Заслужава ли си покупката на винетка за паркиране?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Заслужава ли си покупката на винетка за паркиране?

Мнениеот BastunSelski » Съб 23 авг 2008 19:44

Заслужава ли си да се купува такава винетка с цена 70лева?То за 70кинта ще си взема хубав флекс ;).Питам хора,които са си я закупили да кажат как точно важи,че с тия карета...
А и не е ли малка дискриминация спрямо мене ако съм закупил такъв стикер и няма места в карето?Не мислите ли,че този стикер трябва да има по-голям радиус на обхват,а защо не и цялата синя зона...
Повече инфо за Синята зона тук.По точно чл.51 и приложение не знам си кое.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 23 авг 2008 19:52

Аз лично бих я купил. 70 лева на година са нищо. Естествено е никой да не ти гарантира паркирането, ама без винетен стикер ще трябва плащаш повече, и пак няма да има къде да паркираш.

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Съб 23 авг 2008 22:16

dobrinb написа:Аз лично бих я купил. 70 лева на година са нищо. Естествено е никой да не ти гарантира паркирането, ама без винетен стикер ще трябва плащаш повече, и пак няма да има къде да паркираш.

че те пуснаха ли ги вече тези? :?:

а на какъв принцип се дават - само по адресна регистрация на лицето, или по адресна регистрация и на колата?

на майка ми колата е регистрирана на друго лице (т.е. аз), и съответно друг адрес - ще и дадат ли само по лична карта, или и колата ще се наложи да се прехвърли?

Потребителски аватар
nadia23
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nadia23 » Съб 23 авг 2008 23:42

Човека, на когото е регистрирана колата, трябва да е с адресна регистрация там ,за където ще важи стикера.
В смисъл, ако живееш и си регистриран в карето със "синята зона", и колата е регистрирана на твое име, тогава срещу талона на колата , и твоята лична карта си купуваш стикера.
А стикерите май ще се продават от 1-ви септември... :roll:

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Съб 23 авг 2008 23:55

Ето два линка, има подробни обяснения как ще функционира системата:

http://news.ibox.bg/news/id_1284504791
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=538995

От общината се отвориха, че могат да изкарат едни половин-един милион лева с лека промяна на наредбата. Били към 7-8000 коли. Реално се връзва под 6лв. на месец, ама защо да ги давам, в края на крайщата съм си пред нас, ебаси. Поне ще се поосвободят места пред блока, че половината съседи май не биха ги дали тези 70 кинта.

Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Re: Заслужава ли си покупката на винетка за паркиране?

Мнениеот ВАН » Нед 24 авг 2008 22:03

BastunSelski написа:Заслужава ли си да се купува такава винетка с цена 70лева?

Не си заслужава, но се налага. Единственият ефект от този стикер ще е в приходите на "Паркинги и гаражи".

70 лева на година са нищо

догодина 140... и така докато станат НЕЩО :evil: .

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 15 апр 2009 11:10

Има ли колега,който се е сдобил с такава винетка? Пише,че давали указание точно как се ползва , та да ги постне тука да ги видя лайнарите какво са измислили.
Иначе има некво предложение http://www.sofiacouncil.bg/index.php?page=news&id=170 ,чрез което се иска лекооо разширяване на местата за паркиране.
Но защо не важи за цялата синя зона не мога да си обясня ,то е ясно,че около нас ще си търся место,малоумни ли са тия пендели?
А и ето тва кво значи? "Режим на платено преференциално паркиране на ППС по постоянен/настоящ адрес" . То тоя настоящ адрес се вади за 2 мин срещу 2 лева.Нали ужким само за живущите беше?

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 15 апр 2009 11:16

Указанията не са нищо особено.
Пише че можеш да паркираш на улицата пред блока, но в участъка ограничен между двете съседни преки.
Пише че сам трябва да помниш кога изтича срока на винетката и да отидеш да си я подмениш, пише как и къде да си я залепиш на стъклото, такива глупости.
А това за цялата синя зона го има и сега, дават се на познати и връзкари едни карти за Синя зона. Пластамасови, с размера на лична карта. Аз съм ги виждал, изглеждат доста изтъркани, явно си разменят много собствениците. Коли с такива карти не се пипат от паяци и скоби. Казаха ми че струват 400лв., но нямало и се дават само с връзки, били май общо 300-400 броя.
Даже бих сезирал някой орган за тази шибана далавера.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 15 апр 2009 12:02

Не ги знам тези стикери?Ако са законни не би ли трябвало да пише някъде за тях? Или на тях пише това е колата на Гошо 150-те кила с пушка помпа в багажника? А и май има дело в СГС против тия винетки,но кога ще излезне решението не знам. То ако трябваше да се подписвам,че съм срещу тая система щях да го направя,ама гласност за тези работи няма,нали това е шанс да им се преебе системата...
А иначе точно пред нас има спирка и там не мога да паркирам и пише,че ще мога да използвам съседните пресечни улици,но г-на с жилетката ще го знае ли това :). А и те имат ли устройства дето четат информацията от този чип във винетката? Да не са на принципа..о тоя е далече айде скоба... па ходи се разправяй.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 15 апр 2009 12:23

Имат едни подвижни терминали с база данни в тях, нещо като Палм ПЦ.
Или го доближават до стикера и се разчитат данните за колата, или въвеждат ръчно номера. На екрана излиза на кой е колата, къде домува, карта на улицата и в червено е отбелязана частта от улицата на която имаш право да паркираш. Аз се учудих като го видях, доста авангардна технология. Питал съм ги, ако няма места пред нас къде мога да спирам, те ми отговориха че правели компромис и можело на отсрещната страна на улицата да се спира, но не и настрани по други преки.
А тези връзкарските карти за Синя зона естествено че не са законни, просто са си някакви карти които се раздават на връзкари с пари. Те не са стикери, не се лепят, само се оставят на таблото.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 15 апр 2009 12:32

Е снимай някоя такава карта.Да ходим да се разправяме с мутрата Бойко.Писна ми от такива лекета дето и власт даже имат. "Мога да ти пиша акт за каквото си поискам"-цитат от роден не знам си кой си...
Благодаря за инфото :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 15 апр 2009 19:21

BastunSelski написа:Е снимай некоя такава карта.Благодаря за инфото :)

1 камък или тухла на стъклото и снабдяване с карта. На твоето стъкло после - ксерокопие.

Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Мнениеот ВАН » Съб 01 сеп 2012 20:40

ВАН написа:
BastunSelski написа:Заслужава ли си да се купува такава винетка с цена 70лева?

Не си заслужава, но се налага. Единственият ефект от този стикер ще е в приходите на "Паркинги и гаражи".

70 лева на година са нищо

догодина 140... и така докато станат НЕЩО :evil: .

Да изтупам темата от прахта: Май познах, а? Да са ни честити новите лайнетки!!!!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 01 сеп 2012 20:47

Естествено че не си заслужава но май няма друга опция за живеещите в центъра :051:

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Съб 01 сеп 2012 20:56

докато има идиоти да им харесва тази идиотска наредба ще си ни цакат както си искат. Не се ли вдигнем всички или никой да не си купува няма да стане нищо.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”