Химическа тоалетничка за стара жена

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Sassho
Автомобил:
Двигател:

Химическа тоалетничка за стара жена

Мнениеот Sassho » Сря 22 фев 2012 21:18

Спешна консултация - имам майка на село, на 74г е и трудно вече се придвижва, за да излиза навън в тоя студ. Чух че имало малки , химически тоалетни които се ползват в къщи. Някой има ли опит с такова нещо, как се обслужва и какъв модел бихте ми препоръчали :roll:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Химическа тоалетничка за стара жена

Мнениеот Чудомир » Сря 22 фев 2012 22:13

Нещо от рода на къмпинг тоалетна ли имаш предвид, например това
http://www.fritz-berger.de/fbonline/__s ... detail.jsf

И друго - някой трябва от време на време да я изпразва тази тоалетна. Трябва да се пробва колко е капацитета и колко дни "държи". Другия много известен продукт, който може да потърсиш, е Porta Potti.

Sassho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sassho » Сря 22 фев 2012 23:07

Ами да точно такова - сега погледнах в гугъл за Porta Potty - намерих тук
http://mobi-wc.com/

Обаче лесно ли се обслужват, дали стара жена ще се справи - това ме интересува? Мисля да я сложa в някоя стая, да не се разкарва майка ми навън по двора.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 22 фев 2012 23:27

А няма ли вариант да се направи нормална тоалетна в къщата?
Все пак ми се струва по удачно, отколкото да плащаш за тоалетна и поддръжка

Sassho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sassho » Сря 22 фев 2012 23:32

Хм.....селото е до Монтана - има вода , но няма канализация. Няма как да реша проблема - всичко е с външни тоалетни с трап. Химическата поне ще може да се ползва в къщи, а като се напълни аз ще я изливам в двора или външната тоалетна. Така е за съжаление в БГ , далеч сме от Европата :)
Има ли някакви проблеми зимано време - да замръзват течности , препарати ? Ако е необходимо да доливам антифриз :Mr Green Fun

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Сря 22 фев 2012 23:38

на моето село пак е с трап но баба ми като си направи ремонт на къшата изкопа 2ри трап направи си вътре тоалетна и с тръба до трапа и готово кое му е трудното ? тея химически гадости направо са отвратителни а тея обществените са толко недосмислени и гнусни незнам как ги ползват хората като при положение че на някой му трее за голяма нужда като падне а....то цамбурва в оная гадост ватре от п...я и л....а и ти прави з....ка да се кръстиш толкова отвратителна работа просто незнам
Само като се сета колко ми е гнусно да се замазва положението с тоалетна хартия вместо направо да се измие човек, това просто не искам и да си го помислям колко е отвратително

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Сря 22 фев 2012 23:46

Sassho написа:Хм.....селото е до Монтана - има вода , но няма канализация. Няма как да реша проблема - всичко е с външни тоалетни с трап. Химическата поне ще може да се ползва в къщи, а като се напълни аз ще я изливам в двора или външната тоалетна. Така е за съжаление в БГ , далеч сме от Европата :)
Има ли някакви проблеми зимано време - да замръзват течности , препарати ? Ако е необходимо да доливам антифриз :Mr Green Fun

Ами нищо не ти пречи, да изкопаеш една изгребна яма (лс да обесня) и да пуснеш една тръба от къщата към нея.
Другото си е хамалогия и ще притеснявате жената.
Най-доброто решение е една тоалетна в къщата и изгребна яма.

Sassho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sassho » Сря 22 фев 2012 23:52

Тия обществените дето се слагат по паркове и мероприятия верно са ад - не знам кой идиот ги е измислил толкова нескопосано :screwy
Ами ти хубаво предлагаш с по-дълбок трап , лошото е че селото е доста ниско и имаме подпочвени води - ще стане някоя пакост и всичко ще се лисне в двора :D Освен редовно да се вика почистваща техника. Нещо подобно видях по морето , край Балчик. Засега ще купя една Порта Поти колкото да закърпя положението , само се притеснявам бабичката как ще свикне с нея. На мен не ми е проблем ведъж седмично да отскачам до село да я наглеждам , въпроса е да се научи да се справя сама със "сложната" техника :D

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Чет 23 фев 2012 0:00

Е след като си решил, защо искаш мнения :lol:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 23 фев 2012 0:07

В момента съм на село. И тук няма канализация, имаме септична яма, ако е достатъчно голяма и подпочвените води не са високо изгребване може никога да не се наложи.
Първата яма беше сравнително малка и след 10г употреба се напълни, няколко пъти викахме лай...ка, но след 10дни пак се пълнеше, важно е стените на ямата да не се затлачат, ако стените имат малка повърхност порите в почвата се запълват и водата спира да попива. Тогава изкопахме втора яма - много по-голяма и я свързахме с тръба с първата яма, така старата яма действа като пречиствателна станция и всичко се утаява в нея, в голямата яма прелива само вода и не мисля, че някога ще се затлачи. Поради липса на място втората яма я изкопахме на улицата, отгоре изляхме бетонна плоча и се получи доста приятна площадка на калната ни уличка. Плочата на старата яма е покрита с 50см почва и отгоре има цветя. Не са отваряни от 10г и не мисля, че ще се наложи някога да ги отваряме. Иначе вода консумираме нормално по няколко кубика за тоалетна, кухня, пералня и пр. и всичко отива в тази "канализация"
Повечето ни съседи са решили този въпрос по подобен или същи начин.
Ако имате външна тоалетна можеш да вкараш тръбата в същата яма, щом подпочвените води не пречат на външната тоалетна, няма да пречат и ако вкараш тръбата в ямата. Не вярвам, че в във въпросното село никой няма вътрешна тоалетна.

Последна промяна от ktamen на Чет 23 фев 2012 0:15, променено общо 1 път.

Sassho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sassho » Чет 23 фев 2012 0:11

Исках консултация за модел и обслужваня, защото не ми е позната тази "техника" :) Модела го намерихме, сега се интересувам трудно ли се обслужва - в смисъл подръжка, миене, къде какви препарати се сипват, скъпи ли са , има ли опасност тоалетната да замръзне ако стои в неотопляема стая :roll:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 23 фев 2012 9:37

За това дали замръзва и как се почиства трябва да се обърнеш към призводителя или дистрибутора. Химикалите обаче хич не са евтини!
Другото е, че като се напълни този контейнер с 10-15-20 кг материал... дали ще може женицата сама да го мести и източва?

Хората са го измислили преди мнооого години и ползват септични ями. Инвестицията не е кой знае колко по-голяма от закупуването на качествена химическа тоалетна и поддръжката и.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 23 фев 2012 9:50

Извинявайте ама вие утепахте човека. По средата на зима как да копае ями, да пуска тръби, да лее плочи, да лепи плочки и куп други мероприятия, които изискват градуси близки до летните. Да не мислите, че такава яма се копае лесно. Ако копаеш на ръка няма да ти стигне и седмица, а ако багер не може да влезе в къщата? След това отвътре трябва да се изида с камъни. То ясно, че септичната яма е най-доброто решение ама женицата къде да ходи до тоалетна до лятото например - за това питаше човека. От темата става ясно, че в студа само е проблемно излизането отвън. Сори за Офф-а :beer

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 23 фев 2012 10:01

Студа почти си отиде. Задава се пролет. На -20 щом е ходила жената... да остиска още месец и да действат с ямата. Иначе двойни пари за едно и също ще се дадат.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 23 фев 2012 11:07

Така си е - идва пролет, но и аз съм бил в подобно положение с възрастен човек и опастното е да не падне на заледената пътека и както са им трошливи костите на възрастните хора може да се замине от студ насред пътя като куче. Това е големия риск, а не дискомфорта от студа. И да я вземе колегата при него в къщи за зимата също е решение.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”