Парашутна коприна -приложение като филтър
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Парашутна коприна -приложение като филтър
Здравейте колеги . Преди години, ми изпадна един бракуван парашут. Идеята беше, да се направи тента за терасата от него. Впоследствие обаче след консултации с приятели и познати, се оказа ,че не е подходящ.И го наврях в едно кьоше в гаража. Днес в търсене на подходящ филтър, се сетих за него
Питането ми е : колко микрона пропускливост има парашутната коприна ? Рових в Гугъла , но..инфо не намерих
. Предварително благодаря на отзовалите се 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: Парашутна коприна -приложение като филтър
Според мен тази коприна има ниска пропускливост на въздух, като се има предвид че е за парашут. Т.е. колкото по малко въздух минава толкова по бавно ще се спуска парашутиста.
При възд. филтър се изисква голяма пропускливост и за това например е нагънат толкова.
При възд. филтър се изисква голяма пропускливост и за това например е нагънат толкова.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въздухопропускливостта на бракуван парашут не е нещо, което ще откриеш в нета, а пък и "коприна" не е точната дума в случая. Платовете, ползвани за парашути са промазани и силно чувствителни към всякакви изпарения от нефтопродукти, тъй, че по-хубаво да измислиш друго решение...
-
DundyTheCroc
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
И аз не смятам, че е подходящ за тази цел, иначе плата е уникален, на времето майка ми беше ушила на бащата едно яке от стар парашут, не пропускаше ни вятър, ни вода, а беше леко и удобно.
- samo_pechka
Благодаря на отзовалите се ......мислех си, да прецедя с плата ( с парче от него де
) ,едно количество ползвана раст. мазнина ( говоря за фината филтрация..). Май не бях си задал правилно въпроса
и колегите останаха с впечатление , че въпроса е дали е подходящ за въздушен филтър ... и аз съм един за
. Та идеята ми беше дали някой има бегла представа за пропускливостта - какви микрони е ориентировъчно....?
) ,едно количество ползвана раст. мазнина ( говоря за фината филтрация..). Май не бях си задал правилно въпроса
. Та идеята ми беше дали някой има бегла представа за пропускливостта - какви микрони е ориентировъчно....?-
DundyTheCroc
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Тази мазнина после в двигателя ли ще влиза, в такъв случай трябва филтър, гарантиращ филтриране до необходимото ниво.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Материалът се казва рипстоп найлон,освен ако не си намерил предвоенен парашут, тогава май е имало копринени
. Дявол знае колко микрона е, мери се с порьозиметър в съвсем друга мерна единица но определено не е подходящ за прецеждане на каквото и да било...
- samo_pechka
Аха... ясно... Отказах се да прецеждам с рипстоп найлон-а
, такава фина и здрава материя не очаквах да е найлон
. Исках нещо до към 2-4 микрона пропускливост , но това май ще излезе нула 
Върни се в “ОФФ-Топик - други”