помощ за интернет в Германия (Хамбург)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vodkoleq
Автомобил:
Двигател:

помощ за интернет в Германия (Хамбург)

Мнениеот vodkoleq » Пет 14 сеп 2012 0:14

Здравеите !
От скоро съм в германия и се прецаках с интернет на Алди които в буквалния смисал ми отваря гугъл за 10-15 мин
Ще ви бъда много благодарен ако ме насочите към интернет доставчик които да е горе-доло добър :) (ако е с договор да е не повече от 6 месеца) :beer

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: помощ за интернет в Германия (Хамбург)

Мнениеот Чудомир » Пет 14 сеп 2012 0:41

Предполагам, че имаш предвид интернет през мобилен телефон? Ако е така - Congstar, защото ползва мрежата на Т-Мобиле. Предплатен интернет е 10 евро на месец за 500 МБ трафик, който за нормално ползване е достатъчен.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 14 сеп 2012 9:01

Най-добрата цена/качество предлага FONIC (през O2, които са мрежа номер 1 в Германия за data през последните няколко години!)

€2,50 на ден и не повече от €25 на месец, като имаш право на 500MB на ден всеки ден (разбира се и повече, но след 500 скоростта пада на GPRS)
И няма договор - ден за ден, месец за месец, когато ти трябва!

П.с. Горното е за интернет през мобилна мрежа за компютър, ако това имаш предвид (през стик или ако имаш WWAN). не си пояснил.

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пет 14 сеп 2012 9:47

Не знам откъде имаш инфо, че О2 е номер 1 за дата, но да ти кажа...аз отдавна не вярвам на Connect и подобни списания. От личен опит знам, че О2 е почти най-лошото, което може да си причиниш за data. За 4 месеца имах дата опция към телефона и без преувеличение пътите, когато успях да я ползвам, се броят на едната ми ръка. Въпреки, че "радиоточката" им е на отсрещната къща (това за опитите от вкъщи). А иначе на път също толкова зле.

За разлика от тях с мрежата на Т-Мобиле (разбирай Congstar) съм имал проблем само в пиковите часове на гарата в Франкфурт, докато влака излезе на 300 метра от гарата. Оттам вече явно телефона се връзваше към друга точка и всичко се оправяше.

В Хамбург си представям, че ще имат същите проблеми с недостатъчния капацитет на мрежата. Вярно, че колегата не е казал къде точно (център или граничещите села), но един поглед в съпорт форума на О2 винаги може да те развесели, стига да не си им клиент mhihi . В случая търсене на Hamburg само на първата страница вади 3 попадения mhihi
120914_0.jpg

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 14 сеп 2012 11:42

Информацията я имам от "кухнята" от която идва и информацията на Connect ;) Момчетата (и момичета) от P3 Communications (бившето P3 Solutions), които провеждат тестовете на територията на Германия, Австрия, Турция и мн. др. :012:

Изображение

Изображение

А че на конкретно място друга мрежа може да има по-добро покритие - спор не може да има. Като цяло O2 е най-стабилна по отношение на Data на територията на Германия. За Voice - T-mobile и Vodafone си дишат във вратовете.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 14 сеп 2012 12:10

Сичките са маскари mhihi О2 специално ги чакам втори месец да благоволят да накарат скапаната Алис да проработи :banghead:, през което време ползвам това:

http://www.vodafone.de/privat/mobiles-i ... sions.html

Не много добре, не много зле, както всички останали много зависи от покритието и натоварването на мрежата... :dontknow:
П.С. Като гледам съпорт форума на О2 за района на Хамбург от една седмица са обявили безусловна капитулация :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 14 сеп 2012 12:44

Надали има фирма, която да не е разочаровала нито един клиент по какъвто и да е начин.

Лично аз от FONIC (о2) не мога да се оплача (до колкото съм ги ползвал, когато ми се е налагало) - нито като надеждност нито като скорост, за това го препоръчвам и абстрахирайки се от това, че о2 е призната чрез тестове за най-добрата мрежа за data.

Това не включва оценка на съпорт-а им на външни продукти като Алис или на това колко бързо ти вдигат телефона нито дали покритието им е най-доброто конкретно в Хамбург или където и да е другаде.

Има конкретни причини, поради които data-та им е като цяло по-добра от Vodafone и T-mobile в които не ми се навлиза, но пак казвам - конкретно място може да е по-добре покрито от друга мрежа... това не противоречи с общите резултати.

П.с. T-Mobile имаха цялостен срив на мрежата за 3 дни на територията на 3 провинции преди година и нещо :idea: Никой не е застрахован.

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пет 14 сеп 2012 13:04

Признавам, че аргументите, макар и да не ги споделяш детайлно, изглеждат убедителни.
Haralampi написа:Има конкретни причини, поради които data-та им е като цяло по-добра от Vodafone и T-mobile в които не ми се навлиза

Мен лично би ми било интересно да ги чуя 8) , защото на мен и на жена ми както voice-a така и data (при мен) на О2 имаха/имат много по-често проблеми отколкото моята дата при Конгстар

Относно срива на Т-Мобиле - при тях просто си проличава, като имат проблем, докато при другите наличието на срив е част от услугата. С една дума фийчър, а не бъг :banghead:

П.С. А Алис си върви добре, ама съм от старите клиенти, още преди да ги купи О2
П.С.2. А тия с Мерца от снимката са гъзари - с рег.номер по името на фирмата AaChenP 3xxx (Communications)

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 14 сеп 2012 13:51

Всички номера на служебните им коли са P3 ... ;)

Изображение

(Предположих, че малко снимкова информация за колите, които правят измерванията ежедневно ще е интересна в автомобилния ни форум ;) )

Потребителски аватар
vodkoleq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodkoleq » Пет 14 сеп 2012 19:38

много благодаря за отговорите :drunk

Интернета ще се ползва за лаптоп!
четох в други форуми и водафон и о2 отпадат като вариант :)

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 14 сеп 2012 20:22

Би ли назовал причината? :roll:

Надявам се разбираш, че това ти остава само 2 опции - T-mobile и E-plus

E-plus е най-неразвитата мрежа и най-лошата за data. Покритието им на 3G е мизерно, а дори когато го има е рядко HSDPA.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 14 сеп 2012 23:20

vodkoleq написа:много благодаря за отговорите :drunk

Интернета ще се ползва за лаптоп!
четох в други форуми и водафон и о2 отпадат като вариант :)

Aldi доколкото помня е точно на Е+ мрежата. Да не би да си надвишил лимита на "бързия" mhihi интернет? Всички спекулират здраво с постановката Flatrate, сърфирай колкото си искаш ...на GPRS mhihi

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 15 сеп 2012 10:36

Не, просто мрежата на E-plus е почти изцяло UMTS (макс. 384 kb/s)! :roll:
И да - ALDI ползват мрежата на E-plus!

Освен ако не е излязло нещо съвсем прясно на пазара, няма по-добро цена/(качество + обем на услугата) съотношение от FONIC!

При ежедневно ползване говорим за до 15GB HSDPA на месец за 25 евро :idea:
Без абонамент, без договор.

Освен това, разговорите от FONIC до BG са на доста тънка цена (отчитайки отново, че е предплатена карта)!

Последна промяна от Haralampi на Съб 15 сеп 2012 21:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vodkoleq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodkoleq » Съб 15 сеп 2012 18:31

ще се пробвам с Fonic :)
а някои знаели дали флашката на алди(е-плюс) е заключена само към тяхната мрежа?

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 15 сеп 2012 21:40

С огромна вероятност!

Вземи си направо FONIC със стик, защото ако не стане с твоя после няма как да си вземеш само стика. А и стиковете им също са добри!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”