под наем, поне някакви доходи да идват от него, иначе така да си стои и да се инатиш да не го продаваш на тази криза, по-добре да го нямаш!

Нали това ми е питането /да го давам по наем както до сега или нещо друго/. Имам идея да се обърна към брокери, които предлагат имоти под наем, ама празно място знам ли?

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 27 авг 2012 19:37

Аз не съм нито брокер, нито привърженик на лихвоточките...ама при положение, че ти никакъв хабер си нямаш кво да го правиш - ми продай го, тъй и тъй нищо не го правиш

1250 евро на квадрат * 230 = 287 500 евро

При 1 евро на час (да не обръщам в лева) и натовареност от да кажем 67 % на 12 паркоместа имаш на месец 24 часа * 1 евро * 0,67 натовареност * 30 дни = 5789 евро на месец, или иначе казано към 50 месеца, докато дойдеш на продажната цена.

Само че в сметката няма никви разходи по паркинга (поне 2 човека, дето ще ти киснат кибик) плюс други неща.

От друга страна , 287500 на 2 % лихва са си една добра сума да си "помогнеш на месец". А и имай предвид, че хората полека лека ще усетят "мекото" на да ходят без кола до центъра, така че не е сигурно дали след 3-4 години необходимостта от паркинг в центъра няма да е намаляла (респективно натоварването им)

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Пон 27 авг 2012 20:02

да и аз така мисля,тази сума за много хора е извънземна,те хората по 30-години лишения и т.н. изплащат апартаменти на стойност 100-150хил. лева
а ти имаш възможност да вземеш цялото това състояние само с един подпис,и след това да си живееш живота и то само от лихвите
завиждам ти благородно колега :D
и не му мисли много много за бъдещи планове и т.н.,живота си върви и си остаряваме

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 27 авг 2012 20:07

Stif написа: празно място знам ли?

Няма значение дали е празно място или не! Давай го под-наем и да не ти пука! Взимай някой лев от него и си бачкай на некоя лека работа, и си свиркай! Щом нямаш друга възможност тази ти е доста добра! На центъра място, винаги се намира човек да направи нещо! Бъди сигурен, че ще се намери някой който да го застрои и да направи или магазинче, бутка или нещо друго, което може да му изкара пари, все пак е на център! Някой ще каже кво като е на център! Еми седни на това празно място и виж колко хора ще минат по тази улица или в този район около мястото, и ще прецениш дали ще изкараш пари от него, поне така правят хитрите търговци! Не го мисли много, давай под-наем и си гледай живота!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”