Колеги въпрос за продаването на кола в Италия
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Колеги въпрос за продаването на кола в Италия
Колеги въпросът ми е следния аз продавам голф 3 abf viewtopic.php?f=44&t=347405 та вчера ми звъня някакъв човек които живее в Италия но говореше български идеално не го попитах дали е българин,та иска да купува колата и имал автовоз който е в София и щял да пътува тези дни към италия и иска да му пратя колата като съответно ще я плати преди да я вземе,то въпросът ми е какъв документ да направим за да няма проблеми с каквото и да е защото не знам какъв е този и какво може да направи?
Последна промяна от golfmaniak666 на Пон 17 сеп 2012 19:01, променено общо 1 път.
Re: Колеги въпро за продаването на кола в Италия
Малко е съмнително ако живее в италия там ще си намери 4 голфа за тази цена, а и как ще ти я плати качваш я на автовоза и
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
На 100% има някаква измамна схема!
Не ти ли звучи абсурдно италианец да купува 17-годишен Голф от БГ за 2.9К? След като повечето коли тук се внасят от Италия на смешни цени? Свали си розовите очила и погледни реално на цялата тая работа.

Не ти ли звучи абсурдно италианец да купува 17-годишен Голф от БГ за 2.9К? След като повечето коли тук се внасят от Италия на смешни цени? Свали си розовите очила и погледни реално на цялата тая работа.

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тва идва малко като да продадеш на ескимос хладилник...в смисъл не е чак невъзможно, ама...
У нас кола все още се продава с нотариално заверен договор. Всичко останало е самодейност и рискуваш зловещо да се набуташ впоследствие, особено ако е споменал ПейПал, Уестърн Юнион или други сходни начини на плащане...всъщност чакай да опитам да отгатна: той ще ти плати и транспорта до Италия през ПейПал, а ти само трябва да преведеш некви 700 или там някъде евро на спедитора?

У нас кола все още се продава с нотариално заверен договор. Всичко останало е самодейност и рискуваш зловещо да се набуташ впоследствие, особено ако е споменал ПейПал, Уестърн Юнион или други сходни начини на плащане...всъщност чакай да опитам да отгатна: той ще ти плати и транспорта до Италия през ПейПал, а ти само трябва да преведеш некви 700 или там някъде евро на спедитора?
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Тряя му заради българските номера, въпросът е как точно мисли да ти плати колата и да я прехвърлите ? Много малко подробности ти е дал или ти даваш на нас
питай го:
1. Българин,италианец, румънец(най-вероятно) или какъв гражданин е
2. Как мисли да ти плати колата (ако каже пейпал направо може да му затваряш
)
3. Как ще прехвърлите колата
и ни кажи тука отговорите да ввидим дали е измама или човека наистина иска да купи колата. Масово румънци купуват БГ коли заради регистрациите, в Румъния за да регистрираш кола нов внос от Еу се плащат от 2 до 5 000 евро такса регистрация
В Европа половината БГ регистрации Р, СС, ТХ, ВР и т.н са румънци или молдовци с БГ коли
Мой приятел продаде Фиат Стило комби 2002-ра за 8000 лева на румънец преди 2 месеца, мамалигите са готови на всичко за да земат кола с бг номер
питай го:
1. Българин,италианец, румънец(най-вероятно) или какъв гражданин е
2. Как мисли да ти плати колата (ако каже пейпал направо може да му затваряш

3. Как ще прехвърлите колата
и ни кажи тука отговорите да ввидим дали е измама или човека наистина иска да купи колата. Масово румънци купуват БГ коли заради регистрациите, в Румъния за да регистрираш кола нов внос от Еу се плащат от 2 до 5 000 евро такса регистрация

В Европа половината БГ регистрации Р, СС, ТХ, ВР и т.н са румънци или молдовци с БГ коли

Мой приятел продаде Фиат Стило комби 2002-ра за 8000 лева на румънец преди 2 месеца, мамалигите са готови на всичко за да земат кола с бг номер

- golfmaniak666
Колата ще ми я плати като дойде автовоза да я зима самият шофиор ще я плати но не знам как да оправя документите като той не е тук и няма познати на който да я прехвърля а самият той е българин
- Rad3v
- Автомобил: Vw Golf 4 TDI
- Двигател: ARL 2000g
- Контакти:
Re: Колеги въпрос за продаването на кола в Италия
Направете едно генерално пълномошно на шофьора и след като пристигне там да си се оправят, ти да имаш документ за продажба и парите в ръцете другото не го мисли 

- golfmaniak666
Колега генерално пълномощно ще свърши ли работа ако стане нещо?а и то няма ли валидност до края на една календарна година?а и не дай боже стане ли беля няма ли да се водя съочастник защото е на мое има колата?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Генералното пълномощно НЕ Е документ за продажба на автомобил
Провери търсачката колко хора изгоряха по този начин после с данъци, камери, глоби и т.н.
Теоретично единственият вариант е да я продадеш с нотариално заверен договор на шофьора, а той после да се оправя.
Но дефакто тази цялата оферта с продажба на кола в Италия от България е

Теоретично единственият вариант е да я продадеш с нотариално заверен договор на шофьора, а той после да се оправя.
Но дефакто тази цялата оферта с продажба на кола в Италия от България е

Ако ти брои кеш - да.
И на мен отначало ми заприлича на измамама.
Иначе е прав колегата горе - "в Италия човека може да вземе Г4 за тия пари".
В крайна сметка ако ти сложи желаната сума в ръка в ИСТИНСКИ банкноти, няма какво да я мислиш, щом си го решил карай човека при нотарис, договор и "край на мача".
И на мен отначало ми заприлича на измамама.
Иначе е прав колегата горе - "в Италия човека може да вземе Г4 за тия пари".
В крайна сметка ако ти сложи желаната сума в ръка в ИСТИНСКИ банкноти, няма какво да я мислиш, щом си го решил карай човека при нотарис, договор и "край на мача".
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:Иначе е прав колегата горе - "в Италия човека може да вземе Г4 за тия пари".
Дори не сте близко до истината

На човека му трябва заради номерата, ако купи кола от Италия докато я докара до БГ да я регне и после пак до Италия те само тия разходи са му 1000-1500 лева.
Но не е изключено да има и черни помисли като да не плаща магистрали да влиза по центровете на градовете и т.н за момента няма проблем ама след година-2 като влезем в Шенген и на колегата ще почнат да му пристигат глоби

Ако ти е толко зор отиваш до Италия с шофьора и в комунето (общината) правите един договор и ти щастлив се прибираш, ако ли не просто му тегли една майна или му кажи да дойде със самолеДа да я префарлите и да са оправя

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Продай я на шофьора,на автовоза...нали е негов човек,пък после да се оправят в Италия!
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
без да познавам особеностите в Италия (в европ. държави, които познавам нямаш право да караш с чужд номер неограничено и всъщност въобще, ако си постоянно пребиваващ!), мноооого ми мирише и на мен това нещо.
Но в крайна сметка:
1. Каква е твоята "далавера" да продаваш по тази несигурна схема, вместо на някой друг нормално?
2. Ако ще е така - всичко трябва да протече както и инак - шофьор, приятел, партньор - няма значение - трябва да я купи и плати по съответния начин както всеки друг! После на къде ще я кара и как и за кой - не те интересува, техен проблем!
Но в крайна сметка:
1. Каква е твоята "далавера" да продаваш по тази несигурна схема, вместо на някой друг нормално?
2. Ако ще е така - всичко трябва да протече както и инак - шофьор, приятел, партньор - няма значение - трябва да я купи и плати по съответния начин както всеки друг! После на къде ще я кара и как и за кой - не те интересува, техен проблем!
Haralampi написа:всичко трябва да протече както и инак - шофьор, приятел, партньор - няма значение - трябва да я купи и плати по съответния начин както всеки друг! После на къде ще я кара и как и за кой - не те интересува, техен проблем!

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Haralampi написа:без да познавам особеностите в Италия (в европ. държави, които познавам нямаш право да караш с чужд номер неограничено и всъщност въобще, ако си постоянно пребиваващ!), мноооого ми мирише и на мен това нещо.
И в Италия е така, законодателството в тази си част е общоевропейско така че във всяка ЕУ държава е едно и също 90 дни и после трябва да сложиш местна регистрация, това по закон. Италия обаче си е южна (разбирай циганска) държава и проблем няма да си караш на БГ номера, аз си карам вече 5години, ПРОБЛЕМ може да ти направят ако колата е на твое име и ти си резидент (което и ти си отбелязал в твоя пост) при това положение при проверка МОЖЕ (надали, да не кажа почти изключено) да се заядат ако не са на кеф. В градчето където живея има около 5-6 БГ коли, другите са на румънци и на тях никой не им прави проблем, единствения недостатък е при проверка че те бавят много време т.к правят справка с Европол за колата и проверяваните лица.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”